Материалдар / Зертханалық жұмыс, Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау, 1 курс
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Зертханалық жұмыс, Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау, 1 курс

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл материал колледжде 1 курс студенттеріне керекті зертханалық жұмыс болып табылады.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
12 Қараша 2020
10046
11 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Күні: 12.11.20

Топ: 313

Пән: Биология

Оқытушы: Дүйсенбекова Гүлбақыт Болатбекқызы

Сабақ тақырыбы: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Сабақ мақсаты: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Сабақ түрі: зертханалық

https://www.okulyk.kz/biologiya/501/

21-22бет кестеде берілген мәліметтерді толығымен жазу

1 зертханалық жұмыс

https://www.youtube.com/watch?v=_ML6lntlqWc


Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Мақсаты: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Назар аударыңдар! Осында жазылған барлық талдау жұмыстарында сынауықты су моншасында қыздыру қажет, жанып тұрған оттың үстінде ұстауға болмайды.

Материалдар және құрал жабдықтар: лакмус қағазы, сынауықтар, сынауықтар қоятын тұрғы, бунзенов оттығы, тамшуырлар, шпатель, шприц(1cм3),йод ерітіндісі, Бенедикт реактиві, сұйылтылған күкірт қышқылы, натрий гидрокарбонаты, калий гидроксидінің 5% ерітіндісі, мыс сульфатының 1% ерітіндісі, крахмалдың 1% ерітіндісі, глюкозаның 1% ерітіндісі, сахарозаның 2% ерітіндісі, лактозаның 1% ерітіндісі, фруктозаның 1% ерітіндісі, көмірсулар

Редуцирленетін қанттар. Барлық моносахаридтер жатады, мысалы глюкоза мен фруктоза және кейбір дисахаридтер, мысалы, мальтоза. Талдау үшін қанттардың 0,1-1% ерітінділерін пайдаланыңдар.Кестені дәптерге сызып толтырыңдар

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Бенедикт реакциясы

Сынауыққа редуцирленетін қанттың 2 мл ерітіндісін құю. Оған дәл осы мөлшерде Бенедикт ерітіндісін қосу. Сынауықты шайқап, абайлап қайнауға дейін қыздыру, сынауықты шайқауды үзбей жалғастыру, тек сұйықтық сынауықтан шашырап төгілмеуі керек.




Фелинг реакциясы

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа редуцирленетін қанттың 2 мл ерітіндісін құю. Оның үстіне 1 мл А.Фелинг және 1 мл В.Фелинг реакивтерін қосу. Шайқап тұрып қайнағанға дейін қыздыру





Редуцирленбейтін қанттар

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа 2мл сахароза ерітіндісін құю. Үстіне 1 мл асқазан сөлін немесе хилак форте қосу. 1 минуттай қайнату. Лакмус қағазымен тексере отырып, натрий гидрокарбонатымен абайлап нейтралдау. Бенедикт реакциясын жүргізу





Йодтық реакция

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа 2мл 1% тік крахмал ерітіндісін құйып, оған бірнеше тамшы йод ерітіндісін қосу

Екінші нұсқа

Йод ерітіндісін құрғақ крахмалға қосу





Зертханалық жұмыс бойынша қорытынды жазыңыз.

Рефлексия

Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!