Аты-жөні енгізілмеген
Жеке ақпарат жазылмаған
Ватсапта бөлісу
Телеграммда бөлісу
Фейсбукта бөлісу
Сілтемені көшіру
Барлығы: 1 материал
іркіттен сүтқышқылды сусын дайындау технологиясы(дипломдық жұмыс)
2500 ₸
Қарымсақова Әнел Бейімбетқызы
2500 ₸
15 Ақпан 2024
196
1
Дипломдық жұмыс тақырыбының мақсаты - өсімдік қоспасы бар іркіт өндірісінің технологиясын жетілдіру болып табылады. Дипломдық жұмыстың тақырыбына сай міндеттері болып: - іркіт өндірісінің технологиясымен танысу; - іркіт өндірісінің рецептурасын құру; - жаңа рецептураны зерттеу; - биологиялық және энергетикалық құндылығын есептеу; - жаңа өнімнің мінездемесімен танысу. Зерттеп отырған жұмыстың мәні болып, өсімдік қоспасы бар іркіт технологиясын жетілдіру болып табылады. Негізгі қызметі – ауыл шаруашылық шикізаттарын қабылдау, өндіру және қайта қорытып, олардан халық тұтынатын жаңа өнім түрін шығару. Жұмыстың жаңалығы қоспа ретінде сүт пен сәбіз шырынын қолданып, сүтқышқылды өнімдердің тағамдық және биологиялық құндылығын арттыру болып табылады. Іркіт - сары май өндіру кезінде төмен майлылықтағы сүт өнімі алынатын технологиялық процесс болып табылады. Бұл биологиялық белсенді компоненттерге бай, сонымен қатар майлылығы аз болғандықтан өнімділігі төмен. Іркітті қабылдау процесі
Қосымша білім беру
Ғылыми жұмыстар
Басқа