Материалдар / Презентация: Қияр өсіру технологиясы.
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Презентация: Қияр өсіру технологиясы.

Материал туралы қысқаша түсінік
Қияр өсіру технологиясы.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
06 Маусым 2019
1597
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!

1 слайд

Қияр (лат. Cucumis sativus ) — асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық көкөніс дақылы. Жарық, ылғалды және жылы жерлерде ж

2 слайд
Қияр  (лат.  Cucumis sativus  ) — асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық көкөніс дақылы. Жарық, ылғалды және жылы жерлерде жақсы өседі. Суыққа төзімсіз. Сабағы жатаған не өрмелегіш, бес қырлы, ұзындығы 1,5 м-дей. Жапырағы кезектесіп орналасқан, ұзын сағақты, түкті. Гүлі сары, дара жынысты. Жемісі —  қияр . Қиярды үзіп алысымен де, кейін тұздалған күйінде де жеуге болады.

Қиярдың құрамында 95—96% су, 4—5% құрғақ зат, құрғақ зат құрамында 2-25% қант, 1% белок, 0,1% май, 0,7% клетчатка, С, В то

3 слайд
Қиярдың құрамында 95—96% су, 4—5% құрғақ зат, құрғақ зат құрамында 2-25% қант, 1% белок, 0,1% май, 0,7% клетчатка, С, В тобындағы витаминдер, каротин, органикалық қышқылдар, эфир майы бар.

Қиярлар біздің елімізде кеңінен тараған көкөніс өсімдіктерінің бірі болып табылады. Оны егу мамырдың бірінші онкүндігінде жү

4 слайд
Қиярлар біздің елімізде кеңінен тараған көкөніс өсімдіктерінің бірі болып табылады. Оны егу мамырдың бірінші онкүндігінде жүргізіледі, ал уақытша жабында өссе, сәуірдің соңында отырғызуға болады. Олар қатарлап егіледі. Ерте пісетін сорттар үшін қатарлар арасы – 70 см, орташа және кешірек пісетіндері үшін  – 90 см. Көктегенге дейін қатарлар арасын қопсытып, арамшөптерден бірден тазартып тұру керек. Қияр өнімін олардың пісіп жетілуіне қарай теріп отыру қажет, себебі піскенерін уақтылы жинамау салдарынан басқа да жемістердің өсуі тежеледі. Шілде айында, жеміс салу күшейген кезде, өнім жинауды әрбір 1-2 күн сайын жүргізу керек. Қияр өнімін жинау барысында жемісті пышақпен кесіп алған жөн, жұлып алу өсімдікке зиянын тигізуі мүмкін, ал ол өз кезегінде өнім беруді азайтады. Сонымен қатар, сабақтарын басып кетпеуге тырысу керек.

5 слайд

6 слайд

ХАРЬКОВСКИЙ ТҰҚЫМЫ

7 слайд
ХАРЬКОВСКИЙ ТҰҚЫМЫ

ВОРОНЕЖСКИЙ ТҰҚЫМЫ

8 слайд
ВОРОНЕЖСКИЙ ТҰҚЫМЫ

Гибрид МОВИР-1 (Ғ1).

9 слайд
Гибрид МОВИР-1 (Ғ1).

10 слайд

11 слайд

12 слайд

Тәжірибе топтары Қоспа Топтың аталуы Тәжірибе 1 Топырақ Т Тәжірибе 2 Цеолит Ц Тәжірибе 3 Көң К Тәжірибе 4 Гидрогель ГТ әжірибе с

13 слайд
Тәжірибе топтары Қоспа Топтың аталуы Тәжірибе 1 Топырақ Т Тәжірибе 2 Цеолит Ц Тәжірибе 3 Көң К Тәжірибе 4 Гидрогель ГТ әжірибе сызбасы:

Гидрогель

14 слайд
Гидрогель

15 слайд

Цеолит

16 слайд
Цеолит

17 слайд

Қиярдың салмағы

18 слайд
Қиярдың салмағы

19 слайд

20 слайд

21 слайд

22 слайд