Материалдар / Cүзбелі ірімшік құрамындағы крахмалл мен майды анықтау
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Cүзбелі ірімшік құрамындағы крахмалл мен майды анықтау

Материал туралы қысқаша түсінік
Ұстаздар мен оқушыларға зерттеу жұмыстарында,тандау пәндеріне косымша материал
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
04 Желтоқсан 2020
644
3 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Сүзбелі ірімшік құрамындағы крахмалл мен өсімдік майын зерттеу 8а сынып окушылары Мухамадиева Алтынай.Мукпенова Дана Жетек

1 слайд
Сүзбелі ірімшік құрамындағы крахмалл мен өсімдік майын зерттеу 8а сынып окушылары Мухамадиева Алтынай.Мукпенова Дана Жетекшісі Г.Камелбеккызы

1. Пайдасы 2. Құрамы 3. Зерттеу 4. Қорытынды

2 слайд
1. Пайдасы 2. Құрамы 3. Зерттеу 4. Қорытынды

Пайдас ы 1. Асқазандағы ауырлық сезімнен көмектеседі 2. Оңай қорытылады 3. Кальцийге бай 4. Ақыл-ой жұмысын жақсартады 5. Гастри

3 слайд
Пайдас ы 1. Асқазандағы ауырлық сезімнен көмектеседі 2. Оңай қорытылады 3. Кальцийге бай 4. Ақыл-ой жұмысын жақсартады 5. Гастрит кезінде пайдалы

Құрамы Сүзбе құрамына 14-17% ақуыз, 18% дейін май, 2,4- 2,8% сүт қанты кіреді. Ол кальций, фосфор,темір,магнийге өте бай

4 слайд
Құрамы Сүзбе құрамына 14-17% ақуыз, 18% дейін май, 2,4- 2,8% сүт қанты кіреді. Ол кальций, фосфор,темір,магнийге өте бай.Сонымен қатар,сүзбе қасиеті бойынша бірінші және жоғарғы болып келеді. Сүзбенің калориялығы майлы 226 ккал-дан,майсыз 86 ккал-ға дейін ауытқиды. Бірақ, бұл өнім,төмен температураның өзінде,ұзақ сақтауға қолайсыз. 0 градуста ол 7 күнге дейін сақталуы мүмкін,ал егерде сүзбені ұзақ сақтау керек болса,онда оны қатырып қойған жөн.Себебі, қатып қалған сүзбе 4-6 айға дейін шыдайды.Сүзбе консистенциясы жұмсақ болуы тиіс,сондай-ақ біркелкі емес. Ал,түсі кремді бояуымен ақ болуы керек.

Практикалық бөлім Зерттеу үшін: 1)«Эмиль» 2)Восток-продукт» 3) «Үй сүзбелі ірімшігі» сүзбелі ірімшіктері

5 слайд
Практикалық бөлім Зерттеу үшін: 1)«Эмиль» 2)Восток-продукт» 3) «Үй сүзбелі ірімшігі» сүзбелі ірімшіктері алынды

А. «Эмиль» сауда белгісінің сүзбелі ірімшігінен крахмалл анықталды. Б. «Восток-продукт» сауда белгісінің сүзбелі ірімшігінд

6 слайд
А. «Эмиль» сауда белгісінің сүзбелі ірімшігінен крахмалл анықталды. Б. «Восток-продукт» сауда белгісінің сүзбелі ірімшігінде крахмалл болмады В) «Үй сүзбелі ірімшігі» сауда белгісінің сүзбелі ірімшігінде крахмалл болмады Аталған сүзбелі ірімшіктердің 3 түрінде де өсімдік майы анықталған жоқ.Зерттеу нәтижесі :

7 слайд

Назарларыңы зға рахмет!!!

8 слайд
Назарларыңы зға рахмет!!!