Ұйымдастыру кезеңі
10
мин
|
1.Сәлемдесу;
2.Түгендеу;
3.Стикерлерге сабаққа мақсаттар
қою;
4.Үй
тапсырмасын қайталау.Үй тапсырмасы сәйкес келгенде жаңа тақырыпты
ашуға арналған сурет ашылады.
|
Мұғалімді
мұқият тыңдап,стикерлерге сабаққа мақсат қояды.Мысалы:мен сабақта
ең белсенді боламын.
Үй
тапсырмасы заттардың құрылысы мен қасиеттері тақырыбы бойынша
learning apps прораммасында сұрақтарды жауаптарымен
сәйкестендіреді.Ашылған сурет бойынша өз ойларын
білдіреді.
|
Қолпаштау
сөздері арқылы бағалау.
|
https://learningapps.org/watch?v=pvhjxcrwj22
|
Жаңа
сабақ
25
мин
Сабақтың
соңы
|
Жаңа сабақ
тақырыбы ашылған соң оқу мақсаты мен сабақ мақсатымен
таныстырады.Жаңа тақырыпты түсіндіреді
Тапсырма
№1
Берілген
кестені толтыр:
Тапсырма
№2
Топтарға
тәжірибе жасау реті жазылған қағаздар таратылады,сол ретпен жұмысты
жүргізеді.
Тапсырма
№3
Лототрон
арқылы сұрақтарға жауап береді.
Кері
байланыс: "Пошта" әдісі арқылы
Үйге
тапсырма:128 беттегі 16-кесте
|
Тапсырманы
орындайды,кестені толтырып,ерітінді ортасын
анықтайды.
Жауаптарын
phet.colorado.edu программасымен тексереді
Техникалық
қауіпсіздік ережесін сақтай отырып,тәжірибені
жасайды.Индикатор-
лардың түс
өзгерістерінен ерітінді ортасын анықтайды.
Лотороннан
сұрақтарды таңдап алып,жауап береді.Түсіндіреді.
Оқушылар
өздерінің сабақты қаншалықты деңгейде түсінгендігін хатқа
жазып,поштаға салады.
|
Дескриптор:
Білім
алушы:
Тағам
түрлерінің ортасын анықтайды;
Бағалау
критерийі
2
балл
Дескриптор:
Білім
алушы:
Әртүрлі
ерітінділердің ортасын әмбебап және арнайы индикаторлармен
анықтайды салыстырады;
Бағалау
критерийі: Берілген ерітінділердің ортасын дұры анықтаса 2
балл
Біреуін
ғана анықтаса 1 балл
Дескриптор:
Білім
алушы:
Сұрақтарға
жауап береді,түсіндіреді;
Бағалау
критерийі
Әр дұрыс
жауапқа 1 балл
|
Слайд
https://phet.colorado.edu/en/simulations/ph-scale-basics
Газдалған
сусындар,лимон,алма сірке суы,ас содасы ерітіндісі,сабын
ерітіндісі,су сабын ерітіндісі,химиялық ыдыстар.
|