Материалдар / Дұрыс тамақтана біл. 2 сынып.
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Дұрыс тамақтана біл. 2 сынып.

Материал туралы қысқаша түсінік
Мұғалімдерге ашық сабақ қажет
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
29 Қараша 2018
540
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Сабақтың тақырыбы:

Дұрыс тамақтана біл

Мұғалімнің аты-жөн: Сағатбек Арай Әнуарбекқызы

Күні: 17.11.2018

СЫНЫП: 2 Г


Қатысқан оқушылар саны: 26


Қатыспаған оқушылар саны: 0

Сабақ негізделген оқу мақсаттары

2.1.4.1 Түрлі дереккөздер негізінде пайдалы және зиянды

тағамдардың арасындағы айырмашылықтарды анықтау

Сабақ нәтижесі:


Оқушылардың барлығы мынаны орындай алады: Оқулықта берілген және қосымша тапсырмаларды орындайды. Жазба жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді.

Оқушылардың көбісі мынаны орындай алады:

Топтық жұмысты брлесе орындайды.Өз бетінше жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді. Қосымша үлестірме ресурстармен жұмыс жасайды.

Оқушылардың кейбіреуі мынаны орындай алады:

Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмалады орындайды, тақырып бойынша қосымша мәліметтер мен дәлелдер келтіре алады.

Құндылықтарды дарыту

Сыйластық, шығармашылық, жауапкершілік құндылықтарын дарыту тапсырмаларды орындау барысында жүзеге асады.

Бағалау критерийі

Жеке, жұптық, топтық тапсырмаларды орындай алады. Дұрыс тамақтанудың маңыздылығы неде екенінің себебін түсіндіре алады. Пайдалы және зиянды өнімдерді айыра біледі.

Ресурстар

АКТ, оқулық, суреттер, жұмыс дәптері, топқа бөлуге арналған кеспе қағаздар  және  әртүрлі  суреттер, топтық тапсырмалар, кері байланыс.

Тілдік мақсаттар

Ақуыз, дәрумендер, көмірсулар.

Әдіс-тәсілдер

Сұрақ-жауап, әңгімелеу, түсіндіру, ойын, көрнекілік, рефлексия.

Пәнаралық байланыс

қазақ тілі, әдебиет, ағылшын тілі.

Сабақтың жоспары

Жоспарланғануақыт

Сабақ барысы :

Ресурстар

Сабақтың басы

10 минут

Топтарға бөлу.

Суреттегі ұнаған тағамын таңдап алып, таңдаған жемісінің құрамындағы дәрумендер бойынша 4 топқа бөлініп отырады.

1. А дәрумені

2. В дәрумені

3. С дәрумені

4. Д дәрумені

Оқушылар бір-бірін әр жұмыстан кейін смайликтер беру арқылы бағалап отырады.

Психологиялық ахуал қалыптастыру.

Эмоциалық көңіл-күй рефлексиясы. «Смайликтер» арқылы көңіл-күйін білдіреді.






Балалардың дұрыс тамақтануы туралы видеороликтен қысқаша үзінді көрсету.

https://www.youtube.com/watch?v=8WD3D_0UOrI

Видеороликтен нені көргендігі туралы жетекші сұрақтар арқылы сабақтың тақырыбын ашу.

Сабақтың мақсатын хабарлау:түрлі дереккөздер негізінде пайдалы және зиянды тағамдардың арасындағы айырмашылықтарды анықтау.

Өрік, киви, сәбіз, балық суреттерінен жасалған карточкалар











Екі жақты смайлик таяқшасы



Видеоролик






Сабақтың ортасы

27 минут







Білу және түсіну

Берілген жаңа тақырыпты түсіну үшін әр топқа оқулық бойынша тапсырма беремін. Әр топ оқулықты пайдалана отырып, топпен жұмыс жүргізеді.

1. А дәрумені тобына оқулықтың 50-бетіндегі тағамдағы ақуыз, май, көмірсу, тұз туралы айту.

2. В дәрумені тобы оқулықтың 51-бетіндегі дәрумендер уралы айту.

3. С дәрумені тобы оқулықтың 51-бетіндегі тамақтану пирамидасы туралы айту.

4. Д дәрумені тобына оқулықтағы тақырып бойынша «3 таяқша» әдісі арқылы 1 сұрақ, 1 жауап, 1 ұсыныс айту.


