Материалдар / Ашық сабақ "Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы" 5 сынып
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Ашық сабақ "Көкөністер мен жемістерден салат әзірлеу технологиясы" 5 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Сабақтың тақырыбы Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы Осы сабақта қол жеткізілетін оқу мақсаттары 5.2.4.4 - салқын тағамдарды әзірлеу технологиясын білу және қолдану. 5.1.3.1 - шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу. Сабақтың мақсаты Көкөністер туралы біліктілігін арттыру, салат түрлерімен таныстыру,салаттардың қалай даярланантынын түсіндіру Жетістік критерийлері Оқушылар: • академиялық тілдік дағдыларын қолдана отырып, жасалған жұмыстары мен дайындау тәсілін сипаттай алады; • жобалық бұйымды кезең- кезеңімен орындау барысын түсіндіре (сөйлеу дағдылары) алады; •өз жұмысын және оны орындау бойынша нәтижелеріне талдау жасап, жұмысын таныстыра алады;
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
04 Мамыр 2020
3464
18 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Бөлім: Тамақтану мәдениеті Тақырып: Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы Оқу мақсаттары 5.2.4.4 - Салқын т

1 слайд
Бөлім: Тамақтану мәдениеті Тақырып: Жемістер мен көкөністерден салаттар әзірлеу технологиясы Оқу мақсаттары 5.2.4.4 - Салқын тағамдар мен сусындарды әзірлеу технологиясын білу және қолдану 5.1.3.1-Шығармашылық идеяларды зерттеу мен дамыту үшін ақпарат көздерімен жұмыс істеу (оның ішінде ақпараттық- коммуникативтік технологияларды қолдану арқылы )

Өздерің көріп тұрған жемістер мен көкөністер ден не әзірлеуге болады?Көкөністер Жемістер

2 слайд
  Өздерің көріп тұрған жемістер мен көкөністер ден не әзірлеуге болады?Көкөністер Жемістер

Салат дегеніміз не?

3 слайд
Салат дегеніміз не?

Көкөністерден салат жасау технологиясы Адам ағзасына қажетті бүкіл энергия тамақтан келеді, оның ішінде көкөніспен жеміс-жидект

4 слайд
Көкөністерден салат жасау технологиясы Адам ағзасына қажетті бүкіл энергия тамақтан келеді, оның ішінде көкөніспен жеміс-жидектің пайдасы өте зор. Себебі олар әртүрлі дәрумендерге бай. Дәрумен жетіспегеннен кейбір адамдар ауруға шалдығады. Салат бір немесе бірнеше көкөніс түрлерінен дайындалатын салқын тағам, ол қаймақпен, майонезбен, тұздықпен дайындалады. Салат  жаңа піскен,  тұздалған немесе қайнатып пісірілген,  маринадталған көкөністен,  піскен ет, жұмырқа қосып жасалады Көкөністі күнделікті пайдалану түрлері: одан тағам пісіреді, тұздайды, тосап қайнатады, кептіреді, дәруменге бай дәрі жасайды , маринадтайды, салат жасайды, шырын дайындайды.

Көкөністің бір түріненҚиярдан Сәбізден

5 слайд
Көкөністің бір түріненҚиярдан Сәбізден

Бірнеше көкөніс қоспасынан «Грек» салаты Жемістерден

6 слайд
Бірнеше көкөніс қоспасынан «Грек» салаты Жемістерден

Консервіленген көкөніс қосылған Ет қосылған

7 слайд
Консервіленген көкөніс қосылған Ет қосылған

Балық пен теңіз өнімдері қосылған

8 слайд
  Балық пен теңіз өнімдері қосылған

Үй жағдайында қолда бар жемістер мен көкөністерден салат әзірлеу Жұмысты орындау нұсқаулығы: 1.Ас үй жағдайында берілген жұмыст

9 слайд
Үй жағдайында қолда бар жемістер мен көкөністерден салат әзірлеу Жұмысты орындау нұсқаулығы: 1.Ас үй жағдайында берілген жұмысты орындау үшін санитарлы гигиеналық талаптар мен техникалық қауіпсіздік ережелерін еске түсіру. 2. Ата-ананың рұқсатымен қолда бар жемістер мен көкөністерді алып, тазалап жуу, қажетті құрал- жабдықтарды дайындау. 3. Дайындалатын салатқа ат қою 4. Салатты жасау реті мен керекті ингридиенттерді , орындалу реттілігін дәптерге жазу

Үй жағдайында қолда бар жемістер мен көкөністерден салат әзірлеу

10 слайд
Үй жағдайында қолда бар жемістер мен көкөністерден салат әзірлеу

Дәруменді салат әзірлеудің технологиялық үдерісі

11 слайд
Дәруменді салат әзірлеудің технологиялық үдерісі

Дайындалу реті. 1қабат сәбізді майонезбен араластырады. 2 қабат сыр мен сарымсақ, 3-қабат қызылша, 4 сәбіз бетіне жаңғақ қоямы

12 слайд
Дайындалу реті. 1қабат сәбізді майонезбен араластырады. 2 қабат сыр мен сарымсақ, 3-қабат қызылша, 4 сәбіз бетіне жаңғақ қоямыз. Әр қабатқа майонез жағамыз. Азық түлік: «Нәзік салаты» 2-сәбіз, 100г мейіз, 150г сыр, 1қызылша, 50г жаңғақ, 5 ас қасық майонез

Кері байланыс: «Бір сөзбен» Сабақ туралы ойларын бір сөзбен айтуды ұсынамын. Меніңше, сабақтың бергені көп. Олар жаңа .... (

13 слайд
Кері байланыс: «Бір сөзбен» Сабақ туралы ойларын бір сөзбен айтуды ұсынамын. Меніңше, сабақтың бергені көп. Олар жаңа .... ( әдістер, салат түрлерін білім...) Әсіресе, қызықты болған кезең .... Пайдасыз болған кезеңі .... Ертең салат әзірлегенде……, Сабақтың қорытындысы бойынша мен міндетті түрде ... Сөз соңында айтатыным ...