Сабақтың басы
3 мин
|
І. Ұйымдастыру
кезеңі:
«Менің көңіл
күйім!» әдісі бойынша жағымды
психологиялық ахуал орнатады
«Фигура
пішіндері» бойынша топқа бірігуге нұсқау
береді.
|
Оқушылар шеңберге
тұрып «Менің көңіл
күйім!» тәсілі арқылы сыныпта жағымды
ахуал орнатады .
«Фигура
пішіндері»
бойынша топтарға
бірігеді.
|
Кері байланыс:
Мадақтау арқылы бағаланады.
|
Түрлі түсті стикерлер
|
7
мин
|
ІІ Үй
тапсырмасы
«Попкорн»
тәсілі
арқылы өткен тақырыптар бойынша білімдерін еске
түсіреді.
«Суретті
сөйлет» тәсілі арқылы сұрақтар қою
отырып жаңа сабақтың тақырыбын, мақсатын
анықтайды.
|
Оқушылар
«Попкорн» тәсілі арқылы өткен тақырыптар
бойынша білімдерін еске түсіреді.
«Суретті
сөйлет» тәсілі арқылы сұрақтарға жауап
бере отырып, жаңа сабақтың тақырыбын, мақсатын
анықтайды
|
Кері байланыс:
Мадақтау арқылы бағаланады.
«Жарайсың!»
«Тамаша жауап»т .б
|
Экран
|
15
мин
|
ІV Жаңа
сабақ
Мұғалімнің қысқаша
түсіндіруі, өткен тақырыпты
қайталау.
Топтық жұмыс ұйымдастыру.
1-топқа «Нәруыздар»
2-топқа «Майлар»
3-топқа «Көмірсулар»
4-топқа
«Макроэлементтер»
5-топқа
«Микроэлементтер» туралы ақпаратпен танысуды,
топта талдап, түсіндіруді
ұсынады.
|
Оқушылар мұғалімнің
түсіндіруін тыңдап , керек ақпаратты дәптерге жазады, берілген
нұсқау бойынша топта жұмыс жасайды.
1-топқа
«Нәруыздар»
2-топқа
«Майлар»
3-топқа
«Көмірсулар»
4-топқа
«Макроэлементтер»
5-топқа
«Микроэлементтер» туралы ақпаратпен танысады,
топта талдап, түсіндіреді.
Жасалған жұмыстары бойынша әр топ плакат
дайындайды. Әр топ тақтаға шығып өз
плакаттарын қорғайды
|
ҚБ:
«Басбармақ» арқылы бірін бірі
бағалайды
|
А4
парағы
Маркер
Химия
7-сынып
|
15
|
Сабақты бекіту
тапсырмалары.
Мұғалім тақырып бойынша
білімдерін тиянақтау үшін жеке, жұптық жұмыстар
ұйымдастырады
Оқулықта берілген тапсырманы
орындатады, бақылайды
Жұмыстың орындалуына бақылау жасайды,
ЕБҚ оқушыға қолдау көрсетеді.
|
1-тапсырма Жұптық
жұмыс
Суреттегі тағамдық өнімдер
және олардың химиялық құрамы туралы әңгіме құрастырыңыз.
2-тапсырма Жеке
жұмыс
Адам ағзасына
қажет тағамдық өнімдерді
қоректік заттарға бай болуына байланысты
жіктеңіз:
грек жаңғағы, шекілдеуік
майы, сиыр еті, жұмыртқа, картоп, айран, нан, күріш, қияр,
апельсин, зәйтүн майы, алма, сары май.
Тағам аты
|
Құрамы
|
|
Нәруыз
|
Май
|
көмірсу
|
Дәрумендер
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ЕБК тапсырмасы
Суретті мұқият қарап, тағам құрамындағы қоректік
заттарды анықта
|
Дескриптор
:
суреттерге қарап, тағамдық
өнімдер және олардың химиялық құрамы туралы әңгіме
құрастырады
Жалпы
балл-
Жұптар бірін бірі
бағалайды
Дескриптор
:
адам ағзасына
қажет тағамдық өнімдерді
қоректік заттардың бай болуына байланысты жіктейді және кестені
толтырады;
Жалпы
балл-5
ҚБ:
«Фишка» арқылы өзін өзі
бағалайды
Дескриптор :
тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтайды;
Жалпы балл-3
ҚБ:
«Фишка» арқылы өзін өзі
бағалайды
|
Оқулық
Химия
7-сынып
Тапсырма жазылган парактар
|