Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Қазақстанның тамақ өнеркәсібі
Материалдың қысқаша нұсқасы

Тақырыбы: Тамақ өнеркәсібі.

Мақсаты:

Білімділік: Оқушыларға Қазақстанның тамақ өнеркәсібі құрылымы, салалары, таралу аймақтары жөнінде түсіндіру.

Дамыту: Өз бетінше ізденіспен шығармашылық тұрғыда жұмыс істеуге дағдыландыру. Өз ойларын еркін де сауатты, нақты жеткізу қабілеттерін арттыру.

Тәрбиелік: Жан-жақтылыққа, ізденімпаздыққа баулу, тыңдай және сөйлей білу мәдениетін арттыру.


Болжамдап отырған нәтиже: Қазақстанның тамақ өнеркәсібімен танысқан тұлға.


Сабақтың типі: Жаңа білім беру сабағы

Сабақтың түрі: Аралас сабақ

Сабақтың әдісі: 1. Сұрақ-жауап. 4. Тірек-сызбамен жұмыс.

2. Әңгіме-дәріс. 5. Топтастыру.

3. Кестемен жұмыс. 6. Б.Ү.Ү. кестесі.

Сабақтың көрнекілігі: Қосымша деректер, оқулық, кескін карта, карта т.б.

Сабақтың жоспары:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

1. Сұрақ-жауап.

Қорытындылау.

ІІІ. Жаңа сабақ.

1. Әңгіме-дәріс.

2. Тірек-сызбамен жұмыс.

3. Кестемен жұмыс.

4. Топтастыру.

Қорытындылау.

IV. Жаңа сабақты бекіту.

1. Б.Ү.Ү. кестесі.

V. Қорытындылау, бағалау.

VІ. Үйге тапсырма беру.


Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

Оқушыларды түгендеу, оқу құралдарын дайындатып, зейіндерін сабаққа аударту.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

1. Сұрақ-жауап.

1. Жеңіл өнеркәсіп салалары?

2. Матаны жасап шығару процесі?

3. Жеңіл өнеркәсіп құрылымы?

4. Жеңіл өнеркәсіп кәсіпорындарының орталықтары?

5. Әлеуметтік инфрақұрылым салалары?

Қорытындылау.


ІІІ. Жаңа сабақ.

1. Әңгіме-дәріс.

Жаңа сабақ әңгіме-дәріс беруден басталады.

2.Тірек-сызбамен жұмыс.

Тірек-сызба арқылы тамақ өнеркәсібінің орналасу факторларын түсіндіру.






Тамақ өнеркәсібі.




Шикізат көзіне жақын орналасқан салалар.

Тұтынушыға жақын орналасқан салалар.

Шикізат көзіне де, тұтынушыға да жақын орналасқан салалар.

Қант, спирт, май шайқау, сүт, консерві, крахмал, сірне т.б.

Наубайхана, сыра қайнату, сүт, макарон, кондитер өнімдері т.б..

Ет,ұн тарту, шарап жасау, темекі өңдеу т.б.












4. Кестемен жұмыс.

Оқулықтың 67-бетіндегі, 7-кесте арқылы ет өнеркәсібінің маңызды өнім түрлерінің өндірісін түсіндіру.



5. Топтастыру.

Топтастыру арқылы тамақ өнеркәсібінің салаларын түсіндіру.


Shape9

Балық өнеркәсібі


Shape21 Shape18 Shape19 Shape20 Shape16 Shape17 Shape15 Shape14 Shape13 Shape12 Shape11 Shape10

Сүт өнеркәсібі

Кондитер өнеркәсібі

Ет өнеркәсібі

Ұн тарту

өнеркәсібі

Қант өнеркәсібі

Тамақ өнеркәсібі













Қорытындылау.


IV. Жаңа сабақты бекіту.

1. Б.Ү.Ү. кестесі.


Білгенім

Үйренгенім

Үйренгім келеді










V. Қорытындылау, бағалау.

VІ. Үйге тапсырма беру.

Үйге: Қазақстанның тамақ өнеркәсібі.


Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Файл форматы:
docx
28.12.2017
616
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі