Ашық сабақ, ҚМЖ, көрнекілік, презентация жариялап
2 млн. ₸ табыс табыңыз!
0 / 1
Материалға шағымдану
Назар аударыңыз. Бұл материалды сайт қолданушысы жариялаған. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзса, осында жазыңыз. Біз ең жылдам уақытта материалды сайттан өшіреміз
Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз
Сіздің сұранысыңыз сәтті жіберілді!
Жақын арада сайт әкімшілігі сізбен хабарласады
1 бонус = 1 теңге
Бонусты сайттағы қызметтерге жұмсай аласыз. Мысалы келесі материалды жеңілдікпен алуға болады
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
Бонусты жинап картаңызға (kaspi Gold, Halyk bank) шығарып аласыз
Түсінікті
2024-2025 оқу жылына арналған
қысқа мерзімді сабақ жоспарларын
Жүктеп алғыңыз келеді ме?
Биологиямен бизнеске қадам
Материал туралы қысқаша түсінік
Биология пәнінімен пайда табу туралы
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады.
Толығырақ
19 Қараша 2018
656
1 рет жүктелген
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады
І. АннотацияЖобаның мақсаты:- Биология пәніне деген оқушылардың қызығушылығын арттыру;- Әр пәннің өзінің, болашаққ өмірде келтіретін пайдасын үйрету;- Биология пәні арқылы қандай пайда табуға болатынын, нақты және жан – жақты түрде түсіндіру;
Жоба тақырыбының өзектілігі:
АннотацияЦель проекта:- Повысить интерес студентов к биологии;- Учить каждую дисциплину, преимущества будущей жизни;- подробно объяснить, как и как извлечь выгоду из биологии;
Тема проекта:- распространение среди студентов, что они могут зарабатывать на жизнь, изучая биологию;- Работа - состоит из введения, основной части, заключения и использованной литературы;- В проекте - «Запуск» о прибыли биологии.- Студент продемонстрировал цель и задачу исследовательского проекта. Подводя итог проекту, предлагается, чтобы каждый субъект считался экономически выгодным.
АnnotationObjective of the project:- To increase students' interest in biology;- To teach each discipline, the advantages of a future life;- explain in detail how and how to benefit from biology;
Theme of the project:- dissemination among students that they can earn a living by studying biology;- Work - consists of introduction, main part, conclusion and used literature;- In the project - "Running" on the profits of biology.- The student demonstrated the purpose and the task of the research project. Summarizing the project, it is proposed that each subject be considered economically viable.
Зерттеудің міндеттері:
ІІ. Кіріспе:
ІІ. Негізгі бөлім.2.1. Биология пәніне қатысты бизнес бастамалар.Макарон өнімдерінің өндірісі[Жобаның анкетасы:Инвестициялық жобаның мақсаты: макарон өнімдерінің өндірісі.Өнім: макарондық өнімдер, қорапталғанӨнімділігі: 79 тонна жылынаЖобаның құны: 4 млн.тгӨтімділік мерзімі: 2 жылЖобаның тұжырымы: Осы тұжырымдама макарон өнімдерін өндіретін компанияны құруын анықтайды. Бұл жоба макарон өнімдерінің нарығының жаңа бастаушы ойыншыларына көмек ретінде бизнес – жобаның құрылымына сәйкес құрылған. Ұсынылып отырған даму жолы тек ұсыныс ретіндегі мінездемеге ие және оны тек жалғыз дұрыс жол деп қабылдамау керек. Бұл жобада жиһаздарға, персоналға және өнімнің жылжуына максималды шығындар көзделген. Іс жүзінде әр – бір меншік йесі өз алдына оларды тиімдірек жайластырады. Сонымен қатар, барлық есептеулер қала ішінде жұмыс істейтін кәсіпорын үшін жүргізілген, алайда басқа жағдайлар үшін тиісті түзетулер жүргізілуі керек. Жобада суреттелген және үдерістерде пайдаланылатын барлық жиһаздар, көлік және шығындалатын материалдар қазіргі заман талаптарына жауап береді және пайдаланылуға ұсынылады.