Көркем еңбек (қыз балаларға арналған пәнінен педагог білімін бағалауға дайындық
Модуль 1 Өтілген сабақтар 2/6
ВИЗУАЛДЫ ӨНЕР
Бейнелеу өнеріндегі көркем құралдары. Классикалық өнердің үздік туындылары. Қазақстандық суретшілердің шығармашылығы. Бейнелеу өнерінің түрлері мен жанрлары.
0%
Натюрморт өнері. Ұлттық сәндік натрюрморт
0%
Пейзаж. Табиғатпен үйлесім. Әуе перспективасы. Индустриалды пейзаж. Қала пейзажы. Сызықтық перспектива
0%
Пластикалық пішіндер өнері. Мүсін өнері
0%
Портрет жанры. Портрет түрлері. Қазақстандық суретшілердің шығармашылығындағы портрет. Сызықты портрет. Графика. Орындалу техникасы. Дәстүрлі емес материалдардан портрет жасау. (сымнан орындалған портрет). Портреттегі түс. Орындалу техникасы
0%
Бейнелеу өнеріндегі заманауи бағыттар (поп арт, инсталляция) (өздігінен ізденіс зерттеулері). Қазақстанның заманауи суретшілері
0%
Модуль 2 Өтілген сабақтар 2/11
Сәндік-қолданбалы өнер
Сәндік-қолданбалы өнер, негізгі пішіндер мен ерекшеліктері. Қазақстан халқының сәндік-қолданбалы өнері. Қазақтың ұлттық ою-өрнектері (түрлері, стилизация мен мотивтері)
0%
Көркем кестелеу. Кесте түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу. Көркемдік кестемен бұйымды безендіру
0%
Өру өнері. Өру түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу. Бұйым өру
0%
Тоқу өнері. Ілмекпен тоқу. Тоқу тәсілдері мен техникалары. Бұйымның нобайын дайындау. Материалдар мен құрал-жабдықтарды таңдау
0%
Әртүрлі бұйымдарды ілмекпен тоқу (сулықтар, сөмкелер, ұялы телефондардың қабы). Шалма бізбен тоқу. Шалма біз және олардың түрлері. Тоқу тәсілдері мен техникалары
0%
Көркемдік жазба (батик, гжель, хохлома). Жазбалар түрлері. Жазбалардың тәсілдері мен техникасы. Материалдары және құралдары
0%
Қазақтың ұлттық сәндік қолданбалы бұйымдары (ши тоқу, киіз бас). Әр түрлі ұлттық бқйымдар. Құрал-саймандар мен материалдар
0%
Қазақстанның дәстүрлі тоқыма өнері. Қазақ кілемдері. Алаша. Кілем тоқу. Гобелен. Қазіргі кілемдер үлгілері. Кілем тоқу материалдары мен құрал жабдықтары
0%
Тоқыма материалдарының классификациясы мен сипаттамалары. Материалдардың түрлері мен қасиеттерін зерттеу. Тоқыма материалдарын өңдеуге арналған құрал-жабдықтар мен құрылғылар
0%
Тігін бұйымдарының классификациясы. Идеядан өнімге (тігін бұйымдары)
0%
Заманауи сән әлеміндегі сарындық (стильді) бағыттар (өздігінен ізденіс зерттеулері). «Сән және жеке тұлға үйлесімділігі» эксперименті. Жеке даралық имиджін жасау. Идеяларды жүзеге асыру
0%
Модуль 3 Өтілген сабақтар 2/10
ДИЗАЙН ЖӘНЕ ТЕХНОЛОГИЯ
Дизайн, киімді макеттеу (қағаз, тоқыма материалдары). Костюм құру (мини-манекенде немесе қуыршақта)
0%
Тоқыма мозаика техникасында тігін бұйымдарының дизайны (құрақ, пэчворк, квилт). Идеяларды құру. Нобай. Материалды таңдау және дайындау
0%
Тоқыма материалдарынан бұйым дайындау (авторлық қуыршақ, дамытатын ойыншықтар). Идеяларды құру. Нобай. Түрлі-түсті және фактуралы тоқыма материалдарын зерттеу. Материалдарды, құралдар мен жабдықтарды таңдау және дайындау.
