Материалдар / Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы.
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы.

Материал туралы қысқаша түсінік
6-сынып қыздарға Көркем еңбек пәні мұғалімдеріне арналған қысқа мерзімді жоспардың презентациясы . Презентация 9 слайд бөлігінен тұрады .Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы тақырыбында ашық сабақтарға қолдануға болады.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
01 Қазан 2019
2244
20 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Ұзақ мерзімді жоспардың тарауы: Тамақтану мәдениеті№ Көркем еңб

1 слайд
Ұзақ мерзімді жоспардың тарауы: Тамақтану мәдениеті№ Көркем еңбек пәнінің мұғалімі Сабақ тақырыбы: Тағамдарды жылдам әзірлеудің технологиясы

Осы сабақт а қол жеткіз ілетің оқу мақсат ы: • 6.2.4.3 Жылдам орындалатын тағамдар мен десерт дайындау технологияларын білу

2 слайд
Осы сабақт а қол жеткіз ілетің оқу мақсат ы: • 6.2.4.3 Жылдам орындалатын тағамдар мен десерт дайындау технологияларын білу және қолдану Оқу мақсат ына келісілг ен сабақ мақсат тары • Барлығы : жылдам орындалатын тағамдарды біледі; • Көпшілігі : десертке арналған мәзір дайындайды; • Кейбіреуі : жылдам орындалатын десерт әзірлеу технологиясын тәжірибеде қолданады. Сабақт ың мақсат ына сай бағалау критер ийлері • Жылдам орындалатын тағамдарды ажыратады; • Десерт жасау технологиясын дайындайды; • Жылдам дайындалатын тағамдарды әзірлеу технологиясын қолданады.

1. «Жүректен – жүрекке» Жүрек жастықшаны бір – біріне жақсы тілектер айту арқылы береді 2. «Сиқырлы сандықша» Топқа бөлу

3 слайд
1. «Жүректен – жүрекке» Жүрек жастықшаны бір – біріне жақсы тілектер айту арқылы береді 2. «Сиқырлы сандықша» Топқа бөлу 1. Пирог 2. Пицца 3. “Сөзімді аяқта” Мақал мәтелдерді жалғастырады. 4. «Миға шабуыл» Сабақ тақырыбын ашу мақсатында жетелеуші сұрақтар қоямын.Сабақтың басы Сабақ басында орындалатын белсенді оқу әдістері

1. «Кинометафора» әдісі. Жаңа білімді меңгеру үшін Интернет ақпараттық ресурсы арқылы бейнежазбаны көрсетемін . 2. «Тү

4 слайд
1. «Кинометафора» әдісі. Жаңа білімді меңгеру үшін Интернет ақпараттық ресурсы арқылы бейнежазбаны көрсетемін . 2. «Түртіп алу» әдісі Оқушылар бейнежазбадан өзіне қажетті ақпаратты алады . 3. «Ойлан, жұптас, бөліс» әдісі Тапсырмаларға алдымен жеке, сосын жұпта, топпен талқылау жүргізу арқылы мазмұнын ашады. «Өз жартыңды тап» Жұп карточкалар дайындаймын: біреуінде-есептер, екіншісінде- есеп жауаптары бар кестелер.Сабақтың ортасы Сабақ отрасында орындалатын белсенді оқу әдістері

1. «Блум түймедағы» Блум түймедағы арқылы сабақты қорытындылап шығамын. 2. «Үйге тапсырма» Жылдам әзірленетін тағамдардың

5 слайд
1. «Блум түймедағы» Блум түймедағы арқылы сабақты қорытындылап шығамын. 2. «Үйге тапсырма» Жылдам әзірленетін тағамдардың жасалу жолдарын біліп келу 3. “Кері байланыс“. Сабақтың соңында оқушыларға «Құнды, Қиын, Қызық» әдісі арқылы кері байланыс аламын.Сабақтың соңы Сабақ соңында орындалатын белсенді оқу әдістері

« ТАПСЫРМА» - «ДЕҢГЕЙЛІК ТАПСЫРМАЛАР» (Білім деңгейі әртүрлі оқушыларға арналған тапсырмалар) « ҚАРҚЫН» - ҚОСЫМША ТАПСЫРМА

6 слайд
« ТАПСЫРМА» - «ДЕҢГЕЙЛІК ТАПСЫРМАЛАР» (Білім деңгейі әртүрлі оқушыларға арналған тапсырмалар) « ҚАРҚЫН» - ҚОСЫМША ТАПСЫРМА (Кейбір оқушылар басқаларға қарағанда жылдам жұмыс істейді) « ҚОРЫТЫНДЫ» - Барлық оқушылар бір тапсырманы орындаса да олардың нәтижелері әр түрлі болады. Әрбір тапсырма қорытындыланып, тексеріліп отырылады. «БАҒАЛАУ» - Сабақ барысында оқушылар қалыптастырушы бағалаулар арқылы үнемі бағаланып отырады.« ЖІКТЕУ» - Оқытудың болжамды міндетіне қарай топ құру: аралас топтар құруСАРАЛАУ ТӘСІЛДЕРІ

Жылдам орындалатын тағамдарды әзірлеу технологиясын қолданады. Пицца мен пирог дайындау. Жұп карточкалар дайындаймын: бі

7 слайд
Жылдам орындалатын тағамдарды әзірлеу технологиясын қолданады. Пицца мен пирог дайындау. Жұп карточкалар дайындаймын: біреуінде-сұрақтар, екіншісінде - сұрақ жауаптары бар кестелер. Оқушылар кезек бойынша 1 минут ішінде әр оқушы өзінің ойындағы жылдам орындалатын тағамдардың құрамын тоқтаусыз айтып береді. А деңгейі « Бір минут» В деңгейі «Өз жартыңды тап» С деңгейіБағалау критерийі: Білім алушы  Жылдам орындалатын тағамдарды ажыратады;  Десерт жасау технологиясын дайындайды;  Жылдам дайындалатын тағамдарды әзірлеу технологиясын қолданады. Дескриптор: Білім алушы - Сұрақтарға жауап береді; - Жылдам орындалатын тағамдарды ажырата алады. - Жылдам орындалатын тағамдарды әзірлеу технологиясын орындайды, тәжірибеде қолданады - Дайын тағамды безендіреді

Қалыптастырушы бағалау«Басбармақ» әдісі «Екі жұлдыз, бір тілек» «'+','-', 'қызықты'» «Жұптық бағалау» «Бағалау шкаласы

8 слайд
Қалыптастырушы бағалау«Басбармақ» әдісі «Екі жұлдыз, бір тілек» «'+','-', 'қызықты'» «Жұптық бағалау» «Бағалау шкаласы» А В С Д бағалау

9 слайд