Өнімнің сипаттамасы Осы жобаның нәтежиесінде тауардың бір түрі – макарон өнімдерінің ассортименті сатылатын болады. Макарон өнімдері – бидай ұны мен судан дайындалған қамырдың құрғатылып, трубка түрінде немесе басқа да нысандардағы өнім түрінде форматталып, қалдық ылғалдылығы 13 пайыздан аспайтындай етіп құрғатылған және де сақтау шарттарында бір жыл ішінде сақталып өзінің сапа көрсеткіштерін бұзбайтын өнімге айтамыз. Олар және де 19 пайыздық қалдық ылғалдықтағы, сату шарттары 24 сағаттан 3 тәулікке дейінгі жартылай өнім түрінде де дайындалуы мүмкін. Макарон өнімдері бұл бағал азық өнімі, олардың басқалар өнімдердің алдында ерекше артықшылықтары бар:
3.2. Бизнес жобалардың технологиясы мен қаржыландырылуы.Макарон өндірісі:Өнімнің сатылуы: компанияның коммерциялық қызметі төлем қабылеті бар тұтынушыларға бағытталуы және олармен ұзақ мерзімді келісім – шарттық қатынастарға негізделуі керек. Баға стратегиясы: Баға стратегиясы келесі іс – шараларды көзделуін қарастырады:
Сүрленген ет дайындау технологиясыСүрлену – бұл өнімге хош иіс беретін және консервациялық әрекет ететін өнімді жылулық өңдеудің түрі. Сүрленуге түскен өнімдер сүрлеу түтінінің бактериостатикалық заттарын өздеріне сіңіреді және жартылай сусыздандырылады, соның арқасында олардың сақтау мерзімдері ұзартылады.Сүрлеудің салқын және ыстық түрлері болады, сонымен қатар пісіру әсеріне жақын келетін тез сүрлеу түрі болады. Бұған қоса сүрлену әсеріне қол жеткізу үшін арнайы ароматизатор – сұйық түтін – пайдаланылады.Ыстық сүрлеу кезінде өнім 45 – 120 градус цельсий температурады бірнеше сағат бойы түтінмен тағам толықтай кулинарлық дайынболғанға дейін өңделеді. Бұл өңдеудің жылдам әрі қарапайым тәсілі, өнім бірден тұтынуға дайын болады, сондықтан да ол, көбіне, күнделікті өмірде жиі қолданылады.Суық сүрлеу кезінде өнімді өңдеу салқындау температурада, 19 – 25 С, бірнеше сағат бойы жүргізіледі, көбіне күндіз. Суық сүрлеудің алдында өнім алдыменен алдын – ала өңдеуге түседі, мысалы, тұздауға. Түтіннің ықпал етуін жылдамдату үшін электросүрлеуді пайдаланады, яғни электрлі токпен иондалған сүрлеу түтіннің бөлшектері электрлік жазықтықта мақсатты бағытта қозғалады да өнімнің беткі қабатына орналасады (яғни, бетіне сіңеді). Сүрленген өнімге ерекше дәм мен иіс беретін заттарға фенол және оның туындылары жатады, сонымен қатар альдегидтік және смололық заттардың фракциялары, құмырсқа және уксус қышқылдары жатады.Жобаны қаржыландыруЕгер де сіздің өзіңіздің қаражатыңыз болмаса, бірақ та өз ісіңізді ашуға деген қалауыңыз болса, онда қосымша капитал тартудың бірнеше жолдары бар. Қаржыландыру жолдары:БВУ арқылы несиелеу: қаршылық есептеу 14% мөлшерінде, қайтару мерзімі 60 ай, НҚ бойынша және %-ын жарты жылға төлем мерзімін кері шегеру мүмкіндігімен, ал кейіннен ай сайынғы төлеумен займ алудың қажеттілігін көрсетті. «Өсімдік шаруашылығын дамыту және азық – түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету» бюджеттік бағдарлама бойынша ШОБ несиелеудің 7 % мөлшерлемесі субсидияланады.«Жұмыспен қамту – 2020» бағдарламасын жүзеге асыру ауқымында несиелеу. Бағдарлама бойынша ауыл өңірінің тұрғындары үшін өз жеке істерін ашуды ұйымдастыруға бюджеттен қаражат бөлінген.ІV. Зерттеу бөлімі.4.1. Өнімдердің маркетингтік жоспары № 1 – ші диаграмма. Макарон өнімдерінің өндірісі
№ 1 – ші кесте. Инвестициялық жоспар:
Құрал – жабдықтарға шығындар. № 2 – ші сурет. Макарон өндірісін ұйымдастыру үшін келесі құрал – жабдықтар алу қажет:№ 2 – ші кесте.
