Материалдар / 472 бұйрықпен жазылған 5-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

472 бұйрықпен жазылған 5-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары

Материал туралы қысқаша түсінік
472 бұйрықпен жазылған 5-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
26 Наурыз 2024
80
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
450 тг 338 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып: 5

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу


Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

5.2.4.1-Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау және зерделеу

5.2.4.2-Дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін құрастыру

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

Сабақтың мақсаты:

Барлық оқушылар орындай алады:

Адам ағзасы үшін әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын біледі


Оқушылардың көпшілігі орындай алады:


Әр түрлі тағамдардың пайдасы мен зиянын талқылап, ажырата алады


Кейбір оқушылар орындай алады:

Өз ойларымен дамытып, сыни тұрғыдан ойлау арқылы өзіндік көзқарасын білдіре отырып, адам ағзасына зиянды және пайдалы тағамдарды біледі.





Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі.

Оқушылармен сәлемдесу. Психологиялық ахуалды қалыптастыру. Назарларын сабаққа аудару.Өткен сабақты пысықтау мақсатында «Қар кесегі» әдісін қолдандым.

1.Тақырып мазмұнын ашу мақсатында төмендегідей сұрақтар қойылады:

Ертеде ою- өрнекті матаға түсіру үшін қандай тәсіл қолданған?

Көне әлемге байланысты ою -өрнекті ата?

Табиғи талшықты ата?

Оқушылар амандасып бір-біріне сәттілік тілейді.




Кім жылдам әдісі арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді










Қалыптастырушы бағалау: Бірін –бірі бағалау.

Видео сабақ. Қазақтың ұлттық ою-өрнегі.


Иллюстрациялық материалдар: ою-өрнектердің орындалу сызбасы, сандық фотосуреттер





Ортасы






1 .Жаңа сабақты түсіндіру. Оқушыларға суреттер көрсетіледі.


Суреттер көрсетіліп болған соң оқушыларға төмендегіше сұрақтар қойылады. Сабақтың тақырыбын ашу мақсатында сұрақтар қойылады.

«Ой қозғау» стратегиясы

Сұрақтар:

  1. Суреттерден не көрдіңдер?

  2. Көкөністердің адам денсаулығына пайдасы бар ма ?

  3. Дұрыс тамақтанбаудың адам ағзасына қандай зияны бар деп ойлайсыңдар?

Дескриптор: Дұрыс тамақтанбаудың адам ағзасына зиян екенін біледі.

Бүгінгі сабағымыздың тақырыбы: Дұрыс тамақтанудың негіздері

Бейнефильмдер көрсетіледі

  1. Ең пайдалы азық

  2. Дәрумендердің тамақтанудағы ролі

  3. Зиянды тағам өнімдері.


Топтық тапсырма беру



1

2

3



Ұяшықтарды таңдап сол ұяшықтардағы сұрақтарға мазмұнды сызба жасау.

Жұмысты қорғау.

Дескриптор: Адам ағзасына пайдалы, зиянды заттардың түрлерін біледі.

ҚБ

Дескриптор арқылы оқушылар топты шапалақтау әдісімен бағалайды




Оқулық және қосымша ақпараттар

.




.



Алуан түрлі қағаздар мен картон қағаз








Сергіту сәті











Жылулық шенбері

Оқушылар орындарында отырып ,бір бірлеріне жылы сөздер айтады.






















Аяқталуы











Кері байланыс

.

Ресторан әдісі

*Ресторан тағамының ең тәттісі (сабақтың сәттілігі)

*Ресторан тағамының ең ащысы(сабақтың қиындығы)

*Ресторанның мына тағамына дәмдеуіштер қосамын (сабақтың мына тұсы түсініксіз)




Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін ресторан




Оқушылардың таңдаған тағамдарына пікір қалдыру.



Қағазға салынған тәтті тағамдар

Қосымша ақпарат

Сабақ бойынша рефлексия

Сабақ мақсаттары/оқу мақсаттары дұрыс қойылған ба? Оқушылардың барлығы ОМ қол жеткізді ме? Жеткізбесе, неліктен? Сабақта саралау дұрыс жүргізілді ме? Сабақтың уақыттық кезеңдері сақталды ма? Сабақ жоспарынан қандай ауытқулар болды, неліктен?


Қорытынды бағалау

Ең жақсы өткен екі тапсырманы атап көрсетіңіз (оқытуға және үйренуге қатысты)

1:

2:

Қандай екі нәрсе немесе тапсырма сабақтың одан да жақсы өтуіне ықпалын тигізер еді (оқытуға және үйренуге қатысты)?

1:

2:

Осы сабақтың барысында барлық сынып немесе жекелеген оқушылар туралы менің келесі сабағыма қажет болуы мүмкін қандай ақпаратты білдім?

1:

2:





Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып: 5

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Дұрыс тамақтанудың негіздері. Ас мәзірін әзірлеу


Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

5.2.4.1-Дұрыс және тиімді тамақтанудың ережелерін сипаттау және зерделеу

5.2.4.2-Дұрыс және тиімді тамақтанудың мәзірін құрастыру

5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы)

Сабақтың мақсаты:

Барлық оқушылар орындай алады:

Адам ағзасы үшін

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!