Презентация: Қияр өсіру технологиясы.

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Презентация: Қияр өсіру технологиясы.

Материал туралы қысқаша түсінік
Қияр өсіру технологиясы.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері

#1 слайд

1 слайд

Қияр (лат. Cucumis sativus ) — асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық көкөніс дақылы. Жарық, ылғалды және жылы жерлерде ж

#2 слайд
Қияр  (лат.  Cucumis sativus  ) — асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық көкөніс дақылы. Жарық, ылғалды және жылы жерлерде жақсы өседі. Суыққа төзімсіз. Сабағы жатаған не өрмелегіш, бес қырлы, ұзындығы 1,5 м-дей. Жапырағы кезектесіп орналасқан, ұзын сағақты, түкті. Гүлі сары, дара жынысты. Жемісі —  қияр . Қиярды үзіп алысымен де, кейін тұздалған күйінде де жеуге болады.

2 слайд

Қияр  (лат.  Cucumis sativus  ) — асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық көкөніс дақылы. Жарық, ылғалды және жылы жерлерде жақсы өседі. Суыққа төзімсіз. Сабағы жатаған не өрмелегіш, бес қырлы, ұзындығы 1,5 м-дей. Жапырағы кезектесіп орналасқан, ұзын сағақты, түкті. Гүлі сары, дара жынысты. Жемісі —  қияр . Қиярды үзіп алысымен де, кейін тұздалған күйінде де жеуге болады.

Қиярдың құрамында 95—96% су, 4—5% құрғақ зат, құрғақ зат құрамында 2-25% қант, 1% белок, 0,1% май, 0,7% клетчатка, С, В то

#3 слайд
Қиярдың құрамында 95—96% су, 4—5% құрғақ зат, құрғақ зат құрамында 2-25% қант, 1% белок, 0,1% май, 0,7% клетчатка, С, В тобындағы витаминдер, каротин, органикалық қышқылдар, эфир майы бар.

3 слайд

Қиярдың құрамында 95—96% су, 4—5% құрғақ зат, құрғақ зат құрамында 2-25% қант, 1% белок, 0,1% май, 0,7% клетчатка, С, В тобындағы витаминдер, каротин, органикалық қышқылдар, эфир майы бар.

Қиярлар біздің елімізде кеңінен тараған көкөніс өсімдіктерінің бірі болып табылады. Оны егу мамырдың бірінші онкүндігінде жү

#4 слайд
Қиярлар біздің елімізде кеңінен тараған көкөніс өсімдіктерінің бірі болып табылады. Оны егу мамырдың бірінші онкүндігінде жүргізіледі, ал уақытша жабында өссе, сәуірдің соңында отырғызуға болады. Олар қатарлап егіледі. Ерте пісетін сорттар үшін қатарлар арасы – 70 см, орташа және кешірек пісетіндері үшін  – 90 см. Көктегенге дейін қатарлар арасын қопсытып, арамшөптерден бірден тазартып тұру керек. Қияр өнімін олардың пісіп жетілуіне қарай теріп отыру қажет, себебі піскенерін уақтылы жинамау салдарынан басқа да жемістердің өсуі тежеледі. Шілде айында, жеміс салу күшейген кезде, өнім жинауды әрбір 1-2 күн сайын жүргізу керек. Қияр өнімін жинау барысында жемісті пышақпен кесіп алған жөн, жұлып алу өсімдікке зиянын тигізуі мүмкін, ал ол өз кезегінде өнім беруді азайтады. Сонымен қатар, сабақтарын басып кетпеуге тырысу керек.

4 слайд

Қиярлар біздің елімізде кеңінен тараған көкөніс өсімдіктерінің бірі болып табылады. Оны егу мамырдың бірінші онкүндігінде жүргізіледі, ал уақытша жабында өссе, сәуірдің соңында отырғызуға болады. Олар қатарлап егіледі. Ерте пісетін сорттар үшін қатарлар арасы – 70 см, орташа және кешірек пісетіндері үшін  – 90 см. Көктегенге дейін қатарлар арасын қопсытып, арамшөптерден бірден тазартып тұру керек. Қияр өнімін олардың пісіп жетілуіне қарай теріп отыру қажет, себебі піскенерін уақтылы жинамау салдарынан басқа да жемістердің өсуі тежеледі. Шілде айында, жеміс салу күшейген кезде, өнім жинауды әрбір 1-2 күн сайын жүргізу керек. Қияр өнімін жинау барысында жемісті пышақпен кесіп алған жөн, жұлып алу өсімдікке зиянын тигізуі мүмкін, ал ол өз кезегінде өнім беруді азайтады. Сонымен қатар, сабақтарын басып кетпеуге тырысу керек.

#5 слайд

5 слайд

#6 слайд

6 слайд

ХАРЬКОВСКИЙ ТҰҚЫМЫ

#7 слайд
ХАРЬКОВСКИЙ ТҰҚЫМЫ

7 слайд

ХАРЬКОВСКИЙ ТҰҚЫМЫ

ВОРОНЕЖСКИЙ ТҰҚЫМЫ

#8 слайд
ВОРОНЕЖСКИЙ ТҰҚЫМЫ

8 слайд

ВОРОНЕЖСКИЙ ТҰҚЫМЫ

Гибрид МОВИР-1 (Ғ1).

#9 слайд
Гибрид МОВИР-1 (Ғ1).

9 слайд

Гибрид МОВИР-1 (Ғ1).

#10 слайд

10 слайд

#11 слайд

11 слайд

#12 слайд

12 слайд

Тәжірибе топтары Қоспа Топтың аталуы Тәжірибе 1 Топырақ Т Тәжірибе 2 Цеолит Ц Тәжірибе 3 Көң К Тәжірибе 4 Гидрогель ГТ әжірибе с

#13 слайд
Тәжірибе топтары Қоспа Топтың аталуы Тәжірибе 1 Топырақ Т Тәжірибе 2 Цеолит Ц Тәжірибе 3 Көң К Тәжірибе 4 Гидрогель ГТ әжірибе сызбасы:

13 слайд

Тәжірибе топтары Қоспа Топтың аталуы Тәжірибе 1 Топырақ Т Тәжірибе 2 Цеолит Ц Тәжірибе 3 Көң К Тәжірибе 4 Гидрогель ГТ әжірибе сызбасы:

Гидрогель

#14 слайд
Гидрогель

14 слайд

Гидрогель

#15 слайд

15 слайд

Цеолит

#16 слайд
Цеолит

16 слайд

Цеолит

#17 слайд

17 слайд

Қиярдың салмағы

#18 слайд
Қиярдың салмағы

18 слайд

Қиярдың салмағы

#19 слайд

19 слайд

#20 слайд

20 слайд

#21 слайд

21 слайд

#22 слайд

22 слайд

Файл форматы:
ppt
06.06.2019
2160
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі