Аты-жөні енгізілмеген
Жеке ақпарат жазылмаған
Ватсапта бөлісу
Телеграммда бөлісу
Фейсбукта бөлісу
Сілтемені көшіру
Барлығы: 5 материал
Жартылай дайын өнімді пайдалана отырып, шоколадты мусс десертін дайындау және безендіру технологиясы
Атеева Динара Қабылбекқызы
12 Ақпан 2024
157
1
шикізаттың жабдықтары, құралдар мен аспаптардың болуын және жұмыс орнының санитарлық жағдайын қадағалау. Сонымен қатар тапсырманың орындалуын ұйымдастыру, жекеше жұмыс жасалуын, санитарлық талаптар мен техника қауіпсіздігін қадағалау (жұмыс орнының дайындығын тексеру.) Өндірістік тапсырмасын тарату, топ бригадирі қажетті азық-түлікті үлестіріп беру Екінші мақсатты айналым: Жұмыс барысында технологиялық үрдісті, реттілігін, шикізаттарды үнемді пайдалануын қадағалау (техника қауіпсіздігінің орындалуын қадағалау.) Білім алушының жұмыс орнында қосымша нұсқау жасау (кеңес, жеке көрсету, жазбаша нұсқау және өзін-өзі бақылау.) Әр білім алушының жұмыс орнында санитарлы жағдайын сақтауын қадағалау. (берілген тапсырмалардың дұрыс орындалуын бақылау.) Жұмыс тәсілдерінің, өлшеу және тексеру жұмыстарының дұрыс орындалуын қадағалау. Технологиялық картаны пайдаланады. Білім алушылардың өзіндік жұмысты орындау процессін қадағалау. Нұсқаға және сызбалар бойынша білім алушылар кезекті операцияларды не
Басқа
Ашық сабақ
Басқа
Тағамдық майларды органолептикалық зерттеу
Сарсебекова Гаухар Сапаргалиевна
12 Ақпан 2024
159
1
ТАҒАМДЫҚ МАЙЛАР Тағамдық майлар – қай ұлттық тағамдарын алсақ та майсыз жасалмайды. Себебі, май барлық азықтардың негізгі нәрі, ең негізгі құнары. Майлар жоғары калориялы тамақ өнімдері болып табылады. Ағзада 1 г май тотыққанда 37,7 кДж немесе 9,3 ккал энергия бөлінеді. Майлар жылу бөлумен қатар, маңызды физиологиялық мәнге ие. Майлардан адам ағзасы қажетті май қышқылдарын, дәрумендер, фосфатидтер және басқа заттар алады. Биологиялық жағынан өсімдік майлары құнды болып саналады, олардың құрамында қанықпаған май қышқылдары – линол және арахидон болады. Бұл май қышқылдары атеросклероз ауруын тудыратын заттардың түзілуін тежейді. Майлар жеткіліксіз мөлшерде қабылданса, ағзаның суық пен жұқпалы ауруларға қарсы тұру қабілеті төмендейді. Майлар тамақ өнімдерін аспаздық өңдеуде маңызды орын алады. Көптеген майлар ыдырамай, жанып кетпей, қыздырудың өте жоғары температурасын (200 – 300°С) ұстап тұрады, ароматты және бояғыш заттарды жақсы ерітеді. Осыған байланысты дәмді, хош
Басқа
Ашық сабақ
Басқа
Тағамдық майларды органолептикалық зерттеу
250 ₸
Сарсебекова Гаухар Сапаргалиевна
250 ₸
12 Ақпан 2024
172
0
ТАҒАМДЫҚ МАЙЛАР Тағамдық майлар – қай ұлттық тағамдарын алсақ та майсыз жасалмайды. Себебі, май барлық азықтардың негізгі нәрі, ең негізгі құнары. Майлар жоғары калориялы тамақ өнімдері болып табылады. Ағзада 1 г май тотыққанда 37,7 кДж немесе 9,3 ккал энергия бөлінеді. Майлар жылу бөлумен қатар, маңызды физиологиялық мәнге ие. Майлардан адам ағзасы қажетті май қышқылдарын, дәрумендер, фосфатидтер және басқа заттар алады. Биологиялық жағынан өсімдік майлары құнды болып саналады, олардың құрамында қанықпаған май қышқылдары – линол және арахидон болады. Бұл май қышқылдары атеросклероз ауруын тудыратын заттардың түзілуін тежейді. Майлар жеткіліксіз мөлшерде қабылданса, ағзаның суық пен жұқпалы ауруларға қарсы тұру қабілеті төмендейді. Майлар тамақ өнімдерін аспаздық өңдеуде маңызды орын алады. Көптеген майлар ыдырамай, жанып кетпей, қыздырудың өте жоғары температурасын (200 – 300°С) ұстап тұрады, ароматты және бояғыш заттарды жақсы ерітеді. Осыған байланысты дәмді, хош
Басқа
Ашық сабақ
Басқа
Жартылай дайын өнімді пайдалана отырып, шоколадты мусс десертін дайындау және безендіру технологиясы.
