Біз қалай тамақтанамыз?
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Ақтөбе қаласы
№40 ЖОББМ бастауыш класс
мұғалімі
Атчыбаева Жаныл Жолдасбаевна
Пәні: дүниетану
Тақырыбы: Біз қалай тамақтанамыз
1 слайд
Ақтөбе қаласы №40 ЖОББМ бастауыш класс мұғалімі Атчыбаева Жаныл Жолдасбаевна Пәні: дүниетану Тақырыбы: Біз қалай тамақтанамыз
2 слайд
Оқу мақсаты
1.3.1.1 көрнекі материалдарды
зерделеу арқылы ежелгі адамдардың
өмірі туралы әңгімелеу
1.1.4.2 тамақты сақтаудың
ерекшеліктері мен қажеттілігін
түсіндіру
2 слайд
Оқу мақсаты 1.3.1.1 көрнекі материалдарды зерделеу арқылы ежелгі адамдардың өмірі туралы әңгімелеу 1.1.4.2 тамақты сақтаудың ерекшеліктері мен қажеттілігін түсіндіру
3 слайд
Caбaқ мaқcaттaры:
Барлық оқушылар: Ежелгі және қазіргі заманғы
адамдардың тамақтану ерекшеліктерін біледі
Оқушылардың басым бөлігі: Тағам және сусын
түрлерін ажыратады, тағам қажеттіліктерін
анықтайды және олардың қайдан келетінін
анықтайды.
Кейбір оқушылар: Тамақты сақтаудың
ерекшеліктері мен қажеттілігін түсіндіреді
3 слайд
Caбaқ мaқcaттaры: Барлық оқушылар: Ежелгі және қазіргі заманғы адамдардың тамақтану ерекшеліктерін біледі Оқушылардың басым бөлігі: Тағам және сусын түрлерін ажыратады, тағам қажеттіліктерін анықтайды және олардың қайдан келетінін анықтайды. Кейбір оқушылар: Тамақты сақтаудың ерекшеліктері мен қажеттілігін түсіндіреді
4 слайд
Тілдік мақсат
Қазіргі адам, ежелгі адам өмірі,
тамақты сақтау, елімізде
шығарылатын өнімдер жайлы және
ақпарат негізінде өз көзқарасын
білдіру дағдылары қалыптасады.
4 слайд
Тілдік мақсат Қазіргі адам, ежелгі адам өмірі, тамақты сақтау, елімізде шығарылатын өнімдер жайлы және ақпарат негізінде өз көзқарасын білдіру дағдылары қалыптасады.
5 слайд
Бағалау к ритери йлері:
Тамақтану режимі туралы айтады.
Пайдалы тағамдарды анықтайды.
Тамақтану режимін сақтаудың
маңыздылығы туралы әңгімелейді.
5 слайд
Бағалау к ритери йлері: Тамақтану режимі туралы айтады. Пайдалы тағамдарды анықтайды. Тамақтану режимін сақтаудың маңыздылығы туралы әңгімелейді.
6 слайд
Құндылықтарды дамыту
Индустрияландыру мен
иновацияларға негізделген
экономикалық өсу,
өмір бойы білім алу.
6 слайд
Құндылықтарды дамыту Индустрияландыру мен иновацияларға негізделген экономикалық өсу, өмір бойы білім алу.
7 слайд
Пәнаралық байланыс
Жаратылыстану-ежелгі адамдардың
өмірімен таныстыру, көркем-еңбек
тағам дайындау ережелерін сақтау
7 слайд
Пәнаралық байланыс Жаратылыстану-ежелгі адамдардың өмірімен таныстыру, көркем-еңбек тағам дайындау ережелерін сақтау
8 слайд
АКТ қолдану
Интербелсенді тақта-ежелгі
және қазіргі заман адамдарының
суреттерін көрсету
8 слайд
АКТ қолдану Интербелсенді тақта-ежелгі және қазіргі заман адамдарының суреттерін көрсету
9 слайд
Бастапқы білім:
Тамақ дайындау, тамақ
түрлері,тамақтану
9 слайд
Бастапқы білім: Тамақ дайындау, тамақ түрлері,тамақтану
10 слайд
«Ұ» «Суреттер не болды?» әдісі арқылы тағамдарды
сақтау туралы әнгімелес
Дескриптор:
Суреттерге қарайды
-тағам анықтайды
-сусынды анықтайды
-өзінің сүйікті асын көрсетеді. Тағамды сақтауды
әнгімелейді
Кері байланыс: «Кім көп жинады» әдісімен
10 слайд
«Ұ» «Суреттер не болды?» әдісі арқылы тағамдарды сақтау туралы әнгімелес Дескриптор: Суреттерге қарайды -тағам анықтайды -сусынды анықтайды -өзінің сүйікті асын көрсетеді. Тағамды сақтауды әнгімелейді Кері байланыс: «Кім көп жинады» әдісімен
11 слайд
ТЖ
«Сөйлейтін қабырға» әдісімен
парақшалардағы жеміс-жидектер,ет
өнімдері, сүт өнімдері ұн өнімдерінің
атауларын табу.
Дескриптор:
-Оқушылар тағамдарды ажыратады.
11 слайд
ТЖ «Сөйлейтін қабырға» әдісімен парақшалардағы жеміс-жидектер,ет өнімдері, сүт өнімдері ұн өнімдерінің атауларын табу. Дескриптор: -Оқушылар тағамдарды ажыратады.
12 слайд
Ж: «Ойлан» тапсырмасы.
Ежелгі заман адамдарының
тамақтануы туралы айт.
Дескриптор:
Ертеде жемістер, өсімдіктер, жабайы
аңдар етін шикілей жеген.
Графикалық әдіспен бағалаймын.
12 слайд
Ж: «Ойлан» тапсырмасы. Ежелгі заман адамдарының тамақтануы туралы айт. Дескриптор: Ертеде жемістер, өсімдіктер, жабайы аңдар етін шикілей жеген. Графикалық әдіспен бағалаймын.
13 слайд
Барынша қолдауды қажет ететін
оқушылар:
«Кім көп жинады»,әдісімен және
графикалық кері байланыспен
бағалау жүргізілді.«Ойлан»
тапсырмасы жаңа сабақтағы
негізгі ой ашылды. Саралау
13 слайд
Барынша қолдауды қажет ететін оқушылар: «Кім көп жинады»,әдісімен және графикалық кері байланыспен бағалау жүргізілді.«Ойлан» тапсырмасы жаңа сабақтағы негізгі ой ашылды. Саралау
14 слайд
Аз қолдауды қажет ететін
оқушылар:
Көгөністе қандай дәрумен бар?
«Қонақжайлық» әдісі арқылы
достарына дастархан жайып ,
жаңа сабақты тәжірибеден
өткізді.
14 слайд
Аз қолдауды қажет ететін оқушылар: Көгөністе қандай дәрумен бар? «Қонақжайлық» әдісі арқылы достарына дастархан жайып , жаңа сабақты тәжірибеден өткізді.
15 слайд
БАҒАЛАУ
1-тапсырма
Суреттерге мұқият қараңыз. Қазіргі және ежелгі
адамдардың тамақтануында қандай айырмашылықтар
бар? Сурет бойынша әңгімелеңіз.
Бағалау критериі Дескриптор
Тамақ түрлері туралы
біледі. Тамақ түрлерін жіктейді.
Пайдалы тағамдарды
анықтайды. Пайдалы тағамдардың
тізімін жасайды .
Тамақтану қажеттілігін
сақтаудың
маңыздылығын біледі. Пайдасын анықтайды.
