Ашық сабақ Абдраш Назарбеков атындағы №87 жалпы орта білім беретін мектеп
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Ашық сабақ
Биология пәні мұғалімі:
Хайдарова К.
7 «К» сыныбы
1 слайд
Ашық сабақ Биология пәні мұғалімі: Хайдарова К. 7 «К» сыныбы
2 слайд
Ұйымдастыру кезеңі
Топтарға бөлу.
1-топ: Жас биологтар
2-топ: Жас химиктер
3-топ: Жас ғалымдар
4-топ: Жас дәрігерлер
2 слайд
Ұйымдастыру кезеңі Топтарға бөлу. 1-топ: Жас биологтар 2-топ: Жас химиктер 3-топ: Жас ғалымдар 4-топ: Жас дәрігерлер
3 слайд
Сабақтың мақсаты:
Азық – түліктерде көмірсулар,
нәруыздар және майлардың
бар екендігін дәлелдеу
3 слайд
Сабақтың мақсаты: Азық – түліктерде көмірсулар, нәруыздар және майлардың бар екендігін дәлелдеу
4 слайд
Сабақ нәтижесі:
Оқушылардың барлығы мынаны орындай алады:
Жазба жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді.
Оқушылардың көбісі мынаны орындай алады: Топтық
жұмысты бірлесе орындайды.Өз бетінше жұмыс жасайды.
Сұраққа жауап береді.
Оқушылардың кейбіреуі мынаны орындай алады :
Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмалады
орындайды.
4 слайд
Сабақ нәтижесі: Оқушылардың барлығы мынаны орындай алады: Жазба жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді. Оқушылардың көбісі мынаны орындай алады: Топтық жұмысты бірлесе орындайды.Өз бетінше жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді. Оқушылардың кейбіреуі мынаны орындай алады : Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмалады орындайды.
5 слайд
Үй тапсырмасын сұрау
Сөзжұмбақ сұрақтары
1.Орташа алғанда ағзада 70%,сүйек пен құрғақ тұқымда 50%, жасушада 92%
болады. Ол- ?
2.Судың ең маңызды айырықша қасиеттерінің бірі?
3. Өсімдікке хлорофилл түзуі үшін қажет, нуклеин қышқылы құрамына кіретін
элемент?
4. Барлық жануар қанының құрамында болатын элемент?
5. Өсімдікке тамыр түзуі және жеміс пісіп жетілуі үшін қажет элементтің бірі?
6. Кейбір сұйықтықтыр суда еритін барлық заттарды еріте алмайды. Ал су дерлік
барлығын ерітетіндіктен ............ деп аталады.
7. Судың ұсақ бөлшектерінің бір-біріне тартылу қабілеті беттік ........ деп аталады.
8. Фосформен бірге сүйекке,тіске, теңіз бақалшағына қаттылық қасиет береді?
9. Лай судың бірнеше күннен кейін өздігінен тұнба түзуі .............. тазарту деп
аталады?
10.Өсімдікке сабағы мен жасушасының қызмет атқаруы үшін қажет?
5 слайд
Үй тапсырмасын сұрау Сөзжұмбақ сұрақтары 1.Орташа алғанда ағзада 70%,сүйек пен құрғақ тұқымда 50%, жасушада 92% болады. Ол- ? 2.Судың ең маңызды айырықша қасиеттерінің бірі? 3. Өсімдікке хлорофилл түзуі үшін қажет, нуклеин қышқылы құрамына кіретін элемент? 4. Барлық жануар қанының құрамында болатын элемент? 5. Өсімдікке тамыр түзуі және жеміс пісіп жетілуі үшін қажет элементтің бірі? 6. Кейбір сұйықтықтыр суда еритін барлық заттарды еріте алмайды. Ал су дерлік барлығын ерітетіндіктен ............ деп аталады. 7. Судың ұсақ бөлшектерінің бір-біріне тартылу қабілеті беттік ........ деп аталады. 8. Фосформен бірге сүйекке,тіске, теңіз бақалшағына қаттылық қасиет береді? 9. Лай судың бірнеше күннен кейін өздігінен тұнба түзуі .............. тазарту деп аталады? 10.Өсімдікке сабағы мен жасушасының қызмет атқаруы үшін қажет?
