Материалдар / Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9-сынып
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Ашық сабақ "Тамақ өнеркәсібі" 9-сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
география пәнінен 9-сынып мұғалімдеріне арналған.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Маусым 2018
461
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Сабақтың тақырыбы: Тамақ өнеркәсібі.

Сабақ мақсаты:Агроөнеркәсіптің өңдеуші салаларымен таныстыру. Тамақ өнеркәсібі оның салаларымен тұтыну көздері туралы ақпарат беру. Өзін-өзі басқаруға тәрбиелеу.Пәнге қызығушылығын, белсенділігін арттыру. Картамен жұмыс жасауға дағдыландыру.

Керекті құралдар: АКТ, кестелер, Қазақстанның физикалық және саяси картасы.

Әдіс-тәсілдер: СТО технологиялары: топтастыру, өзара оқыту.

Сабақ барысы: 1. Қызығушылығын ояту.

Үй тапсырмасын тексеру. Мал шаруашылығының басты, қосымша салалары туралы сұрақтар беру. Жайылым жер көлемі және ірі қара, қой, түйе, жылқы шаруашылықтары туралы жеке сұрау.

Топтастыру. Тамақ өнеркәсібі.

Ет, сүт, қант, ұн-жарма, балық, кондитер т.б.

2. Мағынаны тану. Өзара оқыту стратегиясы.

АКТ бойынша Тамақ өнеркәсібінің 3 саласымен таныстыру.

Тамақ өнеркәсібі халықтың тағамға деген сұранысын арттырады.Ет, сүт, ұн тарту, балық, кондитер , қант, шарап,темекі. Тамақ өнеркәсібі еліміздегі азық-түлік қорының 90 пайызын құрайды. Қазіргі кезде тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындар жаңа техникамен жабдықталған.Тамақ өнеркәсібі шикізатты пайдалану сипаты, түріне қарай үш топқа бөлінеді.Өсімдік шаруашылығының шикізаттары, мал шаруашылығының шикізаттары, өндіріс шикізаттары ( тұз, минералды сулар, балық, теңіз өнімдері.)

Оқушыларға әр сала бойынша бөліп беріледі. 5 минут уақыт .

Не? Қайда? Қалай?

1.Ет. 2. Ұн тарту. 3. Қант өнеркәсібі. 4. Сүт өнімдері. 5. Балық және қосымша салалары.

1. Ет комбинаттары: Семей, Петропавл, Орал, Алматы т.б.

2. Ұн тарту жарма 2 саласы.

3. Қант өнеркәсібі 1т құмшекер алу үшін 6-9т қант қызылшасы керек.

4. Сүт- Солтүстік Қазақстан, Қостанай, Алматы.

5. Балық- Каспий теңізі Атырау облысы.

Қызықты сандар мен мәліметтер: Қазақстан жұмыртқа шығарудан ТМД елдері ішінде 4-орын. Бір адамға 142 жұмыртқадан келеді.Маргарин*-меруерт деген мағынаны білдіреді. 19 ғасырда химик Меж Мурье лабораторияда тәжірибе жасап, сиыр майына су қосып, ол меруертке ұқсас болғандықтан маргарин деп атаған.

3. Толғаныс. Топтастыруды аяқтау.Не білдік?

Картадан тамақ өнеркәсібі салаларының орналасқан аудандарын көрсетеді.

(берілген сөздерді жапсырады)

4. Қорытындылау. Бағалау Үйге тапсырма беру.

Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!