Еңбекақы және бюджетке аударымдар. № 2 – ші кесте. Мини – зауыттың тиімді іс – әрекеті үшін келесі персонал қажет:
Қаржы жоспары№ 3 – ші кесте. Табыстар мен шығындар есебі
Жоба тақырыбының өзектілігі:
- Биология пәнін оқи отыра пайда табуға болатынын оқушыларға тарату;
- Жұмыс - кіріспе, негізгі бөлім, қорытынды және қолданылған әдебиеттерден тұрады;
- Жобада – Биология пәнімен пайда табу туралы «стартап» толық жазылған.
- Оқушы ғылыми жобадағы мақсаты мен міндетін дәлелдеген. Жобаны қорытындылай келе, әр пәннен экономикалық тұрғыдан пайда табу қарастырылса деген ұсыныс айтады.
АннотацияЦель проекта:- Повысить интерес студентов к биологии;- Учить каждую дисциплину, преимущества будущей жизни;- подробно объяснить, как и как извлечь выгоду из биологии;
Тема проекта:- распространение среди студентов, что они могут зарабатывать на жизнь, изучая биологию;- Работа - состоит из введения, основной части, заключения и использованной литературы;- В проекте - «Запуск» о прибыли биологии.- Студент продемонстрировал цель и задачу исследовательского проекта. Подводя итог проекту, предлагается, чтобы каждый субъект считался экономически выгодным.
АnnotationObjective of the project:- To increase students' interest in biology;- To teach each discipline, the advantages of a future life;- explain in detail how and how to benefit from biology;
Theme of the project:- dissemination among students that they can earn a living by studying biology;- Work - consists of introduction, main part, conclusion and used literature;- In the project - "Running" on the profits of biology.- The student demonstrated the purpose and the task of the research project. Summarizing the project, it is proposed that each subject be considered economically viable.
Зерттеудің міндеттері:
- Биология пәніне қатысы бар бизнес бастамалар туралы материалдар жинақтау;
- Аталған ақпараттың оқушылар арасында таралуын саралау;
ІІ. Кіріспе:
- «Бизнес не үшін қажет?»
ІІ. Негізгі бөлім.2.1. Биология пәніне қатысты бизнес бастамалар.Макарон өнімдерінің өндірісі[Жобаның анкетасы:Инвестициялық жобаның мақсаты: макарон өнімдерінің өндірісі.Өнім: макарондық өнімдер, қорапталғанӨнімділігі: 79 тонна жылынаЖобаның құны: 4 млн.тгӨтімділік мерзімі: 2 жылЖобаның тұжырымы: Осы тұжырымдама макарон өнімдерін өндіретін компанияны құруын анықтайды. Бұл жоба макарон өнімдерінің нарығының жаңа бастаушы ойыншыларына көмек ретінде бизнес – жобаның құрылымына сәйкес құрылған. Ұсынылып отырған даму жолы тек ұсыныс ретіндегі мінездемеге ие және оны тек жалғыз дұрыс жол деп қабылдамау керек. Бұл жобада жиһаздарға, персоналға және өнімнің жылжуына максималды шығындар көзделген. Іс жүзінде әр – бір меншік йесі өз алдына оларды тиімдірек жайластырады. Сонымен қатар, барлық есептеулер қала ішінде жұмыс істейтін кәсіпорын үшін жүргізілген, алайда басқа жағдайлар үшін тиісті түзетулер жүргізілуі керек. Жобада суреттелген және үдерістерде пайдаланылатын барлық жиһаздар, көлік және шығындалатын материалдар қазіргі заман талаптарына жауап береді және пайдаланылуға ұсынылады.Өнімнің сипаттамасы Осы жобаның нәтежиесінде тауардың бір түрі – макарон өнімдерінің ассортименті сатылатын болады. Макарон өнімдері – бидай ұны мен судан дайындалған қамырдың құрғатылып, трубка түрінде немесе басқа да нысандардағы өнім түрінде форматталып, қалдық ылғалдылығы 13 пайыздан аспайтындай етіп құрғатылған және де сақтау шарттарында бір жыл ішінде сақталып өзінің сапа көрсеткіштерін бұзбайтын өнімге айтамыз. Олар және де 19 пайыздық қалдық ылғалдықтағы, сату шарттары 24 сағаттан 3 тәулікке дейінгі жартылай өнім түрінде де дайындалуы мүмкін. Макарон өнімдері бұл бағал азық өнімі, олардың басқалар өнімдердің алдында ерекше артықшылықтары бар:
- Өз қасиеттерін жоғалтпай отырып сақтау мерзімі 1 жылға дейін;
- Дайындалудағы жылдамдығы мен жайлылығы;
- Жоғары азық барлығына йе (оның 100г құрғақ өнімінен дайындалған ас, адам организмінің тәулік ішіндеқажет етілетін ақуыз бен көмірсутектің 10 пайызын қанағаттандырады);
- Макарон өнімдеріндегі ақуыз бен көмірсутектің қоректендіргіш заттарының жоғары меңгерілуі байқалған.
