Материалдар / Бөлім: Дұрыс тамақтану. Гендік өзгеріске ұшыраған тағамдар.Фастфуд тағамдарының зияны
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Бөлім: Дұрыс тамақтану. Гендік өзгеріске ұшыраған тағамдар.Фастфуд тағамдарының зияны

Материал туралы қысқаша түсінік
• жанрлық және стильдік ерекшеліктеріне сай көркемдегіш құралдарды орынды қолдана отырып, шағын әңгіме құрастырып жазады; • одағай түрлерін ажырата біледі, қолданады.
Авторы:
24 Сәуір 2024
46
0 рет жүктелген
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

ПӘН: ҚАЗАҚ ТІЛІ

Бөлім: Дұрыс тамақтану. Гендік өзгеріске ұшыраған тағамдар

МЕКТЕП: «Мата0 ауылыны4 ЖББ №15 мектеп» КММ

КҮНІ:

Мұғалім: Долда У.

СЫНЫП: 7

Қатысқандар : 5

Қатыспағандар:5

Сабақтың тақырыбы:

Фастфуд тағамдарының зияны

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаттары

7.3.2.1 Жанрлық және стильдік ерекшеліктеріне сай көркемдегіш құралдарды орынды қолдана отырып, шағын әңгіме құрастырып жазу;

7.4.4.4 Одағай түрлерін ажырата білу, қолдану.

Сабақ мақсаты

Барлық оқушылар: тақырыпқа байланысты шағын мәтін жазу, одағай түрлерін ажырата білу ;

Көпшілігі: жанрлық және стильдік ерекшеліктеріне сай шағын әңгіме құрастырып жазу, одағай түрлерін ажырата білу, қолдану;

Кейбір оқушылар: жанрлық және стильдік ерекшеліктеріне сай көркемдегіш құралдарды орынды қолдана отырып, шағын әңгіме құрастырып жазу, одағай түрлерін ажырата білу, қолдану.

Бағалау критерийі

  • жанрлық және стильдік ерекшеліктеріне сай көркемдегіш құралдарды орынды қолдана отырып, шағын әңгіме құрастырып жазады;

  • одағай түрлерін ажырата біледі, қолданады.

Ойлау

дағдысының

деңгейі

Жинақтау, бағалау.

Құндылықтарға

баулу

Индустрияландыру мен инновацияларға негізделген экономикалық өсу

(4-құндылық)

Алдыңғы білім

Дұрыс тамақтану туралы білімдерін толықтырады.

Жоспар:

Сабақтың кезеңі/ уақыт

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Сабақтың басы






















Сабақтың ортасы









































Сабақтың барысы:

І. Ұйымдастыру кезеңі

Сынып оқушылары түгенделеді. Сабақ мақсаты хабарланады.

Жағымды психологиялық ахуал.


Тақырыпты болжау.

  • Фасфуд өнімдері сендерге ұнайды ма?

  • Фасфуд өнімдерімен жиі тамақтанған дұрыс па?

Оқушылар сұрақтарға жауап беру арқылы өз пікірлерін білдіреді. Сабақ тақырыбы мен мақсатын айқындайды.

ЖАЗЫЛЫМ АЛДЫ. Оқушылар оқылым мәтінін оқып, ой түйеді. Мәтін мазмұны бойынша ой түйіндеп кластер құрастырады.

Дескриптор:

  • Мәтіндегі негізгі идеяны анықтайды;

  • Кластер құрастырады;

  • Жұмыстарын қорғауда дәлелді мысалдар келтіреді.

ҚБ

ЖАЗЫЛЫМ ТАПСЫРМАСЫ.

4-тапсырма. «Кубизм» әдісі.

Дескриптор:


  • Фасфуд тағамдарын сипаттайды;

  • Фасфуд тағамдарын көгөністермен салыстырады;

  • Фасфуд тағамдарының адам ағзасына зиянын болжамдайды;

  • Фасфуд тағамдарының құрамына не жататынын талдайды;

  • Өнімнің адам ағзасына әсерін талдап көрсетеді;

  • Фасфуд тағамдарының ұрпаққа зиянын анықтап, дәлел келтіреді.

ҚБ

ЖАЗЫЛЫМНАН КЕЙІН. ӘТН


2-тапсырма. Оқшау сөздерді қатыстырып, фастфуд тағамдарының зияны туралы 3–4 сөйлем жазыңдар.
Дескриптор:

  • Оқшау сөздерді қатыстырып, фастфуд тағамдарының зияны туралы 3–4 сөйлем жазады.

ҚБ

Дескриптор:

  • Берілген жағдаятқа шылаулар мен одағайларды қатыстырып, диалог құрыңдар.

ҚБ

Оқушылар түгенделіп, назары сабаққа аударылады.



қушылар сурет арқылы сабақ тақырыбын болжайды, сұрақтарға жауап беру арқылы өз пікірлерін білдіреді.





Сабақ тақырыбы мен мақсатын айқындайды.






Оқушылар оқылым мәтінін оқып, ой түйеді. Мәтін мазмұны бойынша ой түйіндеп кластер құрастырады.













Мәтіндегі негізгі идеяны анықтайды;

Кластер құрастырады;

Жұмыстарын қорғауда дәлелді мысалдар келтіреді.














«Кубизм» әдісі бойынша фасфуд тағамдары және олардың адам ағзасына зияны туралы ой бөлісіңдер.

Фасфуд тағамдарын сипаттайды;

Фасфуд тағамдарын көгөністермен салыстырады;

Фасфуд тағамдарының адам ағзасына зиянын болжамдайды;

Фасфуд тағамдарының құрамына не жататынын талдайды;

Өнімнің адам ағзасына әсерін талдап көрсетеді;

Фасфуд тағамдарының ұрпаққа зиянын анықтап, дәлел келтіреді.


Грамматикалық тақырыпты меңгереді.



Грамматикалық тақырып бойынша тапсырма орындайды.









ҚБ «Одағайлар» әдісі

Оооооо! – тамаша жауап;

Оййййй! – төмен жауап




















ҚБ

















ҚБ



























ҚБ














ҚБ






ҚБ



7-сынып «Қазақ тілі» оқулығы


























(old.abai.kz/.../ fast-fud-tagamdary...)



















Рефлексия

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!