Материалдар / Технологя пәнінен тест
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Технологя пәнінен тест

Материал туралы қысқаша түсінік
технология пәнінен тест барлық сыныптарға арналған оқушылардың білімдерін тексеру үшін
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
20 Желтоқсан 2017
10749
5 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады





Алғыс сөзТехнология пәні бойынша ұсынылып отырған бұл көмекші құралда оқушылардың білім сапасы мен деңгейін тексеруге маңызы зор.Тест сұрақтары арқылы оқушыларды өз бетімен жұмыс істеуге баулып, алған білімін, икемділігі мен дағдыларын жаңа жағдайларға тап болған кездерде шығармашылықпен қолдана білуге, машықтандыру көзделеді. Оқушылардың жалпы дүниетанымын кеңейту мақсаты жүзеге асады.Тест тапсырмаларының мазмұны оқушыларға технология пәнінен алған білім, білік дағдыларын тексереді

Технология пәнінен тест сұрақтары 6 сынып.1.Матаның қай қасиеттеріне мықтылығы, қыртыстануы, төзімділігі жатады.а) физика механикалық, ә) технологиялық, б) гигиеналық.2.Матаның беріктігі неге байланысты.а) жіптің иірілуіне, ә) талшықтарға, б) созылғыштығына, серпімділігіне.3.Ылғалды-жылумен өңдеген кезде, жуған кезде матаның өлшемі кішіреуінің себебі. а) матаның сетінеуы, ә) матаның отыруы, б) жіптің ыдырауы.4.Жүн матадан тігілген бұйымдарды қалай үтіктеу керек.а) жоғары температура үтікпен, ә) төменгі температура үтікпен, б) дәкі арқылы.5. Жұқа маталарға нешінші номерлі ине пайдаланады.а) 90, ә) 100, б)1206. Жүн маталар қандай қасиетке ие.а)шаңөткізгіштігі жоғары, ә) жылтыр, б) беті тегіс, сүсымалдығы жоғары.7. Иненің ұзын науашығы орналастырғанда қайда қарауы тиіс.а) солға қарай, ә) оңға қарай, б) машинада жұмыс істеп жатқан адамға.8.Машина инесінің сынуы қандай жағдайда болуы мүмкін.а) ине майысқанда, ә) ине тот басқан кезде, б) қақпақша нық орнатылмаса.9. Қосымша дегеніміз.а) бұйымды машина тігісімен өңдеу кезінде қажетті мөлшер. ә) еркін қонымдылыққа арналған қосымша.10.Айыра үтіктеу дегеніміз.а)матаның қыртысын жою, ә) тігіс қалындығын басу, б) тігіс қосымшасын екі жаққа жатқыза үтіктеу.11.Пішу кезіндегі технологиялық операциялардың дұрыс реттілігін көрсетіңіз.а) матаны түйреуішпен түйреу, ә) өң жағын анықтау, б) бөлшектерді контуры бойынша сызу, в) бөлшектерді қию, г) ірі және ұсақ бөлшектерді орналастыру, түйреу,ғ) бойлық жіпті анықтау, д) қию кезені.12. Бұ – қандай өлшемге жатады.а) белді өлшеу, ә) ұзындықты өлшеу, б) бөксені өлшеу.13.- бұл символ нені білдіреді.

