Материалдар / Ашық сабақ. Көркем еңбек пәні. Тақырыбы: Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар.
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ. Көркем еңбек пәні. Тақырыбы: Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар.

Материал туралы қысқаша түсінік
Көркем еңбек пәні бойынша 5- ші сыныптарға арналған тақырыптық ашық сабақ
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
13 Қазан 2023
258
2 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
700 тг 525 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады














Ашық сабақ


Тақырыбы: Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар.











Көркем еңбек пәнінің мұғалімі:











Қысқа мерзімді сабақ жоспары


Көркем еңбек

Мектеп:

Күні:

Оқытушының аты-жөні:

Сынып: 5қыздар

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар:

Бөлім:

Тамақтану мәдениеті

Сабақтың тақырыбы:

Асхананың жабдықталуы. Тағам әзірлеуге арналған құралдар-жабдықтар, аспаптар мен ыдыс-аяқтар.

Сабақта меңгерілетін оқу мақсаттары

5.2.4.3-Тағам әзірлеуге арналған құралдар мен жабдықтарды зерделеу және олардың мүмкіншілігін анықтау


Сабақтың мақсаты:

  • Оқушылар жалпы ас үй жабдықтарымен танысу;

  • Материалдар мен құралдарды дұрыс қолданудағы қауіпсіздік техникасымен танысу.


Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/уақыт

Педагогтың әрекеті

Оқушылардың әрекеті

Бағалау


Ресурстар

Басталуы

















Сабақ басында:

  • Оқушылар мен амандасу/ тексеріс жүргізу/ оқушылардың зейінін шоғырландыру.

Оқушылармен бірге сабақ мақсаттарын/ оқу мақсаттарына көз жүгірту

Ойлан , бірік, бөліс әдісі арқылы оқушылар қайталау сұрақтарына жауап береді

Ас мәзірі дегеніміз не?

Ас мәзірі қандай негізгі түрлерге бөлінеді?

Ас мәзірі жасауда нені ескеру қажет?

Ас мәзірі қағазы қандай түрде болғаны дұрыс?

Үй тапсырмасы бойынша өз мейрамханаларыңыздың ас мәзірімен таныстырады

Бағалау: «Екі жұлдыз бір тілек» әдісі


Оқушылар амандасып,бір-біріне сәттілік тілейді.



Қалыптастырушы бағалау: Бірін –бірі бағалау Екі топ бірін-бірі «Екі жұлдыз бір тілек» әдісі бойынша бағалайды


.

Оқулықтағы түсініктемелер мен иллюстрациялық суреттер
















Ортасы





Жаңа сабақты слайд арқылы түсіндіреді.

Сурет арқылы асүй бөлмесінде қолданылатын қауіпсіздік ережелерімен танысады.

1-тапсырма

Топтық жұмыс

Дискриптор:

  1. Ас үй құрал-жабдықтармен танысады

  2. Ас үй құрал жабдықтары пайдаланылуына қарай сұрыптайды










Бағалау: Бас бармақ әдісі арқылы

2 –тапсырма

Дискриптор

1.Ас үй жиһаздарын орналастыра біледі

2. Берілген атауы бойынша жиғаздарды сәйкестендіреді

Бағалау: Фигуралар арқылы

3-тапсырма

Топтық жұмыс:

Оқушыларға презентацияда әр елдің тағамдары көретіліп, тағамды дайындалу кезінде қандай құрал-жабдықтардың қажеттілігін қағаз бетінде суреттеп көрсетілу ұсынылады. Сонымен қатар, оқушыларға ескертпе;

  • Бұл қай елдің тағамы? /берілген ту бойынша тағамды дұрыс орналастыру/

  • Бұл тағамды сіз татып көрдіңіз бе?

Р есей, Өзбек, Италия және Қазақ



Қай елдің тағамы екендігін табады

1-5 балл

Тағамды Керекті құралдарды сипаттай алды

1-5 балл

Тағам мен жалауын сәйкестендіреді

1-5 балл

Топ 1




Топ 2





Бағалау: Балдық жүйеде




Оқулық және қосымша ақпараттар


Балалар топпен үлестірмелі ас үй жабдықтары суретері бойынша жұмыс жасайды.

























Интерактивті тақтада орындайды





















Балалар суреттер бойынша тағамды тауып жалаушамен сәйкестендіреді және асты дайындауда қолданылатын ыдыстарды атайды






























Алуан түрлі қағаздар мен картон қағаз т.б








Суреттер






















Интерак-

тивті тақта























Тағам

Жалаушалар

суреттері










Аяқталуы











Кері байланыс

Оқушылар рефлекциясы : «Алма ағашы» әдісі.

  • Жасыл түсті алма – мен бүгін бәрін жақсы орындадым, сондықтан көңіл-күйім котеріңкі.

  • Сары алма – мен тапсырманы толықтырамын, көңіл күйім орташа.

  • Қызыл түсті алма - мен тапсырманы орындай алмадым , көңіл –күйім жоқ.

Тақтаға қызыл, сары және жасыл алма суреттерін ілу.




Оқушылар бүгінгі сабақты қандай деңгейде түсініп,білгендерін алманы ағашқа ілу арқылы көрсетеді .

Жасыл алманы бәрін жақсы түсінген оқушылар ілсе, сары алманы кейбіреулерін дұрыс түсінбеген , толықтырамын деген оқушылар ілсе, қызыл алманы тапсырманы орындай алмаған ,түсінбеген оқушылар іліп бүгінгі сабақтағы білім деңгейінің қаншалықты нәтижеге жеткендігін көрсетеді.



Оқушылардың салған суреттеріне пікір қалдыру.



Қағазға салынған қызыл, сары және жасыл алма суреттері

Қосымша ақпарат

Сабақ бойынша рефлексия

Сабақ мақсаттары/оқу мақсаттары дұрыс қойылған ба? Оқушылардың барлығы ОМ қол жеткізді ме?

Жеткізбесе, неліктен? Сабақта саралау дұрыс жүргізілді ме? Сабақтың уақыттық кезеңдері сақталды ма? Сабақ жоспарынан қандай ауытқулар болды, неліктен?



Қорытынды бағалау

Ең жақсы өткен екі тапсырманы атап көрсетіңіз (оқытуға және үйренуге қатысты)

1:

Қандай екі нәрсе немесе тапсырма сабақтың одан да жақсы өтуіне ықпалын тигізер еді (оқытуға және үйренуге қатысты)?

1:

2:

Осы сабақтың барысында барлық сынып немесе жекелеген оқушылар туралы менің келесі сабағыма қажет болуы мүмкін қандай ақпаратты білдім?

1:

2:






Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!