- шаруа қожалықтары;
- ет өндіретін жеке шаруашылықтар мен ауылшаруашылық кәсіпорындары;
- ет, ет өнімдерін өндіру және өткізу үрдісін жүзеге асыру үшін жағдай жасайтын ет өнеркәсібі кәсіпорындары мен нарық инфрақұрылымы кәсіпорындары;
- қоғамдық тамақтану кәсіпорындары, облыс және жақын аймақтағы аудан тұрғындары.
- өндіру, қораптау, сақтау, тасымалдау және өткізу барысында гигиеналық талаптарды орындау.
- тоңазытылған, бірақ мұздатылған емес, етті пайдалану (соңғы өнім сапасын жақсартады);
- дәмдеуіш қоспалар сәйкестік сертификаттарымен қамтамасыз етілуі керек;
- отандық және шет елдік өндірістің еттік шикізаты өнеркәсіпті өңдеуге ветеринарлық сәйкестік құжаттарымен бірге қабылданады;
- жоғарғы технологиялық және жаңашыл қондырғыларды пайдалану.
- сапалы өнім;
- басқалармен салыстырғанда бағаның төменгі деңгейі;
- тәжірибелі мамандар;
- жаңашыл қондырғылар;
- сұранысты ынталандыру бағдарламасын жүзеге асыру]4;
3.2. Бизнес жобалардың технологиясы мен қаржыландырылуы.Макарон өндірісі:Өнімнің сатылуы: компанияның коммерциялық қызметі төлем қабылеті бар тұтынушыларға бағытталуы және олармен ұзақ мерзімді келісім – шарттық қатынастарға негізделуі керек. Баға стратегиясы: Баға стратегиясы келесі іс – шараларды көзделуін қарастырады:
- Бәсекелестердің баға стратегиясын үйрену;
- Жеңілдіктер жүйесін пайдалану;
- Бағаларды өз шығындарының толық жабылуы мен іс – жүзіндегі заңнамаға сәйкес қалыптастыру;
- Өзгермелі төлем нысандарын кеңінен пайдалану – төлемді кешіктіру жүйесін енгізу.
- ұсақ қораптар (қораптағыш пленкасы мен кіші қораптағыштар)
- ірі қораптар (полипропилендік қаптар, крафт қаптар мен гофра – қаптар)
Сүрленген ет дайындау технологиясыСүрлену – бұл өнімге хош иіс беретін және консервациялық әрекет ететін өнімді жылулық өңдеудің түрі. Сүрленуге түскен өнімдер сүрлеу түтінінің бактериостатикалық заттарын өздеріне сіңіреді және жартылай сусыздандырылады, соның арқасында олардың сақтау мерзімдері ұзартылады.Сүрлеудің салқын және ыстық түрлері болады, сонымен қатар пісіру әсеріне жақын келетін тез сүрлеу түрі болады. Бұған қоса сүрлену әсеріне қол жеткізу үшін арнайы ароматизатор – сұйық түтін – пайдаланылады.Ыстық сүрлеу кезінде өнім 45 – 120 градус цельсий температурады бірнеше сағат бойы түтінмен тағам толықтай кулинарлық дайынболғанға дейін өңделеді. Бұл өңдеудің жылдам әрі қарапайым тәсілі, өнім бірден тұтынуға дайын болады, сондықтан да ол, көбіне, күнделікті өмірде жиі қолданылады.Суық сүрлеу кезінде өнімді өңдеу салқындау температурада, 19 – 25 С, бірнеше сағат бойы жүргізіледі, көбіне күндіз. Суық сүрлеудің алдында өнім алдыменен алдын – ала өңдеуге түседі, мысалы, тұздауға. Түтіннің ықпал етуін жылдамдату үшін электросүрлеуді пайдаланады, яғни электрлі токпен иондалған сүрлеу түтіннің бөлшектері электрлік жазықтықта мақсатты бағытта қозғалады да өнімнің беткі қабатына орналасады (яғни, бетіне сіңеді). Сүрленген өнімге ерекше дәм мен иіс беретін заттарға фенол және оның туындылары жатады, сонымен қатар альдегидтік және смололық заттардың фракциялары, құмырсқа және уксус қышқылдары жатады.