Материалдар / Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі ашық сабақ

Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі ашық сабақ

Материал туралы қысқаша түсінік
Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
14 Маусым 2021
517
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады




Сабақтың жоспары № 20

Мамандығы: Техник-технолог

Пәні: Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп

Сабақтың тақырыбы: Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі

Сабақтың типі: аралас

Сабақтың түрі: кіріктірілген

Сабақтың

мақсаты:



Білімділік: Тақырып туралы алған білімдерін жинақтап, жинап тексеру және тақырып туралы білімдерін тереңдетіп шыңдау, ой өрісінің танымдылығын арттыруға ықпал ету.


Тәрбиелік: Топпен бірге жұмыс істеуге баулу. Пәнге деген қызығушылығын арттыру. Тапқырлыққа, жауапкершілікке, ұқыптылыққа баулу.


Дамытушылық: Студенттердің ой өрісін, ауыз екі сөйлеуін, өз ой-пікірлерін еркін жеткізуін, оқушылардың алған білімдерін карым-қатынаста еркін қолдануға дағдыландыру.


Сабақтың технологиясы мен әдіс-тәсілдері: түсіндірмелі, талдау, іздену, сұрақ-жауап


Пәнаралық байланыс: экономика, қазақ тілі, ағылшын

Сабақты жабдықтау: а) сабақтың көрнекілігі: тақта, бор, шағын плакаттар, бүктемелер, тест тапсырмалары, сөзжұмбақтар;

ә) үлестірмелі материалдар: кеспе қағаздар, сызбалар, тәжірибелік жұмыстар

б) оқытудың техникалық жабдықтары: интербелсенді тақта

в) оқыту орны: № 305 дәрісхана

Әдебиеттер: Негізгі: 1. К.Қ. Кеулімжаев, Н.А. Құдайбергенов «Бухгалтерлік есеп теориясы» Алматы 2006 ж

2. В.Л. Назарова «Шаруашылық жүргізуші субъектілеріндегі бухгалтерлік есеп» Алматы 2005 ж

3. Р.О. Смагулова, К.Ә. Мәдіханова, Ә.К. Мусоева «Қаржы, ақша айналысы және несие» Алматы 2008 ж

Қосымша: 1. А. Ныйқанбаева, Л. Қуанышева «Бухгалтерлік есеп» Алматы 2008 ж

2. В.К. Радостовец, В.В. Радостовец, О.И. Шмидт «Кәсіпорындардағы бухгалтерлік есеп» Алматы 2004 ж

Сабақтың барысы

элемент


Сабақты ұйымдастыру, оқу сұрақтары, оқытудың

әдіс - тәсілдері


Қосымша, өзгерістер, ескертпелер

(уақыты)

I





II









































III
















































































































































































































































































































































































































































































































































































































IV

















































































































































































































V



VI



Сабақты ұйымдастыру: 1. Студенттерді тізім бойынша түгелдеу.

2. Оқулықтар мен дәптерлерін және дәрісхана тазалығын тексеру.

3. Студенттердің зейінін сабаққа аудару

( әлемдегі қызықты мәліметтер жайлы әңгімелеу )


Өткен тақырыптарға шолу:

  1. «Наурыз көже»

  2. Семантикалық карта

  3. Сәйкестік тест

  4. Таратпа карточкалары



Жыл басы – Наурыз мереке

Ақ нұрға әлем боянды

Наурыз тойы береке

Тіршілік жаңа оянды


Оқушылар, біз наурыз айында кандай мерекені тойлаймыз?

  • 22 – наурыз – Ұлыстың Ұлы күні

Дұрыс. Ендеше біз бүгінгі сабағымызда мерекелік тағам «Наурыз көже» пісіреміз. Наурыз көже – наурыз айында кем дегенде жеті түрлі тағам қосылып дайындалатын құдайы көже. Әр тағамның қосылуының өзіндік мәні,ерекшелігі бар.

Ал енді наурыз көженің құрамына назар аударайық. «Алдын ала берілген атаулар» әдісібойынша наурыз көженің құрамына кірмейтін тағамдарды алып тастаймыз: Сүр ет, қызанақ, бидай, жүгері, қияр, сәбіз, сүт, жасымық, алма, езілген құрт, күріш, тары.

  1. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бағаның түрлері

  2. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы нормативтік құжаттар

  3. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы тамақтың құнын төлеу әдістері

  4. Буфеттер және майда тор арқылы өткізілетін сатып алынған тауарлардың бағасын бекіту

  5. Ас үй өнімдерін өндіру шығындарының есебі

  6. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметтерінің типтері

  7. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметінің бағыттары









Жаңа тақырыпты түсіндіру:

  1. Ресми байқаулар тізімі
    Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
    Осы аптаның ең үздік материалдары
    Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
    Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
    тақырыптармен дайындаймыз
    Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
    Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
    Толығырақ