Материалдар / Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы 5-сынып
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы 5-сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл презентацияда бутерброд түрлері мен жасалу жолдары сондай-ақ, сусындардың жасалу жолдары мен адам ағзасына пайдасы және зияны туралы ақпараттар берілген.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
10 Мамыр 2022
800
52 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Сабақтың тақырыбы: Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы

1 слайд
Сабақтың тақырыбы: Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы

Сабақтың мақсаты: - Суық тағамдар мен сусындар дайындау технологиясын біледі және өмірде қолданады; - Ақпарат көздерімен жұмы

2 слайд
Сабақтың мақсаты: - Суық тағамдар мен сусындар дайындау технологиясын біледі және өмірде қолданады; - Ақпарат көздерімен жұмыс жасай алады.

Бутерброд туралы мәлімет Бутербродтың негізгі тағамы нан болып саналады. Бутерброд неміс сөзінен шыққан «май жағылған нан» деген

3 слайд
Бутерброд туралы мәлімет Бутербродтың негізгі тағамы нан болып саналады. Бутерброд неміс сөзінен шыққан «май жағылған нан» деген мағынаны білдіреді. Бутербродтар салқын тағамдарға жатады. Оларды таңғы ас, түскі ас, кешкі асқа тез дайындауға болады. - Бутерброд дайындауға көптеген азық-түліктер қолдануға болады. Бутербродты шикі көкөністер, салат жапырақтары, аскөк, петрушка, балдыркөк қосып әзірлейді. - Бутербродтағы нан тілімдерінің қалыңдығы -10-15 мм болу керек. Нан тілімдері бірдей қалыңдықта болуы тиіс. - Сэндвичтерді шанышқының және пышақтың көмегімен алып жейді. Бутербродтарды ортақ тәрелкеден күрекше қасықпен алады. - Бутербродтар тоңазытқышта үш сағаттан артық сақталмауы тиіс.

Бутербродтың түрлері Жабық (сэндвич) Ашық Басытқылық (канапе)

4 слайд
Бутербродтың түрлері Жабық (сэндвич) Ашық Басытқылық (канапе)

Бутерброд азық-түлік түрлеріне қарай  - Еттен дайындалған  - Сүт өнімдерінен дайындалған  - Балықтан дайындалған  - Көкөніст

5 слайд
Бутерброд азық-түлік түрлеріне қарай  - Еттен дайындалған  - Сүт өнімдерінен дайындалған  - Балықтан дайындалған  - Көкөністерден дайындалған  - Тәттілерден дайындалған

Дайындалу технологиясына қарай 2- ге бөлінеді  - Салқын бутерброд – дастарханға қояр алдында дайындалады.  - Ыстық бутербро

6 слайд
Дайындалу технологиясына қарай 2- ге бөлінеді  - Салқын бутерброд – дастарханға қояр алдында дайындалады.  - Ыстық бутерброд алдын-ала дайындалады да, ұсынар алдында қысқатолқынды пешке қойылып, жылытылады.

Бутербродпен бірге берілетін сусындар Кофе

7 слайд
Бутербродпен бірге берілетін сусындар Кофе Какао Шай

1.Фотосуреттерді қарап, бутерброд дайындауға арналған азық-тұлікті анықтаңдар. Олар адам денсаулығына пайдалы ма? 2.Адам денса

8 слайд
1.Фотосуреттерді қарап, бутерброд дайындауға арналған азық-тұлікті анықтаңдар. Олар адам денсаулығына пайдалы ма? 2.Адам денсаулығына пайдалы бутерброд дайындау үшін қандай тағамдар қолданылады? Олар адам организмі үшін қаншалықты қажет?

Сусындардың түрлері Ыстық сусындар Салқын сусындар

9 слайд
Сусындардың түрлері Ыстық сусындар Салқын сусындар

Ыстық сусындар Ыстық сусынның сапасына қойылатын талаптар - Сусын тұтынатын кезде дайындалады. - Шай қайнатымы 3-4 сағаттан кейі

10 слайд
Ыстық сусындар Ыстық сусынның сапасына қойылатын талаптар - Сусын тұтынатын кезде дайындалады. - Шай қайнатымы 3-4 сағаттан кейін немесе келесі тәулікте қолдануға болмайды. - Дайын кофені жылы күйінде ұсынбайды, ол ыстық не салқын күйінде беріледі. - Шайдың түсі қоңыр не жасылдау, кофе күрең қоңыр болуы керек. Кофе Какао Шай

Салқын сусындар Су Ағзадан улы заттарды шығарады Мүкжидек морсы Иммунитетті нығайтады Компот Дәруменге бай Алма шырыны Бүйр

11 слайд
Салқын сусындар Су Ағзадан улы заттарды шығарады Мүкжидек морсы Иммунитетті нығайтады Компот Дәруменге бай Алма шырыны Бүйрек пен бауырға пайдалы

Анар шырыны Жүрек пен қантамырларының жұмысын ретке келтіреді Жалбыз шайы Тыныштандырады, бас ауруын басады Газдалға

12 слайд
Анар шырыны Жүрек пен қантамырларының жұмысын ретке келтіреді Жалбыз шайы Тыныштандырады, бас ауруын басады Газдалған сусындар Газдалған сусындардың құрамындағы аспартам, көмірқышқыл газы, лимон қышқылы, натрий бензоаты адам ағзасына кері әсер етеді. Қауіпті! пк

Жаңа тақырыпты бекіту Тест сұрақтары 1. «Бутерброд» сөзі қандай мағынаны білдіреді? а) орама нан ә) май жағылған нан б) ба

13 слайд
Жаңа тақырыпты бекіту Тест сұрақтары 1. «Бутерброд» сөзі қандай мағынаны білдіреді? а) орама нан ә) май жағылған нан б) басытқы 2. Бутербродтың неше түрі бар? а) 2 ә) 5 б) 3

3. Бутерброд дайындалатын азық-түлік түріне қарай нешеге бөлінеді? а) 2 ә) 3 б) 5 4. Бутерброд дайындалу технологиясына қарай не

14 слайд
3. Бутерброд дайындалатын азық-түлік түріне қарай нешеге бөлінеді? а) 2 ә) 3 б) 5 4. Бутерброд дайындалу технологиясына қарай нешеге бөлінеді? а) 2 ә) 3 б) 4 5. Ыстық сусынды таңда а) алма шырын ә) какао б) компот