Материалдар / Дастарқан басында өзін дұрыс ұстау мәдениеті және мерекелік дастарқанды жабдықтау. 6 сынып
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Дастарқан басында өзін дұрыс ұстау мәдениеті және мерекелік дастарқанды жабдықтау. 6 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Мұғалімдерге қажет материал, Дастарқан басында өзін дұрыс ұстау мәдениеті және мерекелік дастарқанды жабдықтау
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Ақпан 2021
890
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
4 тарау: Тамақтану мәдениеті Сабақ тақырыбы: Дастарқан басында өзін дұрыс ұстау мәдениеті және мерекелік дастарқанды жабд

1 слайд
4 тарау: Тамақтану мәдениеті Сабақ тақырыбы: Дастарқан басында өзін дұрыс ұстау мәдениеті және мерекелік дастарқанды жабдықтау Сабақ мақсаты: • дастарқан басында отырудың жалпыға белгілі ережелерін білу; • қоғамдық тамақтану орындарында, қазақ халқы мен әлем халықтарының мәдениетіндегі дастарқан басында өзін-өзі ұстау ережелерін салыстыра алады; • мерекелік дастарқанды жабдықтаудың ерекшеліктері.

 Қате мен жұмыс • суреттерді қарастырып, қателіктерді анықта

2 слайд
 Қате мен жұмыс • суреттерді қарастырып, қателіктерді анықта

3 слайд

4 слайд

Қызмет көрсету мақсаты - қонақтарға тамақтану барысында жақсы көңіл-күй қалыптастыруға, олардың назарын аударуға және ізгі

5 слайд
Қызмет көрсету мақсаты - қонақтарға тамақтану барысында жақсы көңіл-күй қалыптастыруға, олардың назарын аударуға және ізгі ниеттерін білдіруге ыңғайлы болу. Жабдықтау (Fr. Servir - сервис) - ас үстеліне, түскі асқа, түскі асқа, мерекелік салтанатқа, банкетке арналған швед үстеліне, банкетке арналған коктейльге, шай рәсіміне дайындық. Асхана тағамдарын (тамақ өнімдерін) ұйымдастыру үшін барлық қажетті кестелер: кестелер, ыдыс-аяқ, аспаптар, шыны, майлықтар және т.б.

«үстел заттары»

6 слайд
«үстел заттары»                                                                                                                                         Асханалық құрал жабдықтарды дастарқанға қою тәртібі: 1-негізгі тәрелке, 2-көжеге немесе ыстық тағамға арналған тәрелке, 3-салатқа арналған пышақ, 4-етке арналған пышақ, 5-балыққа арналған пышақ, 6-көжеге арналған қасық, 7-теңіз өнімдеріне арналған шанышқы, 8-шай/кофе ыдысы, 9-шарапқа арналған бокал, 10-суға арналған стақан, 11-салатқа арналған шанышқы, 12-етке арналған шанышқы, 13-балыққа арналған шанышқы, 14-нанға арналған тәрелке, 15-май жағуға

Практикалық жұмыс. 1-Тапсырма: Зерттеу жұмысы 2-Тапсырма: Майлықтарды бүктеудің әдістерін зерттеңіздер. Үстелді жабдықтауды

7 слайд
Практикалық жұмыс. 1-Тапсырма: Зерттеу жұмысы 2-Тапсырма: Майлықтарды бүктеудің әдістерін зерттеңіздер. Үстелді жабдықтауды майлықтармен толықтырыңыздар. Жоғарыда айтылған бейнероликті есте сақтай отырып, А4 қағаз бетіне дастархан безендіру түрін суреттеу. • Композициялық шешімін анықтау; • Түстік шешімін таңдау; • Жұмыстың аяқталуы. https://www.westwing.kz/p ravila-servirovki-stola/ https://www.youtube.com/ watch?v=vXJS2v-_Kwg https://www.youtube.com/watch?v=lI QS8fsOPLg

8 слайд

Критерийлер: • Жұмыс орнын ұйымдастыру. • Әртүрлі ақпарат көздерімен жұмыс істей алу. • Жұмысқа шығармашылықпен қарау. •

9 слайд
Критерийлер: • Жұмыс орнын ұйымдастыру. • Әртүрлі ақпарат көздерімен жұмыс істей алу. • Жұмысқа шығармашылықпен қарау. • Жабдықталған үстелді таныстыру.