Ашық сабақ Адам ағзасындағы химиялық элементтер

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ашық сабақ Адам ағзасындағы химиялық элементтер

Материал туралы қысқаша түсінік
Адам ағзасындағы химиялық элементтер туралы. 118 хмиялық элемент ішінде адам ағзасындағы макро, микро элементтердің ағзадағы биологиялық маңызы турала.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

#1 слайд
Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

1 слайд

Сабақ тақырыбы Адам ағзасындағы химиялық элементтердің биологиялық рөлі.

Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық э

#2 слайд
Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық элементтердің мөлшерін білу. • -ХЭ-дің жетіспеушілігінен туындайтын аурулар туралы мәлімет беру.

2 слайд

Оқу мақсаты • - Адам ағзасындағы химиялық элементтерді тағам өнімдерінің жиынтығы деп түсіну; • - Адам ағзасындағы химиялық элементтердің мөлшерін білу. • -ХЭ-дің жетіспеушілігінен туындайтын аурулар туралы мәлімет беру.

1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар •

#3 слайд
1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар • кез десетін  тағамның  суретін салу 2тапсырма Адам ағзасына тәулігіне неше пайыз қажет? 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар 3тапсырма Тамақтану  туралы  мақал-мәтел  жазу.

3 слайд

1тапсырма 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар • кез десетін  тағамның  суретін салу 2тапсырма Адам ағзасына тәулігіне неше пайыз қажет? 1топ - Нәруыз 2топ - Көмірсу 3топ- Майлар 3тапсырма Тамақтану  туралы  мақал-мәтел  жазу.

Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қосп

#4 слайд
Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қоспаларын еуропаша маркілеу жүйесі қолданысқа енді. Сандар мен маркілер қандай да бір затты білдіреді. Тағам қоспаларының негізгі міндеті - тағамға түрлі дәм, түс, иіс беріп, ұзақ уақытқа дейін сақталуына мүмкіндік беру.

4 слайд

Неге тағам қоспалары «Е» әрпінен басталады? «Е» индексі «Еуропа» дегенді білдіреді. Осыдан елу жылға жуық уақыт бұрын тағам қоспаларын еуропаша маркілеу жүйесі қолданысқа енді. Сандар мен маркілер қандай да бір затты білдіреді. Тағам қоспаларының негізгі міндеті - тағамға түрлі дәм, түс, иіс беріп, ұзақ уақытқа дейін сақталуына мүмкіндік беру.

«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар

#5 слайд
«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар - Е 121 - цитрусты қызыл, • Е 123 - қызыл амарант, Е 128 – қызыл 2G. • Е 2. . – консервантар. Тағамның сақталу мерзімін ұзартады. Микроағзалардың өсуін арттырады. • Тыйым салынғандары - формальдегид Е 240, Е 220 күкірт диоксиді • Е 3… – қышқылдандыруға қарсы заттар. Қышқылдану үдерісін азайтады, сондай-ақ, тағамның бұзылуының алдын алады.

5 слайд

«Е» әрпінің нені білдіретінін қалай анықтауға болады? • Е 1. . – бояғыштар. Тағамның түсін күшейтеді • Тыйым салынған бояғыштар - Е 121 - цитрусты қызыл, • Е 123 - қызыл амарант, Е 128 – қызыл 2G. • Е 2. . – консервантар. Тағамның сақталу мерзімін ұзартады. Микроағзалардың өсуін арттырады. • Тыйым салынғандары - формальдегид Е 240, Е 220 күкірт диоксиді • Е 3… – қышқылдандыруға қарсы заттар. Қышқылдану үдерісін азайтады, сондай-ақ, тағамның бұзылуының алдын алады.

4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді. Е 5 .. – эмул

#6 слайд
4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді.   Е 5 .. – эмульгаторлар. Осы қоспаның арқасында тағам құрылымы сақталады. Ең белгілі әрі танымал эмульгатор - лецитин. Бір де бір шоколад бөлігі мұнсыз дайындалмайды.   Е 6.. – дәм мен иісті күшейтушілер. Бұларсыз тамақ дәмсіз көрінеді.   Е 7.. – басқа қоспалар. Мысалы, антибиотиктер.

6 слайд

4.. – стабилизаторлар –тағамның консистенциясын сақтайды. Мұнда мүмкін болған желатин, крахмал, камедилер енеді.   Е 5 .. – эмульгаторлар. Осы қоспаның арқасында тағам құрылымы сақталады. Ең белгілі әрі танымал эмульгатор - лецитин. Бір де бір шоколад бөлігі мұнсыз дайындалмайды.   Е 6.. – дәм мен иісті күшейтушілер. Бұларсыз тамақ дәмсіз көрінеді.   Е 7.. – басқа қоспалар. Мысалы, антибиотиктер.

• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөн

#7 слайд
• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөністер ретінде қолданамыз. Бұл керісінше денсаулықты берік етуге көмектеседі.

7 слайд

• Куркумин тағам бояғышы Е 100, паприка Е 160, • хлорофилл Е 140 қоспалар • Бұл заттарды табиғи күйінде жеміс жидек, көкөністер ретінде қолданамыз. Бұл керісінше денсаулықты берік етуге көмектеседі.

• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазарт

#8 слайд
• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазартады.М ына көкеністерде - цитрус— 30% ,сәбіз  — 1,4% , алма  — 1–1,5% , өрік  — 1% , апельсины — 0,5–3,5% ,шие  — 0,4% кездеседі.

8 слайд

• Е440 деп белгіленетін пектиндер әлемдегі ең жақсы табиғи сорбенттер. Ол біздің асқазанымызды зиянды «Е» қоспаларынан тазартады.М ына көкеністерде - цитрус— 30% ,сәбіз  — 1,4% , алма  — 1–1,5% , өрік  — 1% , апельсины — 0,5–3,5% ,шие  — 0,4% кездеседі.

Файл форматы:
pptx
24.10.2021
724
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі