Ашық сабақ
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу
технологиясы.
Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары
6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-
саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау.
Сабақ мақсаттары
Жартылай орындалатын тағамдардың жасалу жолдары мен
технологияларымен таныстыру.
Керекті құралдарды анықтап, суреттеу.
1 слайд
Жартылай дайын өнімдерден тағамдар әзірлеу технологиясы. Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Сабақ мақсаттары Жартылай орындалатын тағамдардың жасалу жолдары мен технологияларымен таныстыру. Керекті құралдарды анықтап, суреттеу.
2 слайд
Жауап бер
1.Бейнеролик не туралы екен?
2.Тұшпара жасау үшін пайдаланатын азық-түліктер, құрал-
саймандар мен керек-жарақтарды анықта.
3. Жартылай дайын өнімдердің тағы қандай түрлерін білесің?
4. Десерт дайындау үшін қандай азық-түлік және қандай
ыдыстар керек?
2 слайд
Жауап бер 1.Бейнеролик не туралы екен? 2.Тұшпара жасау үшін пайдаланатын азық-түліктер, құрал- саймандар мен керек-жарақтарды анықта. 3. Жартылай дайын өнімдердің тағы қандай түрлерін білесің? 4. Десерт дайындау үшін қандай азық-түлік және қандай ыдыстар керек?
3 слайд
Балмұздақтың жасалу жолдары
https://www.youtube.com/watch?v=87a2_VTU1x8
Тұшпараның жасалу жолдары
https://www.youtube.com/watch?v=JkLz-Ny_CFo
3 слайд
Балмұздақтың жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=87a2_VTU1x8 Тұшпараның жасалу жолдары https://www.youtube.com/watch?v=JkLz-Ny_CFo
4 слайд
6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын
анықтау және таңдау.
Орындау керек
Тұшпараның /котлет, балмұздақ/ жасау жолдарын /нарисованный рецепт/ суреттеу.
Тұшпара жасау үшін керекті құралдарды анықтап, олардың жасалу жолдарын А4 қағаз бетіне суреттеу.
Композициялық шешімін анықтау;
Түстік шешімін таңдау;
Жұмыстың аяқталуы.
4 слайд
6.2.4.4 Әр түрлі тағамдарды дайындау үшін азық-түліктер, құрал-саймандар мен керек-жарақтарын анықтау және таңдау. Орындау керек Тұшпараның /котлет, балмұздақ/ жасау жолдарын /нарисованный рецепт/ суреттеу. Тұшпара жасау үшін керекті құралдарды анықтап, олардың жасалу жолдарын А4 қағаз бетіне суреттеу. Композициялық шешімін анықтау; Түстік шешімін таңдау; Жұмыстың аяқталуы.
5 слайд
5 слайд
6 слайд
6 слайд
7 слайд
Бағалау критерийлері Жетті Талпынады
Тамаққа керекті құрал-жабдықтарды ыдыс-аяқтарды суреттейді.
Композиция заңдылықтарын сақтайды.
Берілген уақытты ұтымды пайдаланады.
Өз ойымен/идясын жүзеге асырады.
Түстік шешімін анықтап суреттей алады.
Тамақтың жасалу жолдары суреттелген.
7 слайд
Бағалау критерийлері Жетті Талпынады Тамаққа керекті құрал-жабдықтарды ыдыс-аяқтарды суреттейді. Композиция заңдылықтарын сақтайды. Берілген уақытты ұтымды пайдаланады. Өз ойымен/идясын жүзеге асырады. Түстік шешімін анықтап суреттей алады. Тамақтың жасалу жолдары суреттелген.
8 слайд
Рефлексия
8 слайд
Рефлексия