Оқу мақсаты мен жетістік
критерийлерімен таныстыру.
Қазақтың ұлттық тағамдары.
(Қағаздағы сұрақтарға жауап беру)
Бірінші
тапсырма. Оқушылардан ұлттық тағамдар
туралы сұрау.
Видеоролик көрсету. 3 минут
.(Әлем және ұлттық тағамдар)
Оқушыларға тапсырма беріліп
топта талқылайды.
Дескриптор: Ұлттық тағамдарды
біледі
Қ.Б От шашу арқылы
бағалау.
Екінші тапсырмаға әлем
халықтарының тағам жасау технологиялары туралы жазып келген
мәнжазбаларын қорғайды. (әр топтан екі
оқушыдан)
Дескриптор: Әлем халықтарының тағам
жасау технологияларын біледі, өз жұмысын қорғай
алады.
ҚБ: екі топ бір-бірлерін
бағалайды.
Үшінші
тапсырма оқушыларға тағам суреттері
беріледі,оның құрамдарын ажыратады.
Дескриптор:Тағамның құрамдарын ажырата
алады.
ҚБ: «Екі жұлдыз, бір
тілек»әдісі
Бас бармақ әдісі арқылы
бағалау.
Оқушыларға
сұрақтар:
Қазақ
халқының қонақжайлығының
ерекшелігін атаңыз
Қандай тағамдар
ұсынады?
Алдын-ала дайындалған
азық-түліктен қандай тағамдар дайындауға болады? Осы тағамдарды
дайындауда қандай технологиялық үрдістерді қолдануға
болады?
Олардың дайындау технологиясын
зерделеу.
Практикалық
жұмыс:
Оқушылар тез дайындалатын
қамыр дайындау арқылы пицца қамырын дайындау технологиялық үрдісіне
эксперимент өткізеді.
1) Сұйық қамыр жасау арқылы
дайындау;
2) Ашытқыны қолданып, қамыр
дайындау;
Оқушыларға пицца туралы
сұрақтар қою.
Технологиялық картаны
қолданып, оқушылар пиццаның қамырын
дайындайды.
Дескриптор: Технологиялық
картаны қолданып, пиццаның қамырын дайындай
алады.
ҚБ: «Бас бармақ» тәсілі
арқылы
Қалыптастырушы
бағалау:
Әр топ эксперимент жасау
кезінде барлық байқаған үдерістерін сұрақтар қоя отырып
қорғайды.
-
Тағамды әзірлеу технологиясын
біледі және практика кезінде қолданады,
-
Тағамды әзірлеу үшін керекті
құралдар мен тағамдарды қолданады.
-
Берілген уақытты ұтымды
пайдаланады
-
Қорытынды
жасайды
|
Оқулық.
Ұлттық тағам жент,
бауырсақ,шұбат,айран -
Қазақ халқының дәстүрі (видео
мәлімет)
Белсенді оқыту әдісі:Топтық жұмыс,
диалог
Саралау:әр оқушыға суреттер
тарату.
Технология-лық
карта
|