Қауымдастық
Жаңа
ЖИ көмекші
Жаңа
Хабарламалар
Менің курстарым
Менің олимпиадаларым
Дайын ҚМЖ
Менің материалдарым
Менің іс-шараларым
Менің байқауларым
Менің турнирлерлерім
Журнал
Курс Олимпиада Дайын ҚМЖ ЖИ көмекші Материалдар
Аттестация Іс-шаралар Байқау Турнир Орталық туралы
Материалдар Журнал Көпшілік талқылауына арналған
білім беру бағдарламаларының белсенді жобалары
Орталық туралы
ЖИ көмекші
Қауымдастық
0 / 1
Барлық 400 000 материалдарды тегін жүктеу үшін
Ұнаған тарифті таңдаңыз
Айлық
Жылдық
1 - күндік
Танысу
690 ₸ / 1 күнге
Таңдау
UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б.
  • 10 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 30 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 5 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    1 - айлық
    Стандарт
    2990 ₸ / айына
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 30 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 150 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 10 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • 1 - айлық
    Шебер
    7990 ₸ / айына
    Таңдау
    UstazTilegi AI - ЖИ арқылы тегін ҚМЖ, БЖБ, ТЖБ, тест, презентация, авторлық бағдарлама т.б. жасау
  • 150 материал жасау
  • Материалдар бөлімі - Барлық 400 000 материалдарды тегін
  • 900 материал жүктеу
  • Аттестация ПББ тестеріне доступ аласыз
  • шексіз
  • Жеке ҚМЖ бөлімінде - дайын ҚМЖ-ларды, презентацияларды жүктеу
  • 300 файлды тегін жүктеу
  • Жинақталған ҚМЖ бөлімінде
  • 50 файлды тегін жүктеу
  • Олимпиада, турнир, байқауларға 50% жеңілдік
    Іс-шаралар (мини-курстар, семинарлар, конференциялар)
  • тегін қатысу
  • Назар аударыңыз!
    Сіз барлық мүмкіндікті қолдандыңыз.
    Қалған материалдарды ертең жүктей аласыз.
    Ок
    Материалдың қысқаша нұсқасы




    Сабақтың жоспары № 20

    Мамандығы: Техник-технолог

    Пәні: Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп

    Сабақтың тақырыбы: Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі

    Сабақтың типі: аралас

    Сабақтың түрі: кіріктірілген

    Сабақтың

    мақсаты:



    Білімділік: Тақырып туралы алған білімдерін жинақтап, жинап тексеру және тақырып туралы білімдерін тереңдетіп шыңдау, ой өрісінің танымдылығын арттыруға ықпал ету.


    Тәрбиелік: Топпен бірге жұмыс істеуге баулу. Пәнге деген қызығушылығын арттыру. Тапқырлыққа, жауапкершілікке, ұқыптылыққа баулу.


    Дамытушылық: Студенттердің ой өрісін, ауыз екі сөйлеуін, өз ой-пікірлерін еркін жеткізуін, оқушылардың алған білімдерін карым-қатынаста еркін қолдануға дағдыландыру.


    Сабақтың технологиясы мен әдіс-тәсілдері: түсіндірмелі, талдау, іздену, сұрақ-жауап


    Пәнаралық байланыс: экономика, қазақ тілі, ағылшын

    Сабақты жабдықтау: а) сабақтың көрнекілігі: тақта, бор, шағын плакаттар, бүктемелер, тест тапсырмалары, сөзжұмбақтар;

    ә) үлестірмелі материалдар: кеспе қағаздар, сызбалар, тәжірибелік жұмыстар

    б) оқытудың техникалық жабдықтары: интербелсенді тақта

    в) оқыту орны: № 305 дәрісхана

    Әдебиеттер: Негізгі: 1. К.Қ. Кеулімжаев, Н.А. Құдайбергенов «Бухгалтерлік есеп теориясы» Алматы 2006 ж

    2. В.Л. Назарова «Шаруашылық жүргізуші субъектілеріндегі бухгалтерлік есеп» Алматы 2005 ж

    3. Р.О. Смагулова, К.Ә. Мәдіханова, Ә.К. Мусоева «Қаржы, ақша айналысы және несие» Алматы 2008 ж

    Қосымша: 1. А. Ныйқанбаева, Л. Қуанышева «Бухгалтерлік есеп» Алматы 2008 ж

    2. В.К. Радостовец, В.В. Радостовец, О.И. Шмидт «Кәсіпорындардағы бухгалтерлік есеп» Алматы 2004 ж

    Сабақтың барысы

    №

    элемент


    Сабақты ұйымдастыру, оқу сұрақтары, оқытудың

    әдіс - тәсілдері


    Қосымша, өзгерістер, ескертпелер

    (уақыты)

    I





    II









































    III
















































































































































































































































































































































































































































































































































































































    IV

















































































































































































































    V



    VI



    Сабақты ұйымдастыру: 1. Студенттерді тізім бойынша түгелдеу.