Жобаны қаржыландыруЕгер де сіздің өзіңіздің қаражатыңыз болмаса, бірақ та өз ісіңізді ашуға деген қалауыңыз болса, онда қосымша капитал тартудың бірнеше жолдары бар. Қаржыландыру жолдары:БВУ арқылы несиелеу: қаршылық есептеу 14% мөлшерінде, қайтару мерзімі 60 ай, НҚ бойынша және %-ын жарты жылға төлем мерзімін кері шегеру мүмкіндігімен, ал кейіннен ай сайынғы төлеумен займ алудың қажеттілігін көрсетті. «Өсімдік шаруашылығын дамыту және азық – түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету» бюджеттік бағдарлама бойынша ШОБ несиелеудің 7 % мөлшерлемесі субсидияланады.«Жұмыспен қамту – 2020» бағдарламасын жүзеге асыру ауқымында несиелеу. Бағдарлама бойынша ауыл өңірінің тұрғындары үшін өз жеке істерін ашуды ұйымдастыруға бюджеттен қаражат бөлінген.ІV. Зерттеу бөлімі.4.1. Өнімдердің маркетингтік жоспары № 1 – ші диаграмма. Макарон өнімдерінің өндірісі
№ 1 – ші кесте. Инвестициялық жоспар:
Инвистициялық салымдар | Жиыны, теңге |
Құрал – жабдықтар | 14444520 |
Ғимаратты жалға алу | 1605600 |
Айналым құралы | 1039500 |
Барлығы | 4089620 |
Құрал – жабдықтарға шығындар. № 2 – ші сурет. Макарон өндірісін ұйымдастыру үшін келесі құрал – жабдықтар алу қажет:№ 2 – ші кесте.
Құрал - жабдықтар | Құны, теңге |
Ұн елегіш | 42210 |
Қамыр бұлғауыш | 107870 |
Макарон пресі | 844200 |
Кептіру шкафы | 145390 |
Орау машинасы | 304850 |
Жиыны | 1444520 |
Еңбекақы және бюджетке аударымдар. № 2 – ші кесте. Мини – зауыттың тиімді іс – әрекеті үшін келесі персонал қажет:
Қызметі\Мамандар | Штаттық бірлік | Айлық оклад, теңге | Жылдық оклад, теңге |
Технологиялық тізбекке қызмет көрсетуші жұмысшылар | 1 | 80000 | 86000 |
Технолог | 1 | 120000 | 134000 |
Барлығы | 2 | 220000 |
Қаржы жоспары№ 3 – ші кесте. Табыстар мен шығындар есебі
Мақала атаулары | Жылына барлығы, теңге |
Түсім | 10444183 |
Өндірістік шығындар – шикізат және материалдар | 4158000 |
Жалпы пайда | 6286183 |
Барлық операциялық шығындар | 3549400 |
Еңбекақы | 1200000 |
Мекеменің жал ақысы | 1605600 |
Еңбекақы қорынан бөлінулер | 142896 |
Коммуналдық қызмет | 312000 |
НҚ амортизациясы | 288904 |
Операциялық кіріс | 2736783 |
Корпоративті табыс садығы | 3133325 |
Таза пайда | 770 ₸ - Сатып алу
Материал ұнаса әріптестеріңізбен бөлісіңіз
Ашық сабақ, ҚМЖ, көрнекілік, презентация
жариялап табыс табыңыз!
Материалдарыңызды сатып, ақша табыңыз.
(kaspi Gold, Halyk bank)
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материал іздеу Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз Барлығы 663 959 материал жиналған
Осы аптаның ең үздік материалдары Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін тақырыптармен дайындаймыз Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады Толығырақ |