0%
Өзгеріске ұшырау (трансформация) және тігін бұйымдарды сәндеу (киім, аксессуарлар, бижутериялар). Идеяларды құру. Нобай
0%
Қазақтың ұлттық киімі. Этностиль. Ою-өрнек стилизациясы
0%
Этностильдегі (бас киімдер, қазақтың ұлттық киімдері). Этностильдегі бұйымдарды жасау (бас киімдер, қазақтың ұлттық киімдері). Бұйымдарды әшекейлеу
0%
Халықтық пішім негізіндегі киім үлгісінің дизайны. (тұтас жеңдер)
0%
Халықтық пішім негізіндегі киім үлгісінде бұйым дайындау. Бөлшектерді пішу. Бөлшектерді өңдеу. Бөлшектерді біріктіру мен безендіру. Бұйымды ою-өрнек элементтерімен безендіру
0%
Заманауи сән әлеміндегі сарындық (стильді) бағыттар (өздігінен ізденіс зерттеулері). «Сән және жеке тұлға үйлесімділігі» эксперименті. Жеке даралық имиджін жасау. Идеяларды жүзеге асыру
0%
Сәнді киім дизайны «Fast cloth» қарапайым геометриялық формалар (пончо, кейп, туника) (сән журналдары). Киім және аксессуарлардың заманауи өндірісі
0%
Модуль 4 Өтілген сабақтар 2/7
ТАМАҚТАНУ МӘДЕНИЕТІ
Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар. Тағам дайындауға арналған құрал-жабдықтардың мүмкіндіктерін зерттеу
0%
Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар. Тағам дайындауға арналған құрал-жабдықтардың мүмкіндіктерін зерттеу
0%
Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы. Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы
0%
Қазақ халқы мен түрлі халықтардың және де қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін-өзі дұрыс ұстау ережелері
0%
Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу технологиясы. Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы. Десерт әзірлеу технологиясы
0%
Қазақтың ұлттық тағамдары
0%
Әлем халықтарының тағамдары
0%
Модуль 5 Өтілген сабақтар 2/5
ҮЙ МӘДЕНИЕТІ
Жеке бастың гигиенасы. Өз-өзіне күтім жасау
0%
Гигиена ережелері. Бөлмені ылғалды және құрғақ тазалау жұмысы
0%
Сәндік гүлдер түрлері. Гүл өсіру шаруашылығындағы көктемгі жұмыстар
0%
Тұрмыстық техниканы таңдау. Тұрмыстық техниканы қолдану ережелері
0%
Өсімдік шаруашылығындағы ғылымның рөлі
0%
Модуль 6 Өтілген сабақтар 2/5
ВИЗУАЛДЫ ӨНЕР
Бейнелеу өнеріндегі көркем құралдары. Классикалық өнердің үздік туындылары. Қазақстандық суретшілердің шығармашылығы. Бейнелеу өнерінің түрлері мен жанрлары.
