Р/с
|
Бөлімдер
|
Бөлімшелер
|
Оқыту
мақсаттары
|
Сағат саны
|
Мерзімі
|
Ескертпе
|
1
тоқсан
|
1
|
1.Денсаулық
|
1.1 Дене гигиенасы
|
9.1.1.1 өз бетімен денесінің, шашының
тазалығын қадағалап, қажетті гигиеналық рәсімдерді орындай
білу;
|
1
|
|
|
2
|
9.1.1.2 қажетті гигиеналық талаптарды орындай
білу; заттар мен жеке гигиена өнімдерін таңдауға және
пайдалануға, оларды дұрыс
сақтауға;
|
1
|
|
|
3
|
1.2
Медициналық көмек
|
9.1.2.1 медициналық мекемелерге медициналық көмек
көрсету үшін хабарласу ережесін білу, үйде дәрігер
шақыру;
|
1
|
|
|
4
|
1
|
|
|
5
|
2. Киім, аяқ киім.
|
2.1 Киім, аяқ киім, бас киім
түрлері.
|
9.2.1.1дүкенге шығып,өз өлшеміңіз
бойынша
киім мен аяқ киім табуып, киім мен аяқ
киім
сатып алуды білу ; киіміңіздің өлшемін ,сатып алу
кезінде киімдегі ақаулар туралы білу;
|
1
|
|
|
6
|
1
|
|
|
7
|
1
|
|
|
8
|
2.2
Киімге, аяқ киімге күтім жасау
|
9.2.2.1 киім, аяқ киімге күнделікті күтім
жасай
білу; жасалған материалына байланысты
аяқ
киімге күтім жасай білу
|
1
|
|
|
2-тоқсан
|
9
|
3.Тамақтану
|
3.1 Азық-түлік өнімдері
|
9.3.1.1 түрлі топтардан тағамды
ажырату;
(пайдалы) және бүлінген
(тұтынуға
жарамсыз) өнімдерді ажырату;
тағамды тиісті орындарға
орналастыруға;
|
|
|
|
10
|
1
|
|
|
11
|
1
|
|
|
12-13
|
3.2 Ас үй және асхана
ыдысы,
техникасы
|
9.3.2.1 ас үй, асхана, шай ыдысы,
асхана
аспаптары, ас үй аспаптары мен
құралдарын,
негізгі тұрмыстық ас үй құралдарын
дұрыс
қолдануға;
|
2
|
|
|
14
|
3.3
Ас дайындау
|
9.3.3.1 ұлттық тағамдар
дайындау (палау,бауырсақ, тұшпара);аспазкітабына бағдар беріп,
рецепт; бойынша тағамдарды
дайындау;
мерекелік үстелдің мәзірін жасауға.
|
1
|
|
|
15
|
1
|
|
|
16
|
1
|
|
|
3-тоқсан
|
17
|
4.
Тұрғын үй
|
4.1 Тұрғын үй түрлері
|
9.4.1.1 киіз үйде киім мен үй тұрмысындағы
заттардың сақталу ерекшеліктері туралы білу;
|
1
|
|
|
18
|
9.4.1.2 пәтер мен үйде жиһаз және
интерьер
заттарын ұтымды орналастыра
білу.
|
1
|
|
|
19
|
4.2
Тұрғын үйді тазалау
|
9.4.2.1 пәтерді (үйді) күнделікті,
апталық,маусымдық тазалауды жүзеге асыра білу;
|
1
|
|
|
20
|
9. 4.2.2 косметикалық жөндеуге
арналған
құрылыс материалдарын сатып алу
орындарын
бағдарлай білу; (асүйді, жуынатын
бөлмені)
тазалай білу;
|
1
|
|
|
21
|
9.4.2.3 айналарды күте білу;
жуғыш заттарды таңдауды және сатып алуды
білу
|
1
|
|
|
22
|
5.
Көлік, көше
|
5.1
Көлік құралдарының түрлері
|
9.5.1.1 әуежайдың және оның негізгі
қызметтері
туралы білу;
|
1
|
|
|
23
|
9.5.1.2 әуе көлігінің жолаушыларына
қызмет көрсетумен айналысатын адамдардың жұмысын
түсіну;
|
1
|
|
|
24
|
9.5.1.3 авиабилеттерді сатып алу тәртібі
туралы
білу (қолма-қол ақшаны сатып алу, телефон бойынша
тапсырыс беру);
|
1
|
|
|
25
|
9.5.1.4 багажды және қол жүгі тіркеу
тәртібі
туралы білу;
|
1
|
|
|
26
|
9.5.1.5 сақтау қоймасын пайдалану
тәртібі
туралы білу
|
1
|
|
|
4-тоқсан
|
27
|
|
5.2. Көліктегі және жолдағы жүріс-тұрыс
|
9.5.2.1 әуежай мен әуежай ғимаратында
арнайы
таңбалар мен ақпараттық тақталар
арқылы
бағдарлай білу;
|
1
|
|
|
28
|
1
|
|
|
29
|
9.5.2.2 әуе кемесінің ұшу кестесін
бағдарлай
білу;
|
1
|
|
|
30
|
9.5.2.3 әуежай мен әуежай
терминалының
анықтамалық қызметтерін және
әртүрлі
қызметтерді пайдалана білу;
|
1
|
|
|
31
|
5.3. Қаланың
ішіндегі
қозғалыс
бағыттары
|
9.5.3.1 қоғамдық көлікте (қалалық,қала маңындағы,
қалааралық) саяхаттау ережелерін
білу және оларды пайдалана алу;
|
1
|
|
|
32
|
1
|
|
|
33
|
6. Отбасы
|
6.1 Отбасы
құрамы
|
9.6.1.1 өзін және өзінің отбасы мүшелерін:
атасы,анасы, ағасы, әпкесі және әжесін атай білу;
|
1
|
|
|
34
|
6.2 Отбасы
қарым-қатынасы
|
9.6.2.1 үй шаруашылығын басқаруға, отбасы
мүшелеріне қамқорлық жасауға белсенді қатысу;
|
1
|
|
|