    2. Оқулықтар мен дәптерлерін және дәрісхана тазалығын тексеру.

    3. Студенттердің зейінін сабаққа аудару

    ( әлемдегі қызықты мәліметтер жайлы әңгімелеу )


    Өткен тақырыптарға шолу:

    1. «Наурыз көже»

    2. Семантикалық карта

    3. Сәйкестік тест

    4. Таратпа карточкалары



    Жыл басы – Наурыз мереке

    Ақ нұрға әлем боянды

    Наурыз тойы береке

    Тіршілік жаңа оянды


    Оқушылар, біз наурыз айында кандай мерекені тойлаймыз?

    • 22 – наурыз – Ұлыстың Ұлы күні

    Дұрыс. Ендеше біз бүгінгі сабағымызда мерекелік тағам «Наурыз көже» пісіреміз. Наурыз көже – наурыз айында кем дегенде жеті түрлі тағам қосылып дайындалатын құдайы көже. Әр тағамның қосылуының өзіндік мәні,ерекшелігі бар.

    Ал енді наурыз көженің құрамына назар аударайық. «Алдын ала берілген атаулар» әдісібойынша наурыз көженің құрамына кірмейтін тағамдарды алып тастаймыз: Сүр ет, қызанақ, бидай, жүгері, қияр, сәбіз, сүт, жасымық, алма, езілген құрт, күріш, тары.

    1. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бағаның түрлері

    2. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы нормативтік құжаттар

    3. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы тамақтың құнын төлеу әдістері

    4. Буфеттер және майда тор арқылы өткізілетін сатып алынған тауарлардың бағасын бекіту

    5. Ас үй өнімдерін өндіру шығындарының есебі

    6. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметтерінің типтері

    7. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметінің бағыттары









    Жаңа тақырыпты түсіндіру:

    1. Жүктеу
      ЖИ арқылы жасау
      ЖИ арқылы жасау
      bolisu
      Бөлісу
      1 - айлық
      Материал тарифі
      -96% жеңілдік
      00
      05
      00
      ҚМЖ
      Ашық сабақ
      Тәрбие сағаты
      Презентация
      БЖБ, ТЖБ тесттер
      Көрнекіліктер
      Балабақшаға арнарлған құжаттар
      Мақала, Эссе
      Дидактикалық ойындар
      және тағы басқа 400 000 материал
      Барлық 400 000 материалдарды шексіз
      жүктеу мүмкіндігіне ие боласыз
      1 990 ₸ 49 000₸
      1 айға қосылу
      Материалға шағымдану

      Бұл материал сайт қолданушысы жариялаған. Материалдың ішінде жазылған барлық ақпаратқа жауапкершілікті жариялаған қолданушы жауап береді. Ұстаз тілегі тек ақпаратты таратуға қолдау көрсетеді. Егер материал сіздің авторлық құқығыңызды бұзған болса немесе басқа да себептермен сайттан өшіру керек деп ойласаңыз осында жазыңыз

      Жариялаған:
      Нурманкулова Злиха Сайлаубековна
      14 Маусым 2021
      654
      Шағым жылдам қаралу үшін барынша толық ақпарат жіберіңіз

      Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі ашық сабақ

      Тақырып бойынша 11 материал табылды

      Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі ашық сабақ

      Материал туралы қысқаша түсінік
      Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі
      Материалдың қысқаша нұсқасы




      Сабақтың жоспары № 20

      Мамандығы: Техник-технолог

      Пәні: Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп

      Сабақтың тақырыбы: Шикізаттардың, тауарлардың және ыдыстардың қозғалысы есебі

      Сабақтың типі: аралас

      Сабақтың түрі: кіріктірілген

      Сабақтың

      мақсаты:



      Білімділік: Тақырып туралы алған білімдерін жинақтап, жинап тексеру және тақырып туралы білімдерін тереңдетіп шыңдау, ой өрісінің танымдылығын арттыруға ықпал ету.


      Тәрбиелік: Топпен бірге жұмыс істеуге баулу. Пәнге деген қызығушылығын арттыру. Тапқырлыққа, жауапкершілікке, ұқыптылыққа баулу.


      Дамытушылық: Студенттердің ой өрісін, ауыз екі сөйлеуін, өз ой-пікірлерін еркін жеткізуін, оқушылардың алған білімдерін карым-қатынаста еркін қолдануға дағдыландыру.