0%
Пейзаж. Табиғатпен үйлесім. Әуе перспективасы. Индустриалды пейзаж. Қала пейзажы. Сызықтық перспектива
0%
Пластикалық пішіндер өнері. Мүсін өнері
0%
Портрет жанры. Портрет түрлері. Қазақстандық суретшілердің шығармашылығындағы портрет. Сызықты портрет. Графика. Орындалу техникасы. Дәстүрлі емес материалдардан портрет жасау. (сымнан орындалған портрет). Портреттегі түс. Орындалу техникасы
0%
Бейнелеу өнеріндегі заманауи бағыттар (поп арт, инсталляция) (өздігінен ізденіс зерттеулері). Қазақстанның заманауи суретшілері
0%
Модуль 7 Өтілген сабақтар 2/7
Сәндік-қолданбалы өнер
Сәндік-қолданбалы өнер, негізгі пішіндер мен ерекшеліктері. Қазақстан халқының сәндік-қолданбалы өнері. Қазақтың ұлттық ою-өрнектері (түрлері, стилизация мен мотивтері)
0%
Көркем кестелеу. Кесте түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу. Көркемдік кестемен бұйымды безендіру
0%
Өру өнері. Өру түрлері. Материалдар және құрал-жабдықтармен танысу. Бұйым өру
0%
Әртүрлі бұйымдарды ілмекпен тоқу (сулықтар, сөмкелер, ұялы телефондардың қабы). Шалма бізбен тоқу. Шалма біз және олардың түрлері. Тоқу тәсілдері мен техникалары
0%
Қазақтың ұлттық сәндік қолданбалы бұйымдары (ши тоқу, киіз бас). Әр түрлі ұлттық бқйымдар. Құрал-саймандар мен материалдар
0%
Тоқыма материалдарының классификациясы мен сипаттамалары. Материалдардың түрлері мен қасиеттерін зерттеу. Тоқыма материалдарын өңдеуге арналған құрал-жабдықтар мен құрылғылар
0%
Тігін бұйымдарының классификациясы. Идеядан өнімге (тігін бұйымдары)
0%
Модуль 8 Өтілген сабақтар 2/8
ДИЗАЙН ЖӘНЕ ТЕХНОЛОГИЯ
Дизайн, киімді макеттеу (қағаз, тоқыма материалдары). Костюм құру (мини-манекенде немесе қуыршақта)
0%
Тоқыма мозаика техникасында тігін бұйымдарының дизайны (құрақ, пэчворк, квилт). Идеяларды құру. Нобай. Материалды таңдау және дайындау
0%
Тоқыма материалдарынан бұйым дайындау (авторлық қуыршақ, дамытатын ойыншықтар). Идеяларды құру. Нобай. Түрлі-түсті және фактуралы тоқыма материалдарын зерттеу. Материалдарды, құралдар мен жабдықтарды таңдау және дайындау.
0%
Өзгеріске ұшырау (трансформация) және тігін бұйымдарды сәндеу (киім, аксессуарлар, бижутериялар). Идеяларды құру. Нобай
0%
Этностильдегі (бас киімдер, қазақтың ұлттық киімдері). Этностильдегі бұйымдарды жасау (бас киімдер, қазақтың ұлттық киімдері). Бұйымдарды әшекейлеу
0%
Халықтық пішім негізіндегі киім үлгісінің дизайны. (тұтас жеңдер)
0%
Заманауи сән әлеміндегі сарындық (стильді) бағыттар (өздігінен ізденіс зерттеулері). «Сән және жеке тұлға үйлесімділігі» эксперименті. Жеке даралық имиджін жасау. Идеяларды жүзеге асыру
0%
Сәнді киім дизайны «Fast cloth» қарапайым геометриялық формалар (пончо, кейп, туника) (сән журналдары). Киім және аксессуарлардың заманауи өндірісі
0%
Модуль 9 Өтілген сабақтар 2/6
ТАМАҚТАНУ МӘДЕНИЕТІ
Дұрыс тамақтану негіздері. Ас мәзірін әзірлеу
0%
Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар. Тағам дайындауға арналған құрал-жабдықтардың мүмкіндіктерін зерттеу
0%
Бутербродтар мен сусындардың әзірлену технологиясы. Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы
0%
Қазақ халқы мен түрлі халықтардың және де қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін-өзі дұрыс ұстау ережелері
0%
Қазақтың ұлттық тағамдары
0%
Әлем халықтарының тағамдары
0%
Модуль 10 Өтілген сабақтар 2/4
ҮЙ МӘДЕНИЕТІ
Жеке бастың гигиенасы. Өз-өзіне күтім жасау
0%
Сәндік гүлдер түрлері. Гүл өсіру шаруашылығындағы көктемгі жұмыстар
0%
Тұрмыстық техниканы таңдау. Тұрмыстық техниканы қолдану ережелері
0%
Өсімдік шаруашылығындағы ғылымның рөлі
0%
Модуль 11 Өтілген сабақтар 2/1
көркем еңбек (қыз балаларға арналған)
көркем еңбек (қыз балаларға арналған)
0%