Материалдар / «Химия» білім беру бағдарламасына арналған «Тамақ өнімдерінің химиялық сараптамасы» курсының практикумын жасау
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

«Химия» білім беру бағдарламасына арналған «Тамақ өнімдерінің химиялық сараптамасы» курсының практикумын жасау

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл мақала тамақ өнімдерін сараптау пәні бойынша бакалавр студенттері үшін зертханалық практикум құруға арналған. Тамақ өнеркәсібі саласындағы, әсіресе тамақ өнімдерінің сараптамасы саласындағы жоғары білікті мамандарға сұраныстың үнемі артуы аясында химия зертханаларында практикалық жұмыс арқылы студенттерді сапалы даярлау қажеттілігіне баса назар аударылады. Бұл тәсіл студенттерге өз білімдерін тереңдетуге, дағдыларын дамытуға және теориялық білімді іс жүзінде қолдануға үйренуге мүмкіндік береді.
Авторы:
19 Желтоқсан 2023
234
3 рет жүктелген
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

«Химия» білім беру бағдарламасына арналған «Тамақ өнімдерінің химиялық сараптамасы» курсының практикумын жасау


Аңдатпа: Бұл мақала тамақ өнімдерін сараптау пәні бойынша бакалавр студенттері үшін зертханалық практикум құруға арналған. Тамақ өнеркәсібі саласындағы, әсіресе тамақ өнімдерінің сараптамасы саласындағы жоғары білікті мамандарға сұраныстың үнемі артуы аясында химия зертханаларында практикалық жұмыс арқылы студенттерді сапалы даярлау қажеттілігіне баса назар аударылады. Бұл тәсіл студенттерге өз білімдерін тереңдетуге, дағдыларын дамытуға және теориялық білімді іс жүзінде қолдануға үйренуге мүмкіндік береді.

Түйін сөздер: Зертханалық практикум, бакалавриат студенттері, тамақ өнімдерін сараптау, білім беру процесі, зертхананы жабдықтау, оқу бағдарламасы, практикалық дағдылар, химиялық зертханалар, тамақ өнеркәсібі, практикалық тәжірибе.


Зертханадағы практикалық сабақтар тамақ өнімдері сараптамасы пәнін өтетін студенттер үшін өте маңызды. Бұл оларға теориялық білімді практикада қолдануға, талдау әдістемесін меңгеруге, сондай-ақ жабдықтар мен химиялық реагенттермен жұмыс істеу дағдыларын дамытуға мүмкіндік береді.

Бакалавриат студенттері үшін тамақ өнімдері сараптамасы пәні бойынша зертханалық семинар құрудың негізгі міндеті - студенттерге тамақ өнімдерін талдау әдістерімен танысуға, химия зертханасында жұмыс істеудің негізгі принциптерін үйренуге, тәжірибелер мен зерттеулерді дұрыс жүргізуді үйренуге мүмкіндік беру.

Зертханалық база физика-химиялық, биохимиялық, микробиологиялық және органолептикалық зерттеулерді қоса алғанда, кең ауқымды талдаулар жүргізу мүмкіндігін қамтамасыз етеді. Хроматографтар, спектрофотометрлер, ашыту камералары және басқалары сияқты арнайы құрылғылар мен жабдықтар бар.

Оқыту бағдарламасы талдаудың негізгі әдістемелерін зерделеуді, заманауи зертханалық жабдықтардың құрылысы мен жұмыс принципін, сондай-ақ тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін анықтау бойынша зертханалық жұмыстарды қамтиды. Сондай-ақ студенттерге алынған мәліметтерді өңдеу және зерттеу нәтижелері туралы есеп беру үйретіледі.

Теориялық дайындықтан басқа, студенттер химиялық зертханада жұмыс істеудің практикалық дағдыларын игереді. Бұған химиялық реактивтерді дұрыс пайдалану, техниканы, қауіпсіздік техникасын мұқият орындау және қалдықтарды дұрыс жою кіреді.

Бакалавр студенттері үшін азық-түлік өнімдерін талдау пәні бойынша зертханалық практикум құру осы салада сапалы білім беруді қамтамасыз етудегі маңызды қадам болып табылады. Зертханадағы практикалық сабақтар студенттерге қажетті тәжірибе мен өз білімдеріне сенімділік алуға мүмкіндік береді. Бұл болашақта олардың кәсіби қызметінде шешуші рөл атқарады.





Рыскалиева Р.Г. х.ғ.к., доцент

Түзел З. Е.

Әл-Фараби атындағы ҚазҰУ магистранты

Алматы қ.

+7 747 536 64 34



Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!