1 слайд
Сүзбелі ірімшік
құрамындағы
крахмалл мен
өсімдік майын
зерттеу
8а сынып окушылары Мухамадиева
Алтынай.Мукпенова Дана
Жетекшісі Г.Камелбеккызы
2 слайд
1. Пайдасы
2. Құрамы
3. Зерттеу
4. Қорытынды
3 слайд
Пайдас
ы
1. Асқазандағы ауырлық сезімнен көмектеседі
2. Оңай қорытылады
3. Кальцийге бай
4. Ақыл-ой жұмысын жақсартады
5. Гастрит кезінде пайдалы
4 слайд
Құрамы
Сүзбе құрамына 14-17% ақуыз, 18% дейін май, 2,4-
2,8% сүт қанты кіреді. Ол кальций,
фосфор,темір,магнийге өте бай.Сонымен қатар,сүзбе
қасиеті бойынша бірінші және жоғарғы болып келеді.
Сүзбенің калориялығы майлы 226 ккал-дан,майсыз 86
ккал-ға дейін ауытқиды. Бірақ, бұл өнім,төмен
температураның өзінде,ұзақ сақтауға қолайсыз. 0 градуста
ол 7 күнге дейін сақталуы мүмкін,ал егерде сүзбені ұзақ
сақтау керек болса,онда оны қатырып қойған жөн.Себебі,
қатып қалған сүзбе 4-6 айға дейін шыдайды.Сүзбе
консистенциясы жұмсақ болуы тиіс,сондай-ақ біркелкі
емес. Ал,түсі кремді бояуымен ақ болуы керек.
5 слайд
Практикалық бөлім
Зерттеу үшін:
1)«Эмиль»
2)Восток-продукт»
3) «Үй сүзбелі ірімшігі»
сүзбелі ірімшіктері
алынды
6 слайд
А. «Эмиль» сауда белгісінің сүзбелі
ірімшігінен крахмалл анықталды.
Б. «Восток-продукт» сауда белгісінің
сүзбелі ірімшігінде крахмалл болмады
В) «Үй сүзбелі ірімшігі» сауда
белгісінің сүзбелі ірімшігінде
крахмалл болмады
Аталған сүзбелі ірімшіктердің 3 түрінде де
өсімдік майы анықталған жоқ.Зерттеу нәтижесі :
7 слайд
8 слайд
Назарларыңы
зға рахмет!!!
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз