Материалдар / Ашық сабақ Бутерброд пен сусын әзірлеу технологиясы
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ашық сабақ Бутерброд пен сусын әзірлеу технологиясы

Материал туралы қысқаша түсінік
Көркем еңбек пәні мұғалімдеріне арналған ашық сабақ. Бутербродтар мен сусындардың зиянды және зиянсыз түрлерін салыстыру.Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясымен танысу және практика кезінде жасау Адам денесіне зиянды және зиянсыз тағамдарды айыра алады. Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясын біледі және практика кезінде қолданады.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
03 Қаңтар 2019
1810
10 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Күні, айы, жылы


Сыныбы: 5

Пәні: Көркем еңбек

Сабақтың тақырыбы:

Бутерброд пен сусын әзірлеу технологиясы


Мақсаты:

Бутербродтар мен сусындардың зиянды және зиянсыз түрлерін салыстыру.Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясымен танысу және практика кезінде жасау


Күтілетін нәтиже:

Адам денесіне зиянды және зиянсыз тағамдарды айыра алады. Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясын біледі және практика кезінде қолданады.

Оқыту әдіс – тәсілдері:

Топтық жұмыс,жеке жұмыс,диалогтық әңгіме,

ОҮБ және ОБ, салыстыру

Сілтеме:

Көркем еңбек кітабы.

Ресурстар:

Стикерлер, слайд

Дереккөздері:

Оқулық, үлестірмелі материалдар

Тапсырмалар:

Топтық жұмыс, постер қорғау,сурет салу

І.Ұйымдастыру кезеңі:

Мұғалімнің іс – әрекеті

Оқушының іс - әрекеті

1.Сәлемдесу

2.Шаттық шеңбері

3.Топқа бөлу (конфеттер арқылы)


1.Сәлемдеседі.

2.Оқушылар есімдерінің бас әріптерінен келетін бойындағы жақсы қасиеттерін айтады

3.Таңдаған конфеттерің түстері бойынша 2-топқа бөлінеді

ІІІ. Үй тапсырмасын сұрау

Слайд 1.Адам ағзасына пайдалы азық-түліктер

Оқушылар адам ағзасына пайдалы азық-түліктерді суреттері арқылы орындарына қояды.


ІV. Жаңа тақырыпты түсіндіру


Мағынаны ашу

Слайд 2.Жаңа тақырыпты түсіндіру.

2.Тақырыпты топтарға бөліп беремін.

І топ: Ашық бутерброд

ІІтоп:Жабықбутерброд

3.Сурет салу

Топтар бір – бірлеріне берілген тақырып бойынша сұрақ қояды

Топтар бөліп берілген тақырыпты жұп болып және топ болып талқылайды, бір – біріне түсіндіреді,постер қорғайды.

Оқушылар бутербродтар суретін салады

Топтар бір-бірін бағалап отырады.

Сергіту сәті:

«Әжеме арналған базарлық» ойыны

Оқушылар тақырыпқа байланысты сұрақтарға жауап береді


V. Сабақты бекіту

«Келесі пайымдаулар дүрыс па?» ойыны

Оқушылар берілген сұрақтарға ИЯ немесе Жоқ деп жауап береді.

VІ. Үйге тапсырма

Тақырыпты оқу,шай демдеудің технологиялық картасын жасау

Оқушылар үй тапсырмасын күнделіктеріне жазады.





VІІ. Кері байланыс

Сабаққа кері байланыс жасаймын «Күн»

тақтаға күннің дөңгелегі ілінеді, оқушыларға сары, жасыл күннің тармақтары таратылады. Тармақшаларды күннің дөңгелекшелеріне жапсыру керек.

Сары түс – маған сабақ ұнады, көптеген ақпарат алдым.

Жасыл түс – сабақ ұнамады, себебі, пайдалы ақпараттар ала алмадым.

Оқушылар сабақтың қалай өткендігі туралы, алған әсерлері туралы білдіреді


VІІІ.Бағалау

Оқушылардың сұраққа жауап бергеніне, сабаққа белсене қатысқандарына қарай бағаланады.

Топтар бір – бірін бағалайды.















































«Алтынсарин орта мектебі» ММ









Эстетикалық пәндер бойынша аудандық семинар



Тақырыбы: Бастың негізгі мүшелері және оларды салудың жолдары













Пәні: Бейнелеу өнері

Сыныбы: 5 «А»

Пән мұғалімі: К.Касымова

















2016-2017 оқу жылы

Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!