ғылыми жұмыс, Йогурттың химиялық құрамы Шагатаева Сания Мержакуповна
06 Ақпан 2025
182
Кіріспе
Йогурт – емдік қасиеті бар тағам. Йогуртты дайындауға арналған негізгі шикізат – сүт. Қазіргі заманға сай технологияның арқасында жаңа йогурт түрлерін жасау мен оның құрамын тереңірек зерттеуге болады. Автордың ғылыми жұмысының тақырыбы «Қостанай қаласындағы йогурттардың химиялық құрамын талдау» деп аталады.
Мақсаты: йогурттың химиялық құрамын талдап, оның адам ағзасына қалай әсер ететінің анықтау.
Өзектілігі: Йогурт шетелдерде жақсы дамыған, Қазақстанға көбінесе басқа елдерден тасымалданып келеді. Сұраныс жоғары болатындығын ескеретін болсақ, отандық сүт қышқылдары өнімдерін шығару қажеттілігі туындайды. Осы ғылыми жоба Қазақстанда сапалы йогурттардың шығаруын талап етуімен өзекті, әрі қызықты.
Зерттеу сұрақтары: Йогурт өнімдерін өндіруде қандай тағамдық қоспалар бар екенің анықтау. Йогурт өнімдерінде тағамдық қоспаларды анықтау бойынша тәжірибелер жүргізу және олардың бар-жоғын өндіруші көрсеткен-көрсетпегенін тексеру.
Әдістер:
• Теориялық дереккөздерді зерттеу.
• Сауалн
Барлық пәндер
Барлық материалдар
Барлық сыныптар