Материалдар / Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
9 сыныпта өткізілген ашық сабақ жоспары. Әртүрлі әдіс -тәсілдер қолданған. Ұстаздарға көмек ретінде
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
03 Шілде 2018
461
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Сабақ жоспарыСынып: 9Пән: географияТақырыбы: Тамақ өнеркәсібі Мақсаты: Білімділік, оқушыларға тамақ өнеркәсібінің құрылымы, сапасы, таралу аймақтары, орталықтары жөнінде білім беру.Дамытушылық: Ізденіс, шығармашылық тұрғыда жұмыс істеуді қалыптастыру. Кесте, картамен жұмыс жүргізу дағдысын жетілдіріп дамыту.Тәрбиелік: ысырапқа жол бермеу, үнемдеу, ұқыптылыққа тәрбиелеу.Сабақ типі: жаңа білім беру.Сабақтың өтілу әдісі: ішінара іздену, болжау әдісіСабақтың көрнекілігі:  Презентация,Қазақстан картасы, тірек сызбалар,плакаттар,үлестірмелі тапсырмаларСабақ барысы:1.Ұйымдастыру: Оқушылармен амандасу, түгендеу, көңіл күйлерін сұрап, сабаққа бағыттау2. Үй тапсырмасын сұрау.Оқушылардың 239 беттегі,122-суретті сипаттап, талдағандарын оқиды. Соңында сұрақ қою: Оңтүстік пен Солтүстіктегі үй жануарларының табын құрамын салыстырындар, немен ерекшеленеді, айырмашылығын түсіндіріндер.3. Жаңа сабақ. Жаңа тақырыпқа көшу, кіріспе сұрақтар қою:1- тамақ дегеніміз не?2- ол не үшін керек?Кіріспе сөз (мұғалімнің тамақ туралы)Тапсырмалар парағын тарату және орындалу амалдарын түсіндіру.

Тақырыбы: Тамақ өнеркәсібі

Тапсырмалар тобы:
  • Тамақ өнеркәсібі қандай салалармен тығыз байланысты, себебін түсіндір.
  • Неге тамақ өнеркәсібі орналасу сипаты жағынан «барлық жерде кездесетін» сала болып табылады.
  • Қант өнеркәсібі: - шикізаты;
  • Қант алу жолдары (124 сурет)
  • Қант өнеркәсіп орындарын (қалаларын) ата, кескін картаға белгіле, шартты белгілер туралы ұмытпа!
  • Кестені толтыр. Бұл ауыл шаруашылық шикізаттан не өндіріліп шығарылады:
Ұн

Сүт

Ет

  • Ең ірі кондитер орталықтарын дәптеріне жазып ал. (слайд)
  • «Орташа қазақстандық қалай тамақтанады? Талдау жаса. (слайд)
4. Бекіту. Кластерлеу әдісі бойынша  тамақ өнеркісібі  тақырыбы бойынша алған  білімдерін  қорытындылау. (Плакатпен  жүмыс)5. Бағалау. Қатысқан оқушыларды.6. Үйге тапсырма. 249 беттегі 1-тапсырманы жазбаша орындау және 126-сурет бойынша кескін карталарын толықтыру.7. Рефлексия: Екі жұлдыз бір тілек



Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!