Материалдар / Дүниетану.Дұрыс тамақтана біл! презентация

Дүниетану.Дұрыс тамақтана біл! презентация

Материал туралы қысқаша түсінік
Дүниетану пәнінен Дұрыс тамақтан біл тақырыбына арналған слайдтар .
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Жариялаған:
Амангелді Айман
04 Мамыр 2024
269
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Пәні:Дүниетану 2- сынып Бөлім «Дені саудың - жаны сау» Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты: 2.1.4.1 түрлі дереккөздер н

1 слайд
Пәні:Дүниетану 2- сынып Бөлім «Дені саудың - жаны сау» Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты: 2.1.4.1 түрлі дереккөздер негізінде пайдалы және зиянды тағамдардың арасындағы айырмашылықтарды анықтау; Сабақтың мақсаты: Суреттер арқылы тағамдардың түрлері туралы ақпарат алады. Пайдалы және зиянды тағамдарды ажыратады. Адам ағзасына қажетті қоректі заттарды анықтайды. ЕБҚ: Педагогтің қолдауымен суреттегі тағамдар туралы жетелеуші сұрақтар бойынша әңгімелейді. Ойлау дағдыларының деңгейі Б ілу ,түсінуСабақтың тақырыбы: «Дұрыс тамақтана біл!»Ақмола облысы,Шортанды ауданы, Бозайғыр ауылының жалпы орта білім беретін мектебінің бастауыш сынып мұғалімі Амангелді Айман Тағамдар түрлері туралы біледі. -Пайдалы және зиянды тағамдардың айырмашылықтарын ажырата алады; -Жемістер мен көкөністердің адам ағзасына пайдасы туралы түсінеді.Бағалау критерийлері

1 слайд

Пәні:Дүниетану 2- сынып Бөлім «Дені саудың - жаны сау» Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаты: 2.1.4.1 түрлі дереккөздер негізінде пайдалы және зиянды тағамдардың арасындағы айырмашылықтарды анықтау; Сабақтың мақсаты: Суреттер арқылы тағамдардың түрлері туралы ақпарат алады. Пайдалы және зиянды тағамдарды ажыратады. Адам ағзасына қажетті қоректі заттарды анықтайды. ЕБҚ: Педагогтің қолдауымен суреттегі тағамдар туралы жетелеуші сұрақтар бойынша әңгімелейді. Ойлау дағдыларының деңгейі Б ілу ,түсінуСабақтың тақырыбы: «Дұрыс тамақтана біл!»Ақмола облысы,Шортанды ауданы, Бозайғыр ауылының жалпы орта білім беретін мектебінің бастауыш сынып мұғалімі Амангелді Айман Тағамдар түрлері туралы біледі. -Пайдалы және зиянды тағамдардың айырмашылықтарын ажырата алады; -Жемістер мен көкөністердің адам ағзасына пайдасы туралы түсінеді.Бағалау критерийлері

Сабақтың басы Сабақтың ортасы Сабақтың соңы «Атом және молекула» ойыны Бос кеңістікте атомдар,молекулалар нұсқаулар бойынша б

2 слайд
Сабақтың басы Сабақтың ортасы Сабақтың соңы «Атом және молекула» ойыны Бос кеңістікте атомдар,молекулалар нұсқаулар бойынша бірігіп қозғалыста болып топқа бірігеді . - Топтағы оқушылар өз ойларын жеке дәптерге жазады. -Өз жұбымен жазғандарын бірігіп талқылайды. -Мұғалімнің көмегімен сыныпта талқылайды .«Ойлан,бірік,бөл іс!» әдісі Тағам түрлері туралы түсініктері бар. Тағам құрамын топтай алады. Тағам құрамына қарай, тағам түрлерін анықтайды.«Топтастыру»ә дісі «Дүкенші» ойыны Белсенді оқу тәсілдері «Сәйкестендіру»к естесі Өздеріне қажетті тағамдарды сатып алады. Әр оқушы сатып алған тағамға сипаттама береді. -Тағамның пайдалы,зиянды екенін айтады. «Плюс,минус, қызықты»тәсіл і А,В,С дәрумендердің анықтамасын тауып сәйкестендіреді және дәрумендердің қандай тағамда бар екенін айтады. Пайдалы тағамдар мен зиянды тағамдар туралы жазады. Екеуіне не ортақ екендігін табады. «Венн диаграммасы» Пайдалы және зиянды тағамдарды ажыратады.

2 слайд

Сабақтың басы Сабақтың ортасы Сабақтың соңы «Атом және молекула» ойыны Бос кеңістікте атомдар,молекулалар нұсқаулар бойынша бірігіп қозғалыста болып топқа бірігеді . - Топтағы оқушылар өз ойларын жеке дәптерге жазады. -Өз жұбымен жазғандарын бірігіп талқылайды. -Мұғалімнің көмегімен сыныпта талқылайды .«Ойлан,бірік,бөл іс!» әдісі Тағам түрлері туралы түсініктері бар. Тағам құрамын топтай алады. Тағам құрамына қарай, тағам түрлерін анықтайды.«Топтастыру»ә дісі «Дүкенші» ойыны Белсенді оқу тәсілдері «Сәйкестендіру»к естесі Өздеріне қажетті тағамдарды сатып алады. Әр оқушы сатып алған тағамға сипаттама береді. -Тағамның пайдалы,зиянды екенін айтады. «Плюс,минус, қызықты»тәсіл і А,В,С дәрумендердің анықтамасын тауып сәйкестендіреді және дәрумендердің қандай тағамда бар екенін айтады. Пайдалы тағамдар мен зиянды тағамдар туралы жазады. Екеуіне не ортақ екендігін табады. «Венн диаграммасы» Пайдалы және зиянды тағамдарды ажыратады.

