Материалдар / 472 бұйрықпен жазылған 6-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

472 бұйрықпен жазылған 6-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары

Материал туралы қысқаша түсінік
472 бұйрықпен жазылған 6-сыныпқа арналған көркем еңбек пәні бойынша 4 тоқсан ұлдарға арналған сабақ жоспарлары
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
26 Наурыз 2024
75
9 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
450 тг 338 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады


Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып:

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті.

Сабақтың тақырыбы:

Қазақ халқы мен түрлі халықтардың және де қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін-өзі дұрыс ұстау ережелері

Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

6.2.4.1-Қоғамдық тамақтану орындарында, қазақ халқы мен әлем халықтарының мәдениетіндегі дастарқан басында өзін-өзі ұстау ережелерін салыстыру және сипаттау

6.2.4.2- Әртүрлі іс-шараға арналған дастарханды безендірудегі білімдері мен тәжірбиелік дағдыларын

көрсету

Сабақтың мақсаты:

Барлығы: Оқулықта берілген және қосымша тапсырмаларды орындайды;

Көпшілігі: Топтық жұмысты бірлесе орындайды және өз бетінше жұмыс жасайды;

Кейбіреуі: Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмаларды тақырып бойынша қосымша мәліметтер мен дәлелдер келтіреді


Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі

Ынтымақтастық атмосферасын құру. Қазақтың ұлттық тағамдарын топтастыру арқылы топқа бөлу. Сабаққа қызығушылығын ояту мақсатында ұлттық тағамдар туралы презинтатция көрсетемін.

Оқушылар жасалуы туралы талқылайды.

Оқушылар амандасып ,бір-біріне сәттілік тілейді.




Ойлан , бірік, бөліс әдісі арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді










Қалыптастырушы бағалау: Бірін –бірі бағалау.

Оқулықтағы түсініктемелер мен иллюстрациялық суреттер

Мен қосымша тапсырмалар















Ортасы






Ой шақыру: сұрақ-жауап әдісі

  • Қолдарыңыздағы үстелдер жайлы не айта аласыздар?

  • Сол дастарқанға жайылатын мерекелік ас мәзірлері

жөнінде не білесіздер?

  • Үстелдерді безендіру түрлерін ата.

2)Тапсырма

Қазақ ,орыс және қытай халықтары ыдыс –аяқтарының айырмашылықтарын және ұқсастықтарын тап,постер құ



Оқушыларға «Шебер» атты кері байланыс парағы Онда: балға суреті - «мен меңгердім», қол ара суреті - «мен білгенмін» және шеге суреті - «толықтырғым келеді» деген үш бағанға оқушылар бүгінгі сабақтан түйген ойларын жазып береді.

.









Алуан түрлі қағаздар мен картон қағаз т.б табиғи сәндік бұйымдар









Аяқталуы











Кері байланыс

Оқушылар рефлекциясы : «Алма ағашы» әдісі.

  • Жасыл түсті алма – мен бүгін бәрін жақсы орындадым, сондықтан көңіл-күйім котеріңкі.

  • Сары алма – мен тапсырманы толықтырамын, көңіл күйім орташа.

  • Қызыл түсті алма - мен тапсырманы орындай алмадым , көңіл –күйім жоқ.

Өз ойларын еркін жеткізу .




Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін алманы таңдағандары бойынша білемін.

Жасыл алманы бәрін жақсы түсінген оқушылар таңдаса , сары алманы кейбіреулерін дұрыс түсінбеген , толықтырамын деген оқушылар таңдаса, қызыл алманы тапсырманы орындай алмаған ,түсінбеген оқушылар таңдайды .Бүгінгі сабақтағы білім деңгейінің көрсетеді




Оқушылардың жасаған жұмыстарына пікір қалдыру.



Қағазға салынған қызыл, сары және жасыл алма суреттері

Қосымша ақпарат

Сабақ бойынша рефлексия

Сабақ мақсаттары/оқыту мақсаттары жүзеге асырымды болды ма?

Бүгін оқушылар нені үйренді?

Оқыту ортасы қандай болды?

Менің бөліп оқытқаным өз мәнінде жүзеге асты ма?

Мен өз уақытымды ұтымды пайдалана алдым ба?

Мен жоспарыма қандай өзгерістер енгіздім және неліктен?


Қорытынды бағалау

Ең жақсы өткен екі тапсырманы атап көрсетіңіз (оқытуға және үйренуге қатысты)

1:

2:

Қандай екі нәрсе немесе тапсырма сабақтың одан да жақсы өтуіне ықпалын тигізер еді (оқытуға және үйренуге қатысты)?

1:

2:

Осы сабақтың барысында барлық сынып немесе жекелеген оқушылар туралы менің келесі сабағыма қажет болуы мүмкін қандай ақпаратты білдім?

1:

2:












Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып:

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті.

Сабақтың тақырыбы:

Қазақ халқы мен түрлі халықтардың және де қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін-өзі дұрыс ұстау ережелері

Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

6.2.4.1-Қоғамдық тамақтану орындарында, қазақ халқы мен әлем халықтарының мәдениетіндегі дастарқан басында өзін-өзі ұстау ережелерін салыстыру және сипаттау

6.2.4.2- Әртүрлі іс-шараға арналған дастарханды безендірудегі білімдері мен тәжірбиелік дағдыларын

көрсету

Сабақтың мақсаты:

Барлығы: Оқулықта берілген және қосымша тапсырмаларды орындайды;

Көпшілігі: Топтық жұмысты бірлесе орындайды және өз бетінше жұмыс жасайды;

Кейбіреуі: Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмаларды тақырып бойынша қосымша мәліметтер мен дәлелдер келтіреді


Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Ұйымдастыру кезеңі

Ынтымақтастық атмосферасын құру. Қазақтың ұлттық тағамдарын топтастыру арқылы топқа бөлу. Сабаққа қызығушылығын ояту мақсатында ұлттық тағамдар туралы презинтатция көрсетемін.

Оқушылар жасалуы туралы талқылайды.

Оқушылар амандасып ,бір-біріне сәттілік тілейді.




Ойлан , бірік, бөліс әдісі арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді










Қалыптастырушы бағалау: Бірін –бірі бағалау.

Оқулықтағы түсініктемелер мен иллюстрациялық суреттер

Мен қосымша тапсырмалар















Ортасы






Ой шақыру: сұрақ-жауап әдісі

338тг - Сатып алу
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!