Материалдар / Ашық сабақ Абдраш Назарбеков атындағы №87 жалпы орта білім беретін мектеп
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ Абдраш Назарбеков атындағы №87 жалпы орта білім беретін мектеп

Материал туралы қысқаша түсінік
7 сыныптар
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
25 Қараша 2019
442
0 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Ашық сабақ Биология пәні мұғалімі: Хайдарова К. 7 «К» сыныбы

1 слайд
Ашық сабақ Биология пәні мұғалімі: Хайдарова К. 7 «К» сыныбы

Ұйымдастыру кезеңі Топтарға бөлу. 1-топ: Жас биологтар 2-топ: Жас химиктер 3-топ: Жас ғалымдар 4-топ: Жас дәрігерлер

2 слайд
Ұйымдастыру кезеңі Топтарға бөлу. 1-топ: Жас биологтар 2-топ: Жас химиктер 3-топ: Жас ғалымдар 4-топ: Жас дәрігерлер

Сабақтың мақсаты:  Азық – түліктерде көмірсулар, нәруыздар және майлардың бар екендігін дәлелдеу

3 слайд
Сабақтың мақсаты:  Азық – түліктерде көмірсулар, нәруыздар және майлардың бар екендігін дәлелдеу

Сабақ нәтижесі:  Оқушылардың барлығы мынаны орындай алады: Жазба жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді.  Оқушылардың көбісі

4 слайд
Сабақ нәтижесі:  Оқушылардың барлығы мынаны орындай алады: Жазба жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді.  Оқушылардың көбісі мынаны орындай алады: Топтық жұмысты бірлесе орындайды.Өз бетінше жұмыс жасайды. Сұраққа жауап береді.  Оқушылардың кейбіреуі мынаны орындай алады :  Оқулықтан тыс берілген қосымша тапсырмалады орындайды.

Үй тапсырмасын сұрау Сөзжұмбақ сұрақтары 1.Орташа алғанда ағзада 70%,сүйек пен құрғақ тұқымда 50%, жасушада 92% болады. Ол- ?

5 слайд
Үй тапсырмасын сұрау Сөзжұмбақ сұрақтары 1.Орташа алғанда ағзада 70%,сүйек пен құрғақ тұқымда 50%, жасушада 92% болады. Ол- ? 2.Судың ең маңызды айырықша қасиеттерінің бірі? 3. Өсімдікке хлорофилл түзуі үшін қажет, нуклеин қышқылы құрамына кіретін элемент? 4. Барлық жануар қанының құрамында болатын элемент? 5. Өсімдікке тамыр түзуі және жеміс пісіп жетілуі үшін қажет элементтің бірі? 6. Кейбір сұйықтықтыр суда еритін барлық заттарды еріте алмайды. Ал су дерлік барлығын ерітетіндіктен ............ деп аталады. 7. Судың ұсақ бөлшектерінің бір-біріне тартылу қабілеті беттік ........ деп аталады. 8. Фосформен бірге сүйекке,тіске, теңіз бақалшағына қаттылық қасиет береді? 9. Лай судың бірнеше күннен кейін өздігінен тұнба түзуі .............. тазарту деп аталады? 10.Өсімдікке сабағы мен жасушасының қызмет атқаруы үшін қажет?

Сөзжұмбақ С У Е Р І Т У А З О Т Т Е М І Р Ф О С Ф О Р Е Р І Т К І Ш Б Е Т Т І К К А Л Ь Ц И Й Ө

6 слайд
Сөзжұмбақ   С У     Е Р І Т У     А З О Т     Т Е М І Р     Ф О С Ф О Р   Е Р І Т К І Ш     Б Е Т Т І К     К А Л Ь Ц И Й     Ө З І Н - Ө З І   К А Л И Й  

7 слайд

Сабақ тақырыбы :  Азық – түліктердегі органикалық заттар: нәруыздар, майлар, көмірсулар.

8 слайд
Сабақ тақырыбы :  Азық – түліктердегі органикалық заттар: нәруыздар, майлар, көмірсулар.

КІРІСПЕ Тағамның маңызы Қоректену - барлық тірі ағзаларға тән қасиеттердің бірі. Қоректену арқылы тірі ағзалар өседі дамиды жә

9 слайд
КІРІСПЕ Тағамның маңызы Қоректену - барлық тірі ағзаларға тән қасиеттердің бірі. Қоректену арқылы тірі ағзалар өседі дамиды және қалыпты тіршілік әрекетін жалғастырады. «Ас адамның арқауы», «асты көрсең қадір тұт» деген сөздер тағамның қасиетін айқындап тұр. Ағзаға қажетті тағамдық заттар күнделікті пайдаланатын тағамнан алынады .   Ағза қабылдаған тағам алдымен түрлі өзгірістерге ұшырап, денеге сіңіріледі. Онда тағамдық заттар қан және лимфа арқылы жасушаларға, ұлпаларға таралып, қалдық заттар сыртқа шығарылады. Тағамның құрамындағы ағзалық заттар ыдыраған кезде энергия бөлінеді.

Бейне ролик

10 слайд
Бейне ролик

«Микс» әдісі Топтарға тапсырма: 1- Жас биологтар тобы: Органикалық заттарға сипаттама 2-Жас химиктер тобы:

11 слайд
«Микс» әдісі Топтарға тапсырма: 1- Жас биологтар тобы: Органикалық заттарға сипаттама 2-Жас химиктер тобы: Бейорганикалық заттарға сипаттама 3- Жас ғалымдар тобы: № 3 зертханалық жұмыс 4-Жас дәрігерлер тобы: Органикалық және бейорганикалық заттардың пайдасы мен зияны .

Сергіту

12 слайд
Сергіту

Сабақты қорытындылау  « Карточкадағы терминдер» әдісі

13 слайд
Сабақты қорытындылау  « Карточкадағы терминдер» әдісі

 Рефлексия  «Кезбе тілші» әдісі

14 слайд
 Рефлексия  «Кезбе тілші» әдісі

Үйге тапсырма  Оқу: Тағам құрамындағы заттар: майлар нәруыздар, көмірсулар

15 слайд
Үйге тапсырма  Оқу: Тағам құрамындағы заттар: майлар нәруыздар, көмірсулар

Назарларыңызға рахмет!

16 слайд
Назарларыңызға рахмет!