      Сабақтың технологиясы мен әдіс-тәсілдері: түсіндірмелі, талдау, іздену, сұрақ-жауап


      Пәнаралық байланыс: экономика, қазақ тілі, ағылшын

      Сабақты жабдықтау: а) сабақтың көрнекілігі: тақта, бор, шағын плакаттар, бүктемелер, тест тапсырмалары, сөзжұмбақтар;

      ә) үлестірмелі материалдар: кеспе қағаздар, сызбалар, тәжірибелік жұмыстар

      б) оқытудың техникалық жабдықтары: интербелсенді тақта

      в) оқыту орны: № 305 дәрісхана

      Әдебиеттер: Негізгі: 1. К.Қ. Кеулімжаев, Н.А. Құдайбергенов «Бухгалтерлік есеп теориясы» Алматы 2006 ж

      2. В.Л. Назарова «Шаруашылық жүргізуші субъектілеріндегі бухгалтерлік есеп» Алматы 2005 ж

      3. Р.О. Смагулова, К.Ә. Мәдіханова, Ә.К. Мусоева «Қаржы, ақша айналысы және несие» Алматы 2008 ж

      Қосымша: 1. А. Ныйқанбаева, Л. Қуанышева «Бухгалтерлік есеп» Алматы 2008 ж

      2. В.К. Радостовец, В.В. Радостовец, О.И. Шмидт «Кәсіпорындардағы бухгалтерлік есеп» Алматы 2004 ж

      Сабақтың барысы

      №

      элемент


      Сабақты ұйымдастыру, оқу сұрақтары, оқытудың

      әдіс - тәсілдері


      Қосымша, өзгерістер, ескертпелер

      (уақыты)

      I





      II









































      III
















































































































































































































































































































































































































































































































































































































      IV

















































































































































































































      V



      VI



      Сабақты ұйымдастыру: 1. Студенттерді тізім бойынша түгелдеу.

      2. Оқулықтар мен дәптерлерін және дәрісхана тазалығын тексеру.

      3. Студенттердің зейінін сабаққа аудару

      ( әлемдегі қызықты мәліметтер жайлы әңгімелеу )


      Өткен тақырыптарға шолу:

      1. «Наурыз көже»

      2. Семантикалық карта

      3. Сәйкестік тест

      4. Таратпа карточкалары



      Жыл басы – Наурыз мереке

      Ақ нұрға әлем боянды

      Наурыз тойы береке

      Тіршілік жаңа оянды


      Оқушылар, біз наурыз айында кандай мерекені тойлаймыз?

      • 22 – наурыз – Ұлыстың Ұлы күні

      Дұрыс. Ендеше біз бүгінгі сабағымызда мерекелік тағам «Наурыз көже» пісіреміз. Наурыз көже – наурыз айында кем дегенде жеті түрлі тағам қосылып дайындалатын құдайы көже. Әр тағамның қосылуының өзіндік мәні,ерекшелігі бар.

      Ал енді наурыз көженің құрамына назар аударайық. «Алдын ала берілген атаулар» әдісібойынша наурыз көженің құрамына кірмейтін тағамдарды алып тастаймыз: Сүр ет, қызанақ, бидай, жүгері, қияр, сәбіз, сүт, жасымық, алма, езілген құрт, күріш, тары.

      1. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы бағаның түрлері

      2. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы нормативтік құжаттар

      3. Тамақтандыру кәсіпорындарындағы тамақтың құнын төлеу әдістері

      4. Буфеттер және майда тор арқылы өткізілетін сатып алынған тауарлардың бағасын бекіту

      5. Ас үй өнімдерін өндіру шығындарының есебі

      6. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметтерінің типтері

      7. Тамақтандыру кәсіпорындарының қызметінің бағыттары









      Жаңа тақырыпты түсіндіру:

      1. Жүктеу
        bolisu
        Бөлісу
        ЖИ арқылы жасау
        Файл форматы:
        docx
        Экономика Ашық сабақ Басқа
        14.06.2021
        654
        Жүктеу
        ЖИ арқылы жасау
        Жариялаған:
        Нурманкулова Злиха Сайлаубековна
        Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
        шағым қалдыра аласыз
        Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
        Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
        Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
        Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
        Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
        Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
        Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
        Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
        Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
        Министірлікпен келісілген курстар тізімі

        Химия пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Тарих пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Биология пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Ағылшын тілі пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        География пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Информатика пәні

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Мектепке дейінгі білім беру

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        «Қазақ тілі» жəне «Қазақ əдебиеті»

        бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Дене шынықтыру

        пәні бойынша педагогтің пәндік және кәсіби құзыреттілігін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Білім алушылардың білім сапасын арттыру

        мақсатында сабақта цифрлық технологияларды қолдану
        80/108 сағат
        Толығырақ

        Инклюзивті білім беру

        жүйесінде ерекше білім беру қажеттілігі бар білім алушыға психологиялық-педагогикалық қолдау көрсету бойынша педагогтердің кәсіби және пәндік құзыреттіліктерін дамыту
        80/108 сағат
        Толығырақ
        Ғылыми-әдістемелік орталығы
        Редакциямен байланыс
        +7 (771) 234-55-99
        Жұмыс кестесі: Дүйсенбі –
        жұма, 9:00 – 18:00
        Мекенжай:
        Қазақстан, Алматы, Гоголья 86,
        4 этаж, 406-кабинет
        Электронды пошта
        ustaztilegi@gmail.com
        Сведения об организации
        Сайт Peaksoft веб-студиясында жасалған - Peaksoft.kz
        Политика конфиденциальности
        Сведения об организации