Материалдар / Ашық сабақ Адам ағзасындағы химиялық элементтер

Ашық сабақ Адам ағзасындағы химиялық элементтер

Материал туралы қысқаша түсінік
Адам ағзасындағы химиялық элементтер туралы. 118 хмиялық элемент ішінде адам ағзасындағы макро, микро элементтердің ағзадағы биологиялық маңызы турала.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
24 Қазан 2021
610
1 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

1 слайд
Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

1 слайд

Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық э

2 слайд
Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық элементтердің мөлшерін білу. • -ХЭ-дің жетіспеушілігінен туындайтын аурулар туралы мәлімет беру.

2 слайд

Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық элементтердің мөлшерін білу. • -ХЭ-дің жетіспеушілігінен туындайтын аурулар туралы мәлімет беру.

1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар •

3 слайд
1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар • кез десетін  тағамның  суретін салу 2тапсырма Адам ағзасына тәулігіне неше пайыз қажет? 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар 3тапсырма Тамақтану  туралы  мақал-мәтел  жазу.

3 слайд

1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар • кез десетін  тағамның  суретін салу 2тапсырма Адам ағзасына тәулігіне неше пайыз қажет? 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар 3тапсырма Тамақтану  туралы  мақал-мәтел  жазу.

Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қосп

4 слайд
Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қоспаларын еуропаша маркілеу жүйесі қолданысқа енді. Сандар мен маркілер қандай да бір затты білдіреді. Тағам қоспаларының негізгі міндеті - тағамға түрлі дәм, түс, иіс беріп, ұзақ уақытқа дейін сақталуына мүмкіндік беру.

4 слайд

Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қоспаларын еуропаша маркілеу жүйесі қолданысқа енді. Сандар мен маркілер қандай да бір затты білдіреді. Тағам қоспаларының негізгі міндеті - тағамға түрлі дәм, түс, иіс беріп, ұзақ уақытқа дейін сақталуына мүмкіндік беру.

«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар

5 слайд
«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар - Е 121 - цитрусты қызыл, • Е 123 - қызыл амарант, Е 128 – қызыл 2G. • Е 2. . – консервантар. Тағамның сақталу мерзімін ұзартады. Микроағзалардың өсуін арттырады. • Тыйым салынғандары - формальдегид Е 240, Е 220 күкірт диоксиді • Е 3… – қышқылдандыруға қарсы заттар. Қышқылдану үдерісін азайтады, сондай-ақ, тағамның бұзылуының алдын алады.

5 слайд

«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар - Е 121 - цитрусты қызыл, • Е 123 - қызыл амарант, Е 128 – қызыл 2G. • Е 2. . – консервантар. Тағамның сақталу мерзімін ұзартады. Микроағзалардың өсуін арттырады. • Тыйым салынғандары - формальдегид Е 240, Е 220 күкірт диоксиді • Е 3… – қышқылдандыруға қарсы заттар. Қышқылдану үдерісін азайтады, сондай-ақ, тағамның бұзылуының алдын алады.

4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді. Е 5 .. – эмул

6 слайд
4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді.   Е 5 .. – эмульгаторлар. Осы қоспаның арқасында тағам құрылымы сақталады. Ең белгілі әрі танымал эмульгатор - лецитин. Бір де бір шоколад бөлігі мұнсыз дайындалмайды.   Е 6.. – дәм мен иісті күшейтушілер. Бұларсыз тамақ дәмсіз көрінеді.   Е 7.. – басқа қоспалар. Мысалы, антибиотиктер.

6 слайд

4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді.   Е 5 .. – эмульгаторлар. Осы қоспаның арқасында тағам құрылымы сақталады. Ең белгілі әрі танымал эмульгатор - лецитин. Бір де бір шоколад бөлігі мұнсыз дайындалмайды.   Е 6.. – дәм мен иісті күшейтушілер. Бұларсыз тамақ дәмсіз көрінеді.   Е 7.. – басқа қоспалар. Мысалы, антибиотиктер.

• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөн

7 слайд
• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөністер ретінде қолданамыз. Бұл керісінше денсаулықты берік етуге көмектеседі.

7 слайд

• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөністер ретінде қолданамыз. Бұл керісінше денсаулықты берік етуге көмектеседі.

• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазарт

8 слайд
• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазартады.М ына көкеністерде - цитрус— 30% ,сәбіз  — 1,4% , алма  — 1–1,5% , өрік  — 1% , апельсины — 0,5–3,5% ,шие  — 0,4% кездеседі.

8 слайд

• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазартады.М ына көкеністерде - цитрус— 30% ,сәбіз  — 1,4% , алма  — 1–1,5% , өрік  — 1% , апельсины — 0,5–3,5% ,шие  — 0,4% кездеседі.

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