1 слайд
Ғылыми жұмыстың тақырыбы:
«Тауықтың көптеп
жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері»
Орындаған: Әли Медина
3 «З» сынып оқушысы№ 198 ЖББ МЕКТЕП
2 слайд
1 адам 183
жұмыртқа
жеу керек
3 слайд
Жұмыртқаны құрамында :
ақуыз, йод, фосфор, селен, т.с.с.
заттар,
А, В, Д. Е сияқты 13 дәрумен
кездеседі
4 слайд
Тәжірибе:
Тауықтардың жұмыртқалауына
оларға берілетін азықтың қандай
роль атқаратынын білу үшін осы
тәжірибе орындалды.
5 слайд
Жемнің құрамы:
Бидай, арпа, тары, жүгері, күнбағыс
жомы, соя ұны, әктас, ет – сүйек ұны,
балық ұны, күнбағыс майы,
тағы басқа көптеген пайдалы заттар
бар.
6 слайд
Бақылау
тобы
6 тауық Тәжірибе
тобы
6 тауықТәжірибе барысында
12 италия қызыл қоңыр тауығы
алынды
7 слайд
8 слайд
Тәжірибе
тобына
құрама жем
берілді.Бақылау
тобына тек
бидай берілді.
9 слайд
Күні Тәжірибе тобы Бақылау тобы
10.10 2 2
11.10 3 -
12.10 4 -
13.10 4 -
14.10 4 -
15.10 4 -
16.10 4 2
17.10 4 -
18.10 4 -
19.10 4 -
20.10 - -
21.10 4 -
22.10 4 -
23.10 4 -
24.10 4 -
25.10 4 -
26.10 4 -
27.10 4 -
28.10 4 -
29.10 4 -
30.10 4 -
31.10 4 -
1.11 - -
2.11 4 -
3.11 4 -
4.11 4 -
5.11 4 -
6.11 4 -
7.11 4 -
8.11 4 -
9.11 4 -
10.11 4 -
10 слайд
Қорытынды
Тәжірибе тобынан күнделікті
4 жұмытрқадан алынып,
өнімі 66 пайыз болды.
Ал бақылау тобының өнімі 0
пайыз болды.
Тауықтарға берілетін өнімнің
олардың жұмыртқалауына
үлкен әсер ететінін білдім.
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз