7 сынып Қмж жаңартылған бағдарлама аясында жаслған Химия пәнінен 2017-2018

Тақырып бойынша 11 материал табылды

7 сынып Қмж жаңартылған бағдарлама аясында жаслған Химия пәнінен 2017-2018

Материал туралы қысқаша түсінік
териалды сайтта жариялаған соң сертификатты материал жарияланған бетте немесе жетістіктерім бөлімінде жүктеп алуға болады. Материал жариялаған соң міндетті түрде сілтемесін әлеуметтік желілерде жариялаңыз. Бұл сіздің белсенділігіңізді көрсетеді.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Сабақ негізделген оқу мақсаты: 7.5.1.1 Тағам құрамындағы қоректік заттар. Практикалық жұмыс №3 «Тағам құрамындағы қоректік зат

#1 слайд
Сабақ негізделген оқу мақсаты: 7.5.1.1 Тағам құрамындағы қоректік заттар. Практикалық жұмыс №3 «Тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтау» Сабақ мақсаты: Барлық оқушылар білу керек: -тағам өнімінің құрамындағы химиялық заттарды жазып, атайды; -тағам өнімде жүретін биологиялық процестер химиялық реакцияларды жаза алады. Көптегені: -қай тағам қандай затқа бай екенін көрсете алады. Кейбіреуі: -тағамдық өнімдер олардың құрамы туралы әңгіме құрастырады. -тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығына қарай жіктейді Сабақтың тақырыбы:Тағам құрамындағы қоректік заттар. Практикалық жұмыс №3 «Тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтау» Батырбекова айгерим Токтамбердыевна Химия пәнінің мұғалімі

1 слайд

Сабақ негізделген оқу мақсаты: 7.5.1.1 Тағам құрамындағы қоректік заттар. Практикалық жұмыс №3 «Тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтау» Сабақ мақсаты: Барлық оқушылар білу керек: -тағам өнімінің құрамындағы химиялық заттарды жазып, атайды; -тағам өнімде жүретін биологиялық процестер химиялық реакцияларды жаза алады. Көптегені: -қай тағам қандай затқа бай екенін көрсете алады. Кейбіреуі: -тағамдық өнімдер олардың құрамы туралы әңгіме құрастырады. -тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығына қарай жіктейді Сабақтың тақырыбы:Тағам құрамындағы қоректік заттар. Практикалық жұмыс №3 «Тағам құрамындағы қоректік заттарды анықтау» Батырбекова айгерим Токтамбердыевна Химия пәнінің мұғалімі

Оқушылар орындай алады: тағам өнімдеріндегі қосылыстар немесе элементтердің атауларын оқу және атай білу Оқулықтан тірек сөз

#2 слайд
Оқушылар орындай алады: тағам өнімдеріндегі қосылыстар немесе элементтердің атауларын оқу және атай білу Оқулықтан тірек сөздерді анықтап, дәптерге жазады (жазылым дағдысы). Тілдік мақсат көміртек, сутек, азот, кальций, фосфат, калий, күкірт, хлор, магний, -дан жасалған, -дан тұрады, -дың … пайызын құрайды х –дан жасалған тағамдық өнімдерді басым бөлігі …- дан жасалған тағамдық өнімдерді көміртек, сутек, азот, кальций, фосфат, калий, күкірт, хлор, магний n пайызға. тұрады.

2 слайд

Оқушылар орындай алады: тағам өнімдеріндегі қосылыстар немесе элементтердің атауларын оқу және атай білу Оқулықтан тірек сөздерді анықтап, дәптерге жазады (жазылым дағдысы). Тілдік мақсат көміртек, сутек, азот, кальций, фосфат, калий, күкірт, хлор, магний, -дан жасалған, -дан тұрады, -дың … пайызын құрайды х –дан жасалған тағамдық өнімдерді басым бөлігі …- дан жасалған тағамдық өнімдерді көміртек, сутек, азот, кальций, фосфат, калий, күкірт, хлор, магний n пайызға. тұрады.

«Шаттық шеңбері» әдісі Белсенді әдістер «Қазына іздеу жолында» әдісі «Сократ шеңбері» әдісі «Хабарлама» SMS әдісі

#3 слайд
«Шаттық шеңбері» әдісі Белсенді әдістер «Қазына іздеу жолында» әдісі «Сократ шеңбері» әдісі «Хабарлама» SMS әдісі

3 слайд

«Шаттық шеңбері» әдісі Белсенді әдістер «Қазына іздеу жолында» әдісі «Сократ шеңбері» әдісі «Хабарлама» SMS әдісі

Жіктеу әдісі Саралау әдісі Адам ағзасына қажет тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығына байланысты жіктеңіз: грек ж

#4 слайд
Жіктеу әдісі Саралау әдісі Адам ағзасына қажет тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығына байланысты жіктеңіз: грек жаңғағы, шемішке майы, сиыр еті, жұмыртқа, картоп, айран, нан, күріш, қияр, апельсин, зәйтүн майы, алма, сары май, печенье. Тағам аты Құрамындағы Ақуыз Көмірсу Майлар Дәрумендер                                         «Семантикалық карта» толтыру арқылы жаңа тақырып бойынша қалыптасқан білімдерін тексереді. Барынша қолдау: - кестеге ақуызды жіктеуде - кестеге көмірсуды жіктеуде Орташа қолдау: адам ағзасына қажет тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығын жіктеуде Аз қолдау: қорытынды бөлімді жазу бойынша

4 слайд

Жіктеу әдісі Саралау әдісі Адам ағзасына қажет тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығына байланысты жіктеңіз: грек жаңғағы, шемішке майы, сиыр еті, жұмыртқа, картоп, айран, нан, күріш, қияр, апельсин, зәйтүн майы, алма, сары май, печенье. Тағам аты Құрамындағы Ақуыз Көмірсу Майлар Дәрумендер                                         «Семантикалық карта» толтыру арқылы жаңа тақырып бойынша қалыптасқан білімдерін тексереді. Барынша қолдау: - кестеге ақуызды жіктеуде - кестеге көмірсуды жіктеуде Орташа қолдау: адам ағзасына қажет тағамдық өнімдерді химиялық заттардың жиынтығын жіктеуде Аз қолдау: қорытынды бөлімді жазу бойынша

Бағдаршам Жарайсың Әткеншек Қалыптастырушы бағалау Басбармақ

#5 слайд
Бағдаршам Жарайсың Әткеншек Қалыптастырушы бағалау Басбармақ

5 слайд

Бағдаршам Жарайсың Әткеншек Қалыптастырушы бағалау Басбармақ

Файл форматы:
pptx
21.12.2017
509
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі