Сабақтың жоспары № 20
Мамандығы: Техник-технолог
Пәні: Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп
Сабақтың тақырыбы: Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі
Сабақтың типі: аралас
Сабақтың түрі: кіріктірілген
|
Сабақтың мақсаты:
|
Білімділік: Тақырып туралы алған білімдерін жинақтап, жинап тексеру және тақырып туралы білімдерін тереңдетіп шыңдау, ой өрісінің танымдылығын арттыруға ықпал ету. Тәрбиелік: Топпен бірге жұмыс істеуге баулу. Пәнге деген қызығушылығын арттыру. Тапқырлыққа, жауапкершілікке, ұқыптылыққа баулу. Дамытушылық: Студенттердің ой өрісін, ауыз екі сөйлеуін, өз ой-пікірлерін еркін жеткізуін, оқушылардың алған білімдерін карым-қатынаста еркін қолдануға дағдыландыру. |
Сабақтың технологиясы мен әдіс-тәсілдері: түсіндірмелі, талдау, іздену, сұрақ-жауап
Пәнаралық байланыс: экономика, қазақ тілі, ағылшын
Сабақты жабдықтау: а) сабақтың көрнекілігі: тақта, бор, шағын плакаттар, бүктемелер, тест тапсырмалары, сөзжұмбақтар;
ә) үлестірмелі материалдар: кеспе қағаздар, сызбалар, тәжірибелік жұмыстар
б) оқытудың техникалық жабдықтары: интербелсенді тақта
в) оқыту орны: № 305 дәрісхана
Әдебиеттер: Негізгі: 1. К.Қ. Кеулімжаев, Н.А. Құдайбергенов «Бухгалтерлік есеп теориясы» Алматы 2006 ж
2. В.Л. Назарова «Шаруашылық жүргізуші субъектілеріндегі бухгалтерлік есеп» Алматы 2005 ж
3. Р.О. Смагулова, К.Ә. Мәдіханова, Ә.К. Мусоева «Қаржы, ақша айналысы және несие» Алматы 2008 ж
Қосымша: 1. А. Ныйқанбаева, Л. Қуанышева «Бухгалтерлік есеп» Алматы 2008 ж
2. В.К. Радостовец, В.В. Радостовец, О.И. Шмидт «Кәсіпорындардағы бухгалтерлік есеп» Алматы 2004 ж
Сабақтың барысы
|
№ элемент |
Сабақты ұйымдастыру, оқу сұрақтары, оқытудың әдіс - тәсілдері |
Қосымша, өзгерістер, ескертпелер (уақыты) |
||||||
|
I II III IV V VI |
Сабақты ұйымдастыру: 1. Студенттерді тізім бойынша түгелдеу. 2. Оқулықтар мен дәптерлерін және дәрісхана тазалығын тексеру. 3. Студенттердің зейінін сабаққа аудару ( әлемдегі қызықты мәліметтер жайлы әңгімелеу ) Өткен тақырыптарға шолу:
Жыл басы – Наурыз мереке Ақ нұрға әлем боянды Наурыз тойы береке Тіршілік жаңа оянды Оқушылар, біз наурыз айында кандай мерекені тойлаймыз?
Дұрыс. Ендеше біз бүгінгі сабағымызда мерекелік тағам «Наурыз көже» пісіреміз. Наурыз көже – наурыз айында кем дегенде жеті түрлі тағам қосылып дайындалатын құдайы көже. Әр тағамның қосылуының өзіндік мәні,ерекшелігі бар. Ал енді наурыз көженің құрамына назар аударайық. «Алдын ала берілген атаулар» әдісібойынша наурыз көженің құрамына кірмейтін тағамдарды алып тастаймыз: Сүр ет, қызанақ, бидай, жүгері, қияр, сәбіз, сүт, жасымық, алма, езілген құрт, күріш, тары.
Жаңа тақырыпты түсіндіру:
|













