1 слайд
Қош
келдіңіздер!
2 слайд
Бағалау парағы
3 слайд
4 слайд
5 слайд
Бейнематериал
6 слайд
Т а қ ы р ы б ы :
М и к р о а ғ за л а р д ы ө н д ір іст е , а у ы л
ш а р у а ш ы л ы ғ ы н д а , м е д и ц и н а д а ,
т ұ р м ы ст а қ о л д а н у д ы ң
а р т ы қ ш ы л ы қ т а р ы м е н к е м ш іл ік т е р і.
С абақ ты ң оқ у м ақ саты :
1 0 .4 .3 .1 б и о т е х н о л о ги я д а
қ о л д а н ы л а т ы н т ір і а ғ за л а р д ы ң
а р т ы қ ш ы л ы қ т а р ы м е н
к е м ш іл ік т е р ін т а л қ ы л а у
С а б а қ ты ң м а қ саты :
б и о т е х н о л о ги я д а қ о л д а н ы л а т ы н
т ір і а ғ за л а р д ы ң а р т ы қ ш ы л ы қ т а р ы
м е н к е м ш іл ік т е р ін т а л қ ы л а у
7 слайд
Суды тазалаудың аэробтық өңдеу
схемасы.
8 слайд
1 топ
Дескрипторы:
- Тірі ағзаларды биотехнологияда қолданудың артықшылықтары мен кемшіліктерін атады;
-Зиянды бактериялар түрлерін түсінді;
-Микробиология ғылымының дамуын білді Тірі ағзаларды
биотехнологияда
қолданудың
артықшылықтары мен
кемшіліктері Бактериялардың
адамға тигізетін
зиянды жақтары 2 топ
Микробиология
дамуы медицинада
байқалуы 3 топ
9 слайд
Ұсынылған азық-түлік затбелгілерін пайдаланып қандай
тірі ағзалардың қолданғанын талқылау.
10 слайд
Дәптермен жұмыс. 1 тапсырма
«Індет»..............................
«дезинфекциялау»........................ ,
« вакцинациялау » ............................
сөздеріне анықтама беріңдер:
Микроағзалар
Пайдасы Зияны Тапсырма 2 .
«Микроағзалардың пайдасы мен зияны» кестесін толтыру.
Тапсырма 3.
Бактериялық ауруларды атаңдар?
11 слайд
Дұрыс па әл де бұрыс па?
1. Биотехнологияның негізгі объектісі - тірі жасушалар , атап айтқанда жануар, өсімдік
текті жасушалар және микробтар немесе олардың биологиялық белсенді метаболиттері./
Дұрыс
2 . Биотехнологияның пайда болуы мен даму тарихында ғылыми пән ретінде голланд
ғалымы Е.Хаувинк 6 кезеңді ажыратты/ Бұрыс
3 . Иммобилизацияланған ферменттерді және жасушаларды өндірістік қолдану.
Канализациялық суларды анаэробты тазалау және биогаз алу. Бактериалды
полисахаридтерді өндіру. Бұл биотехнологияның биосинтез кезеңі./ Дұрыс
4 . Мал шаруашылығында , азықтық жемшөпке құнарлығын арттыру үшін ферменттер (
аминосубтилин , протосубтилин , т.б.) қосады./ Дұрыс
5. Тірі ағзаларды өндірісте пайдалана отырып, олардан нәрлі заттарды алу үшін ген мен
жасушаны биологиялық объект ретінде қолданады. / Дұрыс
6. Алғаш рет гендік инженерияның тәсілдерін пайдаланып гормон алды. / Бұрыс
12 слайд
Кері байланыс
10
13 слайд
Үйге тапсырма:
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз