Ғылыми жұмыстың тақырыбы:«Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері»
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Ғылыми жұмыстың тақырыбы:
«Тауықтың көптеп
жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері»
Орындаған: Әли Медина
3 «З» сынып оқушысы№ 198 ЖББ МЕКТЕП
1 слайд
Ғылыми жұмыстың тақырыбы: «Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері» Орындаған: Әли Медина 3 «З» сынып оқушысы№ 198 ЖББ МЕКТЕП
2 слайд
1 адам 183
жұмыртқа
жеу керек
2 слайд
1 адам 183 жұмыртқа жеу керек
3 слайд
Жұмыртқаны құрамында :
ақуыз, йод, фосфор, селен, т.с.с.
заттар,
А, В, Д. Е сияқты 13 дәрумен
кездеседі
3 слайд
Жұмыртқаны құрамында : ақуыз, йод, фосфор, селен, т.с.с. заттар, А, В, Д. Е сияқты 13 дәрумен кездеседі
4 слайд
Тәжірибе:
Тауықтардың жұмыртқалауына
оларға берілетін азықтың қандай
роль атқаратынын білу үшін осы
тәжірибе орындалды.
4 слайд
Тәжірибе: Тауықтардың жұмыртқалауына оларға берілетін азықтың қандай роль атқаратынын білу үшін осы тәжірибе орындалды.
5 слайд
Жемнің құрамы:
Бидай, арпа, тары, жүгері, күнбағыс
жомы, соя ұны, әктас, ет – сүйек ұны,
балық ұны, күнбағыс майы,
тағы басқа көптеген пайдалы заттар
бар.
5 слайд
Жемнің құрамы: Бидай, арпа, тары, жүгері, күнбағыс жомы, соя ұны, әктас, ет – сүйек ұны, балық ұны, күнбағыс майы, тағы басқа көптеген пайдалы заттар бар.
6 слайд
Бақылау
тобы
6 тауық Тәжірибе
тобы
6 тауықТәжірибе барысында
12 италия қызыл қоңыр тауығы
алынды
6 слайд
Бақылау тобы 6 тауық Тәжірибе тобы 6 тауықТәжірибе барысында 12 италия қызыл қоңыр тауығы алынды
7 слайд
7 слайд
8 слайд
Тәжірибе
тобына
құрама жем
берілді.Бақылау
тобына тек
бидай берілді.
8 слайд
Тәжірибе тобына құрама жем берілді.Бақылау тобына тек бидай берілді.
9 слайд
Күні Тәжірибе тобы Бақылау тобы
10.10 2 2
11.10 3 -
12.10 4 -
13.10 4 -
14.10 4 -
15.10 4 -
16.10 4 2
17.10 4 -
18.10 4 -
19.10 4 -
20.10 - -
21.10 4 -
22.10 4 -
23.10 4 -
24.10 4 -
25.10 4 -
26.10 4 -
27.10 4 -
28.10 4 -
29.10 4 -
30.10 4 -
31.10 4 -
1.11 - -
2.11 4 -
3.11 4 -
4.11 4 -
5.11 4 -
6.11 4 -
7.11 4 -
8.11 4 -
9.11 4 -
10.11 4 -
9 слайд
Күні Тәжірибе тобы Бақылау тобы 10.10 2 2 11.10 3 - 12.10 4 - 13.10 4 - 14.10 4 - 15.10 4 - 16.10 4 2 17.10 4 - 18.10 4 - 19.10 4 - 20.10 - - 21.10 4 - 22.10 4 - 23.10 4 - 24.10 4 - 25.10 4 - 26.10 4 - 27.10 4 - 28.10 4 - 29.10 4 - 30.10 4 - 31.10 4 - 1.11 - - 2.11 4 - 3.11 4 - 4.11 4 - 5.11 4 - 6.11 4 - 7.11 4 - 8.11 4 - 9.11 4 - 10.11 4 -
10 слайд
Қорытынды
Тәжірибе тобынан күнделікті
4 жұмытрқадан алынып,
өнімі 66 пайыз болды.
Ал бақылау тобының өнімі 0
пайыз болды.
Тауықтарға берілетін өнімнің
олардың жұмыртқалауына
үлкен әсер ететінін білдім.
10 слайд
Қорытынды Тәжірибе тобынан күнделікті 4 жұмытрқадан алынып, өнімі 66 пайыз болды. Ал бақылау тобының өнімі 0 пайыз болды. Тауықтарға берілетін өнімнің олардың жұмыртқалауына үлкен әсер ететінін білдім.