Материалдар / Ғылыми жұмыстың тақырыбы:«Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері»
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ғылыми жұмыстың тақырыбы:«Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері»

Материал туралы қысқаша түсінік
Ғылыми жұмыспен айналысатын мұғалімдерге
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
19 Мамыр 2020
222
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Ғылыми жұмыстың тақырыбы: «Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері» Орындаған: Әли Медина 3 «З» сынып оқушысы

1 слайд
Ғылыми жұмыстың тақырыбы: «Тауықтың көптеп жұмыртқалауына берілетін азықтың әсері» Орындаған: Әли Медина 3 «З» сынып оқушысы№ 198 ЖББ МЕКТЕП

1 адам 183 жұмыртқа жеу керек

2 слайд
1 адам 183 жұмыртқа жеу керек

Жұмыртқаны құрамында : ақуыз, йод, фосфор, селен, т.с.с. заттар, А, В, Д. Е сияқты 13 дәрумен кездеседі

3 слайд
Жұмыртқаны құрамында : ақуыз, йод, фосфор, селен, т.с.с. заттар, А, В, Д. Е сияқты 13 дәрумен кездеседі

Тәжірибе: Тауықтардың жұмыртқалауына оларға берілетін азықтың қандай роль атқаратынын білу үшін осы тәжірибе орындалды.

4 слайд
Тәжірибе: Тауықтардың жұмыртқалауына оларға берілетін азықтың қандай роль атқаратынын білу үшін осы тәжірибе орындалды.

Жемнің құрамы: Бидай, арпа, тары, жүгері, күнбағыс жомы, соя ұны, әктас, ет – сүйек ұны, балық ұны, күнбағыс майы, тағы басқа

5 слайд
Жемнің құрамы: Бидай, арпа, тары, жүгері, күнбағыс жомы, соя ұны, әктас, ет – сүйек ұны, балық ұны, күнбағыс майы, тағы басқа көптеген пайдалы заттар бар.

Бақылау тобы 6 тауық Тәжірибе тобы 6 тауықТәжірибе барысында 12 италия қызыл қоңыр тауығы алынды

6 слайд
Бақылау тобы 6 тауық Тәжірибе тобы 6 тауықТәжірибе барысында 12 италия қызыл қоңыр тауығы алынды

7 слайд

Тәжірибе тобына құрама жем берілді.Бақылау тобына тек бидай берілді.

8 слайд
Тәжірибе тобына құрама жем берілді.Бақылау тобына тек бидай берілді.

Күні Тәжірибе тобы Бақылау тобы 10.10 2 2 11.10 3 - 12.10 4 - 13.10 4 - 14.10 4 - 15.10 4 - 16.10 4 2 17.10 4 - 18.10 4 - 19.10

9 слайд
Күні Тәжірибе тобы Бақылау тобы 10.10 2 2 11.10 3 - 12.10 4 - 13.10 4 - 14.10 4 - 15.10 4 - 16.10 4 2 17.10 4 - 18.10 4 - 19.10 4 - 20.10 - - 21.10 4 - 22.10 4 - 23.10 4 - 24.10 4 - 25.10 4 - 26.10 4 - 27.10 4 - 28.10 4 - 29.10 4 - 30.10 4 - 31.10 4 - 1.11 - - 2.11 4 - 3.11 4 - 4.11 4 - 5.11 4 - 6.11 4 - 7.11 4 - 8.11 4 - 9.11 4 - 10.11 4 -

Қорытынды Тәжірибе тобынан күнделікті 4 жұмытрқадан алынып, өнімі 66 пайыз болды. Ал бақылау тобының өнімі 0 пайыз болды. Та

10 слайд
Қорытынды Тәжірибе тобынан күнделікті 4 жұмытрқадан алынып, өнімі 66 пайыз болды. Ал бақылау тобының өнімі 0 пайыз болды. Тауықтарға берілетін өнімнің олардың жұмыртқалауына үлкен әсер ететінін білдім.