BilimLand сайтынан:

1.Дұрыс аш ішу тәртібі

2. Өнімдердің жеті тобы

3. Біз тұтынатын азық-түлік тақырыбында берілген қысқаша аудио жазбалы ақпараттарды тыңдата отырып, көрсету.

Ұжымдық жұмыс.

Осы тақырыптарға сәйкес арнайы жасалған электронды тестті топтар бірлесе отырып шешеді.

Видеороликтен С дәруменінің жеткіліксіздігінен пайда болған цинга ауруы туралы ақпарат беру.

https://bilimland.kz/kk/content/lesson/13954-tamaqtanu_durys_as_ishu_tartibi


Топтық жұмыс.

Әр топ пазл құрастыру арқылы ұн тағамдары, сүт тағамдары, жемістер, көкеністерді тауып, сол тақырыпқа байланысты постер жасап, қорғайды.


Сергіту сәті

Жұмбақтарды шешу арқылы сергіп алу.4 топқа 1 жұмбақтан беремін. Жауабын 3 тілде айтады.

Бұтағында азығы

Ортасында азығы.(Алма, яблоко, аррle)


Жер астына түседі,

Сап-сары боп піседі. (Сәбіз, морковь, carrot)


Бұл не деген көп киім,

Жетпіс қабат көп киім.

Жаңбыр одан өтпейді,

Қабат-қабат тоны бар,

Түймелеуге жетпейді.(Орамжапырақ, капуста, cabbage)


Жасыл ала дөңгелек,

Бақшада жатыр дөңгелеп. (Қарбыз, арбуз, watermelon)


Қолдану

Дәптермен жеке жұмыс.

Жұмыс дәптерінің 40-41-беттерінде берілген тапсырмаларды орындайды.

1 тапсырмада салат жасау үшін таңдап алатын жеміс пен көкеністі таңдап алып, бояйды.

2 Денсаулыққа пайдалы тағамды белгілейді.

4 Адамға тамақтанудың не үшін қажет екендігін жазып, сызбаны толықтырады.

5 Өзінің сабақта орындаған жеке жұмысын алмұртты бояу арқылы бағалайды.

Қалыптастырушы бағалау тапсырмасын орындайды.

























ұн тағамдары, сүт тағамдары, жемістер, көкеністер суреті

Сабақтың соңы

3 минут


Кері байланыс «Білім қоржыны»

Әркім өзінің суреті бар таяқшаларды тиісті қоржынға салады.

Picture 5


Бағалау.

Жинаған смайликтерін санап, ең көп смайлик жинаған топқа дәруменге бай жеміс-жидектер салынған себетті сыйлаймын.


Қоржын, суреттері бар таяқшалар

Үйге тапсырма: Жұмыс дәптеріндегі 41-б. №3 Қандай жеміс-жидектерден сусын әзірлегендігі туралы жазып келу.

Саралау – Сіз қосымша

көмек көрсетуді қалай

жоспарлайсыз? Сіз

қабілеті жоғары

оқушыларға тапсырманы

күрделендірудіқалай

жоспарлайсыз?

Бағалау - Оқушылардың

үйренгенінтексеруді

қалайжоспарлайсыз?

Пəнаралықбайланыс

Қауіпсіздікжəнееңбекті

қорғауережелері

АКТ-менбайланыс

Құндылықтардағы

байланыс

Рефлексия

Сабақ / оқу

мақсаттары

шынайыма?

Бүгіноқушылар

не білді?

Сыныптағыахуал

қандайболды?

Мен жоспарлаған

саралаушаралары

тиімдіболдыма?

Мен берілген

уақытішінде

үлгердімбе? Мен

өзжоспарыма

қандайтүзетулер

енгіздімжəне

неліктен?



Төмендегі бос ұяшыққа сабақ туралы өз пікіріңізді жазыңыз.

Сол ұяшықтағы Сіздің сабағыңыздың тақырыбына сəйкес

келетінсұрақтарғажауапберіңіз.

Қорытындыбағамдау

Қандайекінəрсетабыстыболды (оқытуды да, оқуды да ескеріңіз)?

1:

2:

Қандайекінəрсесабақтыжақсартаалды (оқытуды да, оқуды да ескеріңіз)?

1:

2:

Сабақбарысында мен сыныпнемесежекелегеноқушылартуралыменіңкелесісабағымды

жетілдіругекөмектесетінне білдім?



Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!