2024-2025 оқу жылына арналған
Қысқа мерзімді сабақ жоспарларын жүктеп алғыңыз келеді ме?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен жасалған
Материалдар / Ашық сабақ

Ашық сабақ

Материал туралы қысқаша түсінік
технология қысты керекті материал
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
28 Сәуір 2020
331
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу технологиясы. Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 6.2.4.4 Әр түрлі таға

1 слайд
Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу технологиясы. Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Сабақ мақсаттары  Жартылай орындалатын тағамдардың жасалу жолдары мен технологияларымен таныстыру.  Керекті құралдарды анықтап, суреттеу.

1 слайд

Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу технологиясы. Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Сабақ мақсаттары  Жартылай орындалатын тағамдардың жасалу жолдары мен технологияларымен таныстыру.  Керекті құралдарды анықтап, суреттеу.

Жауап бер 1.Бейнеролик не туралы екен? 2.Тұшпара жасау үшін пайдаланатын азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жара

2 слайд
Жауап бер 1.Бейнеролик не туралы екен? 2.Тұшпара жасау үшін пайдаланатын азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарды анықта. 3. Жартылай дайын өнімдердің тағы қандай түрлерін білесің? 4. Десерт дайындау үшін қандай азық-түлік және қандай ыдыстар керек?

2 слайд

Жауап бер 1.Бейнеролик не туралы екен? 2.Тұшпара жасау үшін пайдаланатын азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарды анықта. 3. Жартылай дайын өнімдердің тағы қандай түрлерін білесің? 4. Десерт дайындау үшін қандай азық-түлік және қандай ыдыстар керек?

Балмұздақтың жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=87a2_VTU1x8 Тұшпараның жасалу жолдары https://www.youtube.com/wat

3 слайд
Балмұздақтың жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=87a2_VTU1x8   Тұшпараның жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=JkLz-Ny_CFo

3 слайд

Балмұздақтың жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=87a2_VTU1x8   Тұшпараның жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=JkLz-Ny_CFo

6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Ор

4 слайд
6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Орындау керек Тұшпараның /котлет, балмұздақ/ жасау жолдарын /нарисованный рецепт/ суреттеу. Тұшпара жасау үшін керекті құралдарды анықтап, олардың жасалу жолдарын А4 қағаз бетіне суреттеу.  Композициялық шешімін анықтау;  Түстік шешімін таңдау;  Жұмыстың аяқталуы.

4 слайд

6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Орындау керек Тұшпараның /котлет, балмұздақ/ жасау жолдарын /нарисованный рецепт/ суреттеу. Тұшпара жасау үшін керекті құралдарды анықтап, олардың жасалу жолдарын А4 қағаз бетіне суреттеу.  Композициялық шешімін анықтау;  Түстік шешімін таңдау;  Жұмыстың аяқталуы.

5 слайд

5 слайд

6 слайд

6 слайд

Бағалау критерийлері Жетті Талпынады Тамаққа керекті құрал-жабдықтарды ыдыс-аяқтарды суреттейді. Композиция заңдылықтарын сақта

7 слайд
Бағалау критерийлері Жетті Талпынады Тамаққа керекті құрал-жабдықтарды ыдыс-аяқтарды суреттейді. Композиция заңдылықтарын сақтайды. Берілген уақытты ұтымды пайдаланады. Өз ойымен/идясын жүзеге асырады. Түстік шешімін анықтап суреттей алады. Тамақтың жасалу жолдары суреттелген.

7 слайд

Бағалау критерийлері Жетті Талпынады Тамаққа керекті құрал-жабдықтарды ыдыс-аяқтарды суреттейді. Композиция заңдылықтарын сақтайды. Берілген уақытты ұтымды пайдаланады. Өз ойымен/идясын жүзеге асырады. Түстік шешімін анықтап суреттей алады. Тамақтың жасалу жолдары суреттелген.

Рефлексия

8 слайд
Рефлексия

8 слайд

Рефлексия

Министірлікпен келісілген курстар тізімі