а) жылы суда жуу, ә) бұйымды бұрамай сығып алу, б) жууға болмайды.14.Ылғалды жинастыру неше рет жүргізіледі.а) аптасына бір рет, ә) жылына төрт рет, б) жылына екі рет.15.Орынжайлардың ішкі кеңістігі мен жиғазды, сәндік жасау,жабдықтардың үйлесімділігі. а) квартира, ә) интерьер, б) портьер.16. Эстетикалық талапқа не жатады.а) адам өмірін сыртқы әсерінен қорғау, ә) химиялық және басқа да әсерлерге төзімділігі, б)киім әдемі және сәнге сәйкес болуы.17. Адам дене бітімін өлшейтін құрал.а) см таспа, ә) сызғыш, б) транспартир.18.Алжапқышқа қандай қалта өңделеді.а) тігіске орналасқан, ә) жаңқалта, б) жапсырма қалта.19.Алжапқышты қандай матадан тігеді.А) қалын, ә) мақта мата, б) драп.20.Жібек шаруашылығының отаны. а) Египед, ә) Қытай б) Европа.Тамақ дайындау технологиясы.Тест сұрақтары. 8 сынып.1.Қандай азық-түліктер «шалаөнімдер» деп аталады?а) алғашқы дайындаудан өткен өнімдер;ә) қайнатуды қажет ететін азық-түліктер;б) сонғы рет өндеуді қажет ететін өнімдер.2. Неге ет өнімдерін нан ұнтағына аунатып алады? а) шырыны ақпауы үшін; ә) шалаөнімге пішім беру үшін; б) сыртқы түріне әр беру үшін.3. Балалар тамағына және емдәмдік тағам түріне жататын көже.а) езбе көже; ә) мөлдір көже; б) асқабақ көжесі.4. «Балық сорпасы» қандай көже түріне жатады а) қоспа көже; ә) мөлдір көже; б) салқын көже.5. «Наурыз көже» қандай көже түріне жатады?а) қоспа көже; ә) мөлдір көже ; б) салқын көже.6. Рагу: а)ұсақталып туралған шалаөнім;ә)порциалық шалаөнім,б)туралған масса шалаөнім.7.Нан ұнтағына аунатылған сопақша пішінді жалпақ жұмсақ ет кесегі: а) шницель; ә) эскалоп; б) жаншылған ет.8. Егер май жанып кетсе не істеу керек?а) су құю ; ә) дымқыл шұберекпен өшіру ; б) құм себу.9. Қандай ұсақ туралған ет ашық отқа пісіріді. а)кәуап; ә) бефстроган; б) рагу.10.Қандай май қоспа нан өнімдерін білесіндер? а) құрамында қант қоспасы көп өнім; ә) құрамында май, жұмыртқа және қанты көп өнім; б) құрамында жұмыртқасы көп өнім.11. «Этикет» дегеніміз не?а) өнерін көрсете білу, ә) іс-қағазды дұрыс толтыру, б) өзіңді ұстай білу.12.Жұқпалы аурулар неден пайда болады.а) серуенге көп шықса, ә) тазалықты сақтамаса, б) тамақтану тәртібін бұзылған болса.13. Балық құрамындағы ең маңызды көрсеткіш.а) амин қышқылы, ә) майлылығы, б) дәрумендер.14. Төс еті кімге тартылады.а) үлкен кісіге, ә) қыз балаға, б) күйеу балаға.15. Ашытқылар - бұл не? а) тұздық түрі, ә) микроорганизмдер, б) кристалды ұнтақтар.16.Фарш қандай еттен дайындалады.а) мойын етінен, ә) сан етінен, б) төс етінен.17.Қабырға, құйымшақ кімге тартылады.а) әжеге, ә) үйленген жігітке, б) ұзатылған қызға.18. Дастарқан безендірудің ең негізгі принципі бойынша бас тағам қайда қойылады.а)шетіне, ә) ортаға, б) айналасына.19. Еттің құрамында неше пайыз су мөлшері бар.а) 47-75 пайыз, ә) 20-37 пайыз, б) 40-50 пайыз.20. Интоксикация дегеніміз не?а) дәрінің бір түрі, ә) тағамтың бір түрі, б) уланудың бір түрі.Қазақтың ұлттық киімдері тақырыбына арналған тест.1.Қалындық киетін бас киім.а) тақия ә) сәукеле б) бөрік.2.«Тоғыз қабат торқыдан, тоқты шақтың .... артық» көп нүктенің орнын тап.а) ішік ә) тон б) күпі.3. Шекпенді қандай түліктің жүнінен тоқиды?а) ешкі ә) түйе б) қой.4. Етегі тізеден жоғары келген қысқа тон.а) қаптама ә) камзолша б) сырмалы.5. Қасқыр, қарсақ, түлкі, күзен аңдар терісінен тігілген тон.а) ішік ә) шапан б) күпі.6. Қыз-келіншектерге арналған шапан түрі.а) қаптал ә) сырмалы б) қималы.7. Саптама етіктің ішіне не киеді?а) шұлғау ә) байпақ б) шұлық.8. Былғарыдан тігілген қонышсыз кебісті қай аяқкиімнің сыртынан кигізеді.а) етік ә) байпақ б)мәсі.9. Қазақ халқы қыз баласына арнап кимешек шүберек тіккізген, не үшін?а) сұлулық үшін ә) қызықтыру үшін б) ана болу үшін.10. Жеңсіз әйелдер киімі. а) камзол ә) бешпет б)жейде.11. Қыз-келіншектерге арнап тігілген етік. а) кебіс ә) сапиян етік б) мықшима етік.12. Қой жүнінен тоқылған шекпенді кімдер киген?а) байлар ә) ауқаттылар б) кедейлер.13. Құлын терісінен тігілген тон. а) жарғақ ә) қаудырлақ б) сеңсең.14Ақ киізден тігілген жаздық бас киім. а) тақия ә) айыр қалпақ б) бөрік.15.Хандар мен батырларға арналған шапанның арқасына қандай ою зерделенген?а) қошқар мүйіз ә) тасбақа б) қүс қанаты.16. Қыста киетін ерлердің бас киімі. а) малақай ә) тақия б) тымақ.17. Халықтың көпшілігі тұтынатын бөрік түрі. а) құндыз, ә) камшат б) түлкі.18.Қазақтар бұл бас киімді аруға лайық деп білген. а) орамал ә) қасаба б) кимешек.19. Қай киім сулық киімге жатады. а) кенеп ә) сырттық б) күпі.20. Тіл көзден сақтайды деп таққан бұйым. а) сақина ә) білезік б) бой тұмар.21. Әйел адамдардың көйлегінің алдына таққан бұйым. а)алқа ә)өңір б) түйреуіш.22. Асақарт бәйбешелер қандай кимешек киген. а) орама ә)бүрмелі б) шалма.23. Қазақ халқы аналарымызға кимешек кигізе отырып, олардың бойынан қандай қасиеттерді байқаған? ( өз ойларын жазу).24. Итаяқ кимешекті қай жастағы әйелдер киген? а) 50 ә) 40 б) 60.25. Аналарымыздың ақ ниет, кіршіксіз, мөлдір таза ниетін көрсететін бас киім.а) берген ә) шәлі б) ақ жаулық.

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!