Материалдар / Зертханалық жұмыс, Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау, 1 курс
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Зертханалық жұмыс, Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау, 1 курс

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл материал колледжде 1 курс студенттеріне керекті зертханалық жұмыс болып табылады.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
12 Қараша 2020
11225
11 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Күні: 12.11.20

Топ: 313

Пән: Биология

Оқытушы: Дүйсенбекова Гүлбақыт Болатбекқызы

Сабақ тақырыбы: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Сабақ мақсаты: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Сабақ түрі: зертханалық

https://www.okulyk.kz/biologiya/501/

21-22бет кестеде берілген мәліметтерді толығымен жазу

1 зертханалық жұмыс

https://www.youtube.com/watch?v=_ML6lntlqWc


Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Мақсаты: Редуцирленетін және редуцирленбейтін қанттарды анықтау

Назар аударыңдар! Осында жазылған барлық талдау жұмыстарында сынауықты су моншасында қыздыру қажет, жанып тұрған оттың үстінде ұстауға болмайды.

Материалдар және құрал жабдықтар: лакмус қағазы, сынауықтар, сынауықтар қоятын тұрғы, бунзенов оттығы, тамшуырлар, шпатель, шприц(1cм3),йод ерітіндісі, Бенедикт реактиві, сұйылтылған күкірт қышқылы, натрий гидрокарбонаты, калий гидроксидінің 5% ерітіндісі, мыс сульфатының 1% ерітіндісі, крахмалдың 1% ерітіндісі, глюкозаның 1% ерітіндісі, сахарозаның 2% ерітіндісі, лактозаның 1% ерітіндісі, фруктозаның 1% ерітіндісі, көмірсулар

Редуцирленетін қанттар. Барлық моносахаридтер жатады, мысалы глюкоза мен фруктоза және кейбір дисахаридтер, мысалы, мальтоза. Талдау үшін қанттардың 0,1-1% ерітінділерін пайдаланыңдар.Кестені дәптерге сызып толтырыңдар

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Бенедикт реакциясы

Сынауыққа редуцирленетін қанттың 2 мл ерітіндісін құю. Оған дәл осы мөлшерде Бенедикт ерітіндісін қосу. Сынауықты шайқап, абайлап қайнауға дейін қыздыру, сынауықты шайқауды үзбей жалғастыру, тек сұйықтық сынауықтан шашырап төгілмеуі керек.




Фелинг реакциясы

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа редуцирленетін қанттың 2 мл ерітіндісін құю. Оның үстіне 1 мл А.Фелинг және 1 мл В.Фелинг реакивтерін қосу. Шайқап тұрып қайнағанға дейін қыздыру





Редуцирленбейтін қанттар

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа 2мл сахароза ерітіндісін құю. Үстіне 1 мл асқазан сөлін немесе хилак форте қосу. 1 минуттай қайнату. Лакмус қағазымен тексере отырып, натрий гидрокарбонатымен абайлап нейтралдау. Бенедикт реакциясын жүргізу





Йодтық реакция

Жұмыстың реті

Байқалатын нәтиже

Түсініктеме

Сынауыққа 2мл 1% тік крахмал ерітіндісін құйып, оған бірнеше тамшы йод ерітіндісін қосу

Екінші нұсқа

Йод ерітіндісін құрғақ крахмалға қосу





Зертханалық жұмыс бойынша қорытынды жазыңыз.

Рефлексия

Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!