6 слайд
Сөзжұмбақ
С У
Е Р І Т
У
А З О
Т
Т Е М
І Р
Ф О С Ф О
Р
Е Р І Т К І
Ш
Б Е Т Т
І К
К А
Л Ь Ц И Й
Ө З
І Н - Ө З І
К А Л И Й
6 слайд
Сөзжұмбақ С У Е Р І Т У А З О Т Т Е М І Р Ф О С Ф О Р Е Р І Т К І Ш Б Е Т Т І К К А Л Ь Ц И Й Ө З І Н - Ө З І К А Л И Й
7 слайд
7 слайд
8 слайд
Сабақ тақырыбы :
Азық – түліктердегі органикалық
заттар: нәруыздар, майлар,
көмірсулар.
8 слайд
Сабақ тақырыбы : Азық – түліктердегі органикалық заттар: нәруыздар, майлар, көмірсулар.
9 слайд
КІРІСПЕ
Тағамның маңызы
Қоректену - барлық тірі ағзаларға тән қасиеттердің бірі. Қоректену
арқылы тірі ағзалар өседі дамиды және қалыпты тіршілік әрекетін
жалғастырады. «Ас адамның арқауы», «асты көрсең қадір тұт»
деген сөздер тағамның қасиетін айқындап тұр. Ағзаға қажетті
тағамдық заттар күнделікті пайдаланатын тағамнан алынады .
Ағза қабылдаған тағам алдымен
түрлі өзгірістерге ұшырап,
денеге сіңіріледі. Онда тағамдық
заттар қан және лимфа арқылы
жасушаларға, ұлпаларға таралып,
қалдық заттар сыртқа
шығарылады. Тағамның
құрамындағы ағзалық заттар
ыдыраған кезде энергия бөлінеді.
9 слайд
КІРІСПЕ Тағамның маңызы Қоректену - барлық тірі ағзаларға тән қасиеттердің бірі. Қоректену арқылы тірі ағзалар өседі дамиды және қалыпты тіршілік әрекетін жалғастырады. «Ас адамның арқауы», «асты көрсең қадір тұт» деген сөздер тағамның қасиетін айқындап тұр. Ағзаға қажетті тағамдық заттар күнделікті пайдаланатын тағамнан алынады . Ағза қабылдаған тағам алдымен түрлі өзгірістерге ұшырап, денеге сіңіріледі. Онда тағамдық заттар қан және лимфа арқылы жасушаларға, ұлпаларға таралып, қалдық заттар сыртқа шығарылады. Тағамның құрамындағы ағзалық заттар ыдыраған кезде энергия бөлінеді.
10 слайд
Бейне ролик
10 слайд
Бейне ролик
11 слайд
«Микс» әдісі
Топтарға тапсырма:
1- Жас биологтар тобы:
Органикалық заттарға сипаттама
2-Жас химиктер тобы:
Бейорганикалық заттарға сипаттама
3- Жас ғалымдар тобы:
№ 3 зертханалық жұмыс
4-Жас дәрігерлер тобы:
Органикалық және бейорганикалық
заттардың пайдасы мен зияны .
11 слайд
«Микс» әдісі Топтарға тапсырма: 1- Жас биологтар тобы: Органикалық заттарға сипаттама 2-Жас химиктер тобы: Бейорганикалық заттарға сипаттама 3- Жас ғалымдар тобы: № 3 зертханалық жұмыс 4-Жас дәрігерлер тобы: Органикалық және бейорганикалық заттардың пайдасы мен зияны .
12 слайд
Сергіту
12 слайд
Сергіту
13 слайд
Сабақты қорытындылау
« Карточкадағы
терминдер» әдісі
13 слайд
Сабақты қорытындылау « Карточкадағы терминдер» әдісі
14 слайд
Рефлексия
«Кезбе тілші» әдісі
14 слайд
Рефлексия «Кезбе тілші» әдісі
15 слайд
Үйге тапсырма
Оқу: Тағам
құрамындағы заттар:
майлар нәруыздар,
көмірсулар
15 слайд
Үйге тапсырма Оқу: Тағам құрамындағы заттар: майлар нәруыздар, көмірсулар
16 слайд
Назарларыңызға
рахмет!
16 слайд
Назарларыңызға рахмет!