Тағамдық-уытты инфекциялар. Ботулизм. Бруцеллез Айтбаева Ақтоты Оралбайқызы
Тағамдық уытты инфекциялар, ботулизм, бруцеллездің этиологиясы, қоздырғыштарының түрлерін ажырата алады;
Эпидемиологиясы, патогенезі, клиникасын, бастапқы кезеңінің белгілерін біледі;
Ботулизмге қарсы спецификалық сарысумен емдеу, оның әдістемесін жүзеге асырудың маңызын түсінеді;.
Ботулизммен, тағамдық токсикоинфекциямен күресу шаралары, мен профилактикасын біледі.
Бруцеллез инфекциясы кезінде эпидемиологиялық қадағалауды, санитарлық-ветиринарлық шектеу шараларын жүзеге асыруды үйрену.
Эпидемияға қарсы іс-шараларды 3 буын бойынша ұйымдастыруды меңгереді