Атеева Динара Қабылбекқызы
12 Ақпан 2024
93
1
Бірінші мақсатты айналым: Жұмыс барысында өнімді дайындауға керекті азық-түлікпен қажетті шикізаттың жабдықтары, құралдар мен аспаптардың болуын және жұмыс орнының санитарлық жағдайын қадағалау. Сонымен қатар тапсырманың орындалуын ұйымдастыру, жекеше жұмыс жасалуын, санитарлық талаптар мен техника қауіпсіздігін қадағалау (жұмыс орнының дайындығын тексеру.) Өндірістік тапсырмасын тарату, топ бригадирі қажетті азық-түлікті үлестіріп беру Екінші мақсатты айналым: Жұмыс барысында технологиялық үрдісті, реттілігін, шикізаттарды үнемді пайдалануын қадағалау (техника қауіпсіздігінің орындалуын қадағалау.) Білім алушының жұмыс орнында қосымша нұсқау жасау (кеңес, жеке көрсету, жазбаша нұсқау және өзін-өзі бақылау.) Әр білім алушының жұмыс орнында санитарлы жағдайын сақтауын қадағалау. (берілген тапсырмалардың дұрыс орындалуын бақылау.) Жұмыс тәсілдерінің, өлшеу және тексеру жұмыстарының дұрыс орындалуын қадағалау. Технологиялық картаны пайдаланады. Білім алушылардың өзіндік жұмысты орындау п
Барлық пәндер
Сабақ жоспары
Басқа
6.2.2.Мобильді қосымша интерфейсі
450 ₸
Ахметова Жанар Ермекқызы
450 ₸
12 Ақпан 2024
768
7
Мобильді қосымша — бұл белгілі бір платформада орнатылған және белгілі бір функционалдылыққа ие планшеттер мен смартфондарға (iOS, Android, Windows Phone және т.б.) арналған әзірленген бағдарлама. Қарапайым сөзбен айтқанда, ол белгілі бір әрекеттерді орындайды және берілген мәселелерді шешуге арналған құрал. Ертеректе мобильді қосымшалар жай ғана ойын түрінде құрылды. Бірақ кейіннен кәсіпкерлер қосымшаның бизнесті жүргізуге көмектесетінін түсінді. Сонымен қатар сіз өзіңіздің брендіңіздің хабарлап,сенімін арттыруға, жарнамалық науқандар жүргізуге және клиенттердің пікірлерін білуге мүмкіндік беретін мықты маркетингтік құралға айналдыруға болады Мобильді интернет аудиториясы үнемі өсіп келеді. Қолданушылар интернетті қолдану үшін, смартфонды көбірек пайдаланады екен. Статистика бойынша, смартфондарды қолданушылар уақытының 80%-ын түрлі қосымшаларға жұмсайды. Мобильді қосымшалар – мобильді құрылғыларға арналған программалық қамтамасыз етілімдер. Мобильді қосымшалар арқылы қолданушылар та
Информатика
Ашық сабақ
Басқа