1 слайд
Муратбекова
Сауле
Ескермесовна
Мектеп: №37жом Ұзақ мерзімді
жоспардың тарауы:
Тамақтану мәдениеті. СЫНЫП: 7
Сабақтың
тақырыбы:
Әлем
халықтарының
тағамдары 7.2.4.1 Әлем халықтарының
тағамдары мен әлемге әйгілі
аспазшылардың тағамдарындағы
ерекшеліктерді сипаттап салыстыру
Барлық
оқушылар:
Әлем
халықтарыны
ң тағам
түрлерін
біледі Оқушылардың
басым бөлігі:
Ұлттық
тағамдардың
жасалу
технологиясын
біледі Кейбір оқушылар:
Әлем халықтарының
тағамдары мен
әлемге әйгілі
аспазшылардың
тәжірибесіне сүйене
отырып тағамдар
әзірлейдіСабақтың
мақсаттары
2 слайд
Пәнаралық
байланыс.
Биология, химия –
тағам өнімдерінің
құрамымен
ерекшеліктерін
анықтау Құндылықтарға баулу
Еңбек пен шығармашылық
жұптық және топтық жұмыс
жасауда бірігіп еңбек етеді,
оқушылар өз идеяларын іске
асырадыНегізгі сөздермен тіркестер
-
Пицца – Италяндық тағам. Бетіне
әртүрлі салмалар (Ет, көкөніс,
сыр, т.б.) салынған дөңгелек
жұқа нан
-
Думлама – етті бұқтыру арқылы
дайындалатын өзбек халқының
тағамы
-
Суши – Қытай иероглифі
«маринадталған балық» дегенді
білдіреді Талқылауға арналған сұрақтар:
Мен мына азық-түліктерді…
таңдаған себебім ...
Тағамдар…ерекшеленеді
Аспазшылардың тағам
дайындаудағы ұқсастығы
Бағалау критерийлері:
-Әлем халықтарының тағам түрлерінің
анықтайды
- Ұлттық тағамдардың жасалу технологиясын
сипаттайды
-Әлем халықтарының және ұлттық тағам
түрлерін жасайды Тілдік мақсат
3 слайд
Сабақтың тақырыбы:
Әлем халықтарының
тағамдары
Сабақта қолданылған әдістер
Психология
лы қ ахуал
«Мен саған
сенемін»
Жұп құрып
бір-біріне
жақсы
тілек
айтады. Топқа бөлу
«Суретті
бейджик»
арқылы
топқа бөлу
1.Италия
тағамдары
2. Кәріс
тағамдары
3.Өзбек
тағамдары Өткен
сабақты
қайталау
Мақсатым:
Оқушыны
ойын
жылдам
әрі
тұжырымд
ы айтуға
«Ашық
микрофон»
әдісі
арқылы
сұрақ
қойылады Миға
шабуыл
әдісі
Жаңа
тақырып
бойынша
сұрақтар
қою
арқылы өз
ойларын
пікірлерін
еркін
айтуға
мүмкіндік
болады Сараманды
қ жұмыс
«Әлемді
шарлау»
әдісі
Әр топ
өздері
таңдаған
тағамдард
ы жасайды
«Галерея»
Әдісі
Көрме
ұйымдасты
ру Сабақты
қорытындыл
ау
«Виндиаграм
а»
Әдісі
Оқушылар
әлем
халықтарын
ың тағам
түрлерінің
ұқсастығыме
н
айырмашыл
ығын
анықтап өз
ойларын
жинақтайды
Өзара
бағалау
парақша
сы Ауызша
бағалау Басмарм
ақ әдісі
бағалау Екі
жұлдыз
бір тілекМақсатым топта
жағымды ахуал
ынтымақтастық,
жақсы қарым-қатынас
орнату
4 слайд
Оқушылырдың
қабілеттерін,
қажеттіліктерін арттыру
мақсатында
«Спиральдық» жүйеде
тапсырмалар беру
арқылы дамытамын Саралау – Сіз қандай
т ə сілмен көбірек
қолдау көрсетпексіз?
Сіз басқаларға
қарағанда қабілетті
оқушыларға қандай
тапсырмалар бересіз?
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз