Білу және
түсіну
Берілген жаңа тақырыпты түсіну
үшін әр топқа оқулық бойынша тапсырма беремін. Әр топ оқулықты
пайдалана отырып, топпен жұмыс
жүргізеді.
1. А дәрумені тобына оқулықтың
50-бетіндегі тағамдағы ақуыз, май, көмірсу, тұз туралы
айту.
2. В дәрумені тобы оқулықтың
51-бетіндегі дәрумендер уралы
айту.
3. С дәрумені тобы оқулықтың
51-бетіндегі тамақтану пирамидасы туралы
айту.
4. Д дәрумені тобына
оқулықтағы тақырып бойынша «3 таяқша» әдісі арқылы 1 сұрақ, 1
жауап, 1 ұсыныс айту.
BilimLand сайтынан:
1.Дұрыс аш ішу
тәртібі
2. Өнімдердің жеті
тобы
3. Біз тұтынатын азық-түлік
тақырыбында берілген қысқаша аудио жазбалы ақпараттарды тыңдата
отырып, көрсету.
Ұжымдық
жұмыс.
Осы тақырыптарға сәйкес арнайы
жасалған электронды тестті топтар бірлесе отырып
шешеді.
Видеороликтен С дәруменінің
жеткіліксіздігінен пайда болған цинга ауруы туралы ақпарат
беру.
https://bilimland.kz/kk/content/lesson/13954-tamaqtanu_durys_as_ishu_tartibi
Топтық
жұмыс.
Әр топ пазл құрастыру арқылы
ұн тағамдары, сүт тағамдары, жемістер, көкеністерді тауып, сол
тақырыпқа байланысты постер жасап,
қорғайды.
Сергіту
сәті
Жұмбақтарды шешу арқылы сергіп
алу.4 топқа 1 жұмбақтан беремін. Жауабын 3 тілде
айтады.
Бұтағында
азығы
Ортасында азығы.(Алма, яблоко,
аррle)
Жер астына
түседі,
Сап-сары боп піседі. (Сәбіз,
морковь, carrot)
Бұл не деген көп
киім,
Жетпіс қабат көп
киім.
Жаңбыр одан
өтпейді,
Қабат-қабат тоны
бар,
Түймелеуге
жетпейді.(Орамжапырақ, капуста,
cabbage)
Жасыл ала
дөңгелек,
Бақшада жатыр дөңгелеп.
(Қарбыз, арбуз, watermelon)
Қолдану
Дәптермен жеке
жұмыс.
Жұмыс дәптерінің
40-41-беттерінде берілген тапсырмаларды
орындайды.
№1 тапсырмада салат жасау үшін
таңдап алатын жеміс пен көкеністі таңдап алып,
бояйды.
№2 Денсаулыққа пайдалы тағамды
белгілейді.
№4 Адамға
тамақтанудың не үшін қажет екендігін жазып, сызбаны
толықтырады.
№5 Өзінің сабақта
орындаған жеке жұмысын алмұртты бояу арқылы
бағалайды.
Қалыптастырушы бағалау
тапсырмасын
орындайды.
|