Материалдар / Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Қазақстанның тамақ өнеркәсібі
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
28 Желтоқсан 2017
540
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Тақырыбы: Тамақ өнеркәсібі.

Мақсаты:

Білімділік: Оқушыларға Қазақстанның тамақ өнеркәсібі құрылымы, салалары, таралу аймақтары жөнінде түсіндіру.

Дамыту: Өз бетінше ізденіспен шығармашылық тұрғыда жұмыс істеуге дағдыландыру. Өз ойларын еркін де сауатты, нақты жеткізу қабілеттерін арттыру.

Тәрбиелік: Жан-жақтылыққа, ізденімпаздыққа баулу, тыңдай және сөйлей білу мәдениетін арттыру.


Болжамдап отырған нәтиже: Қазақстанның тамақ өнеркәсібімен танысқан тұлға.


Сабақтың типі: Жаңа білім беру сабағы

Сабақтың түрі: Аралас сабақ

Сабақтың әдісі: 1. Сұрақ-жауап. 4. Тірек-сызбамен жұмыс.

2. Әңгіме-дәріс. 5. Топтастыру.

3. Кестемен жұмыс. 6. Б.Ү.Ү. кестесі.

Сабақтың көрнекілігі: Қосымша деректер, оқулық, кескін карта, карта т.б.

Сабақтың жоспары:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

1. Сұрақ-жауап.

Қорытындылау.

ІІІ. Жаңа сабақ.

1. Әңгіме-дәріс.

2. Тірек-сызбамен жұмыс.

3. Кестемен жұмыс.

4. Топтастыру.

Қорытындылау.

IV. Жаңа сабақты бекіту.

1. Б.Ү.Ү. кестесі.

V. Қорытындылау, бағалау.

VІ. Үйге тапсырма беру.


Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру кезеңі.

Оқушыларды түгендеу, оқу құралдарын дайындатып, зейіндерін сабаққа аударту.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

1. Сұрақ-жауап.

1. Жеңіл өнеркәсіп салалары?

2. Матаны жасап шығару процесі?

3. Жеңіл өнеркәсіп құрылымы?

4. Жеңіл өнеркәсіп кәсіпорындарының орталықтары?

5. Әлеуметтік инфрақұрылым салалары?

Қорытындылау.


ІІІ. Жаңа сабақ.

1. Әңгіме-дәріс.

Жаңа сабақ әңгіме-дәріс беруден басталады.

2.Тірек-сызбамен жұмыс.

Тірек-сызба арқылы тамақ өнеркәсібінің орналасу факторларын түсіндіру.






Тамақ өнеркәсібі.




Шикізат көзіне жақын орналасқан салалар.

Тұтынушыға жақын орналасқан салалар.

Шикізат көзіне де, тұтынушыға да жақын орналасқан салалар.

Қант, спирт, май шайқау, сүт, консерві, крахмал, сірне т.б.

Наубайхана, сыра қайнату, сүт, макарон, кондитер өнімдері т.б..

Ет,ұн тарту, шарап жасау, темекі өңдеу т.б.












4. Кестемен жұмыс.

Оқулықтың 67-бетіндегі, 7-кесте арқылы ет өнеркәсібінің маңызды өнім түрлерінің өндірісін түсіндіру.



5. Топтастыру.

Топтастыру арқылы тамақ өнеркәсібінің салаларын түсіндіру.


Shape9

Балық өнеркәсібі


Shape21 Shape18 Shape19 Shape20 Shape16 Shape17 Shape15 Shape14 Shape13 Shape12 Shape11 Shape10

Сүт өнеркәсібі

Кондитер өнеркәсібі

Ет өнеркәсібі

Ұн тарту

өнеркәсібі

Қант өнеркәсібі

Тамақ өнеркәсібі













Қорытындылау.


IV. Жаңа сабақты бекіту.

1. Б.Ү.Ү. кестесі.


Білгенім

Үйренгенім

Үйренгім келеді










V. Қорытындылау, бағалау.

VІ. Үйге тапсырма беру.

Үйге: Қазақстанның тамақ өнеркәсібі.


Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!