Зерттеу жұмысы ТЖ.»Мен зерттеушімін»әдісі Қытырлақ картоппен тәжірбие жұмысын жүргізеді.Зиянды тағам екенін тәжірбие арқылы ан

3 слайд
Зерттеу жұмысы ТЖ.»Мен зерттеушімін»әдісі Қытырлақ картоппен тәжірбие жұмысын жүргізеді.Зиянды тағам екенін тәжірбие арқылы анықтайды. 1.С уға араластырып,тұзы көп екенін анықтау. 2.Отқа жанатын анықтау. 3.Қаншалықты майлы екенін анықтау. ЕБҚ тапсырма: Топпен бірге тәжірбие жасайды. Топ мүшелерінің қолдауымен қорытынды жұмыс жасайды. Дескриптор: - тәжірбие жұмысын жасайды. -нәтижесін шығарады. 1.Т ұзының көп екенін анықтайды. 2.Отқа тез жанатын түсінеді. 3.Майлы болатынын түсінеді.

3 слайд

Зерттеу жұмысы ТЖ.»Мен зерттеушімін»әдісі Қытырлақ картоппен тәжірбие жұмысын жүргізеді.Зиянды тағам екенін тәжірбие арқылы анықтайды. 1.С уға араластырып,тұзы көп екенін анықтау. 2.Отқа жанатын анықтау. 3.Қаншалықты майлы екенін анықтау. ЕБҚ тапсырма: Топпен бірге тәжірбие жасайды. Топ мүшелерінің қолдауымен қорытынды жұмыс жасайды. Дескриптор: - тәжірбие жұмысын жасайды. -нәтижесін шығарады. 1.Т ұзының көп екенін анықтайды. 2.Отқа тез жанатын түсінеді. 3.Майлы болатынын түсінеді.

Функционалдық сауаттылық «Дүкен» ойыны Тапсырма : Азық - түлік дүкендегі тағамдарды қара. Өз

4 слайд
Функционалдық сауаттылық «Дүкен» ойыны Тапсырма : Азық - түлік дүкендегі тағамдарды қара. Өз қалаған тағамыңды сатып ал; Сатып алған тағамыңа сипаттама бер. Тағамға төлем жасай алады. Дескриптор: Тағамдарға таңдау жасай алады.; Өздеріңнің қалаған тағамдарын сатып алады; Сатып алған тағамына сипаттама береді; Пайдалы,зиянды екенін ажырата алады; Күнделікте өмірде өздеріне керекті затты сатып ала алады. Ақшаны пайдалануды үйренеді. Күнделікте өмірде қандай тағам түрлерін жеу керектігін біледі.   Бағалау. «Ауызша мақтау» Керемет! Тамаша! Жақсы! Жарайсың! ЕБҚ:Тағам түрлерін атайды. Пайдалы тағамдарды біледі

4 слайд

Функционалдық сауаттылық «Дүкен» ойыны Тапсырма : Азық - түлік дүкендегі тағамдарды қара. Өз қалаған тағамыңды сатып ал; Сатып алған тағамыңа сипаттама бер. Тағамға төлем жасай алады. Дескриптор: Тағамдарға таңдау жасай алады.; Өздеріңнің қалаған тағамдарын сатып алады; Сатып алған тағамына сипаттама береді; Пайдалы,зиянды екенін ажырата алады; Күнделікте өмірде өздеріне керекті затты сатып ала алады. Ақшаны пайдалануды үйренеді. Күнделікте өмірде қандай тағам түрлерін жеу керектігін біледі.   Бағалау. «Ауызша мақтау» Керемет! Тамаша! Жақсы! Жарайсың! ЕБҚ:Тағам түрлерін атайды. Пайдалы тағамдарды біледі

Сабақты қортындылау ППайдалы тағам Зиянды тағамЖЖ.»Венн диаграммасы. Жұппен толтыру Плюс ұнады Минус ұнамады Қызықты « Плюс, ми

5 слайд
Сабақты қортындылау ППайдалы тағам Зиянды тағамЖЖ.»Венн диаграммасы. Жұппен толтыру Плюс ұнады Минус ұнамады Қызықты « Плюс, минус, қызықты» тәсілі. ЕБҚ: Пайдалы тағамдардың суретін салады.

5 слайд

Сабақты қортындылау ППайдалы тағам Зиянды тағамЖЖ.»Венн диаграммасы. Жұппен толтыру Плюс ұнады Минус ұнамады Қызықты « Плюс, минус, қызықты» тәсілі. ЕБҚ: Пайдалы тағамдардың суретін салады.

Министірлікпен келісілген курстар тізімі