15 слайд
БАҒАЛАУ 1-тапсырма Суреттерге мұқият қараңыз. Қазіргі және ежелгі адамдардың тамақтануында қандай айырмашылықтар бар? Сурет бойынша әңгімелеңіз. Бағалау критериі Дескриптор Тамақ түрлері туралы біледі. Тамақ түрлерін жіктейді. Пайдалы тағамдарды анықтайды. Пайдалы тағамдардың тізімін жасайды . Тамақтану қажеттілігін сақтаудың маңыздылығын біледі. Пайдасын анықтайды.
16 слайд
РЕФЛЕКСИЯ қиын болды
Өзін -өзі бағалау «Мен үшін....».
Бүгінгі сабақтан алған әсерлерін смайлдардың көмегімен көрсету.
Өз ойларын ашып айту.
Қызықты , түсіндім
Сұрақтар пайда болды
16 слайд
РЕФЛЕКСИЯ қиын болды Өзін -өзі бағалау «Мен үшін....». Бүгінгі сабақтан алған әсерлерін смайлдардың көмегімен көрсету. Өз ойларын ашып айту. Қызықты , түсіндім Сұрақтар пайда болды
17 слайд
Ы қ ш а м с а б а қ т ы
жоспарлау бойынша
қорытынды
* Сабақ мақсаттары оқу мақсаттарымен сәйкес.
Ықшам сабақ құрылымы оқу мақсаттарына
қол жеткізуге ықпал етті. «Суреттер не
болды?» әдісімен суреттерді бір-бірінен
ажырата отырып әңгімелеу. « Зерттеу »
әдісімен зерттеу жұмысын жүргізу. Сабақтың
уақыттық кезеңдері сақталды. Сабақ
жоспарынан ауытқулар болған жоқ .
17 слайд
Ы қ ш а м с а б а қ т ы жоспарлау бойынша қорытынды * Сабақ мақсаттары оқу мақсаттарымен сәйкес. Ықшам сабақ құрылымы оқу мақсаттарына қол жеткізуге ықпал етті. «Суреттер не болды?» әдісімен суреттерді бір-бірінен ажырата отырып әңгімелеу. « Зерттеу » әдісімен зерттеу жұмысын жүргізу. Сабақтың уақыттық кезеңдері сақталды. Сабақ жоспарынан ауытқулар болған жоқ .
18 слайд
Тренер мен әріптест е р ы қ п а л ы
Тренердің пікірі: Тренердің сабақ мақсатын
құруда көп көмегі болды. Сонымен қатар
саралау әдістері оқушылардың сабақтағы
мақсатқа жетуге ықпал ететінін түсіндім.
Әріптес ұсынысы: Әріптесім Алма
бағалау түрін дұрыс таңдау туралы кері
байланыс жасады
18 слайд
Тренер мен әріптест е р ы қ п а л ы Тренердің пікірі: Тренердің сабақ мақсатын құруда көп көмегі болды. Сонымен қатар саралау әдістері оқушылардың сабақтағы мақсатқа жетуге ықпал ететінін түсіндім. Әріптес ұсынысы: Әріптесім Алма бағалау түрін дұрыс таңдау туралы кері байланыс жасады
19 слайд
Болашақтағы жоспарым
Сабақ барысында сынып туралы немесе
жекелеген оқушылардың
жетістікке,қиындықтар туралы нені білдім,
келесі сабақтарда неге көңіл бөлу қажет?
Болашақта бағалау критерийлерін сабақ
басында хабарлауды және соған сәйкес
дескрипторлар мен кері байланыс беру
керектігін ескеремін .
19 слайд
Болашақтағы жоспарым Сабақ барысында сынып туралы немесе жекелеген оқушылардың жетістікке,қиындықтар туралы нені білдім, келесі сабақтарда неге көңіл бөлу қажет? Болашақта бағалау критерийлерін сабақ басында хабарлауды және соған сәйкес дескрипторлар мен кері байланыс беру керектігін ескеремін .