Ғылыми жоба

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Ғылыми жоба

Материал туралы қысқаша түсінік
Бұл аталған материал бастауыш сынып мұғалімдеріне, әсіресе жас мамандарға көмек ретінде пайдалануға болады. 4- ші сынып оқушысының чипсідегі қауіпті зерттеп, болашақта осындай зиян тағамдарды қолданбайтынына көзі жетті.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Ғылыми жоба “Чипсідегі үлкен қауіп” “Озерный негізгі мектебі” ММ Бағыты:Дүниетану Орындаған: Саясат Нұрғұлан

#1 слайд
Ғылыми жоба “Чипсідегі үлкен қауіп” “Озерный негізгі мектебі” ММ Бағыты:Дүниетану Орындаған: Саясат Нұрғұлан Сыныбы: 4 “А” Жетекшісі: Жанбуршина А.Т.

1 слайд

Ғылыми жоба “Чипсідегі үлкен қауіп” “Озерный негізгі мектебі” ММ Бағыты:Дүниетану Орындаған: Саясат Нұрғұлан Сыныбы: 4 “А” Жетекшісі: Жанбуршина А.Т.

Мазмұны І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Түсінік хат. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы. ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсид

#2 слайд
Мазмұны І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Түсінік хат. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы. ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсидің (қытырлақ картоптың) құрамы. 2.2. Чипсидегі (қытырлақ картоптағы) үлкен қауіп. ІІІ. Зерттеу бөлімі: 3.1 Тәжірибелер. 3.2 . Қосымша айғақтар ІV. Қорытынды бөлімі: Чипсиді үй жағдайында жасау. V. Қолданылған әдебиеттер тізімі:

2 слайд

Мазмұны І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Түсінік хат. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы. ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсидің (қытырлақ картоптың) құрамы. 2.2. Чипсидегі (қытырлақ картоптағы) үлкен қауіп. ІІІ. Зерттеу бөлімі: 3.1 Тәжірибелер. 3.2 . Қосымша айғақтар ІV. Қорытынды бөлімі: Чипсиді үй жағдайында жасау. V. Қолданылған әдебиеттер тізімі:

Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерд

#3 слайд
Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерде көздің жауын алатын қытырлақ картопты көргенде әрине оны жегің келеді, қытырлақ картопты көп мөлшерде жеу адам денсаулығына зиян екеніне зерттеу барысында көзіміз жетті. Сол себепті «Чипсідегі үлкен қауіп» тақырыбын таңдап алдым. Зерттеудің нәтижесінде біз енді дүкеннен қытырлақ картоп сатып алмаймыз деп шештік. Себебі : чипсиді жеген баланың ойлау қабілетті өте төмен болады екен. Чипсиді алғаш жегеннен бастап оны қайта -қайта жегіңіз келе береді . Сол себебті адамды семіздікке ұшыратады және адам ағзасында аллергия пайда болуы әбден мүмкін. Ал дәрумендер мен минералды заттар мүлдем жоқ.Соның салдарынан онкологиялық аурулар пайда болуы мүмкін және қытырлақ картоптың зияндығы туралы сіздерге айтып берсек . Қытырлақ картоптың құрамын зерттедік. Зерттеу барысында қытырлақ картоптың құрамында: C, B1, B2, B6, B9, PP, K дәрумендері, кальций, темір, магний, натрий және фосфор бар. Ал ең басым бөлігін 75% - су құрайды. Қытырлақ картоптың құрамында тұз өте көп Тұздың өте көп мөлшерде болуы сүйектердің дұрыс өсуіне кедіргі келтіреді және жүрекке әсер етеді. Сонымен қатар, чипсіге әр түрлі дәмдеуіштерді қосады. Сондықтанда бүгінгі таңдағы ең маңызды мәселе: Не жеп жатқанымызға назар аудару.  Бұл қызықты да мазмұнды жұмыс.

3 слайд

Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерде көздің жауын алатын қытырлақ картопты көргенде әрине оны жегің келеді, қытырлақ картопты көп мөлшерде жеу адам денсаулығына зиян екеніне зерттеу барысында көзіміз жетті. Сол себепті «Чипсідегі үлкен қауіп» тақырыбын таңдап алдым. Зерттеудің нәтижесінде біз енді дүкеннен қытырлақ картоп сатып алмаймыз деп шештік. Себебі : чипсиді жеген баланың ойлау қабілетті өте төмен болады екен. Чипсиді алғаш жегеннен бастап оны қайта -қайта жегіңіз келе береді . Сол себебті адамды семіздікке ұшыратады және адам ағзасында аллергия пайда болуы әбден мүмкін. Ал дәрумендер мен минералды заттар мүлдем жоқ.Соның салдарынан онкологиялық аурулар пайда болуы мүмкін және қытырлақ картоптың зияндығы туралы сіздерге айтып берсек . Қытырлақ картоптың құрамын зерттедік. Зерттеу барысында қытырлақ картоптың құрамында: C, B1, B2, B6, B9, PP, K дәрумендері, кальций, темір, магний, натрий және фосфор бар. Ал ең басым бөлігін 75% - су құрайды. Қытырлақ картоптың құрамында тұз өте көп Тұздың өте көп мөлшерде болуы сүйектердің дұрыс өсуіне кедіргі келтіреді және жүрекке әсер етеді. Сонымен қатар, чипсіге әр түрлі дәмдеуіштерді қосады. Сондықтанда бүгінгі таңдағы ең маңызды мәселе: Не жеп жатқанымызға назар аудару.  Бұл қызықты да мазмұнды жұмыс.

Ғылыми жобаның мақсаты: Чипсідің адам өміріне үлкен қауіп әкелетіндігін анықтап, оны қолданбауға ғылыми ізденіс арқылы дәле

#4 слайд
Ғылыми жобаның мақсаты: Чипсідің адам өміріне үлкен қауіп әкелетіндігін анықтап, оны қолданбауға ғылыми ізденіс арқылы дәлелдеу.

4 слайд

Ғылыми жобаның мақсаты: Чипсідің адам өміріне үлкен қауіп әкелетіндігін анықтап, оны қолданбауға ғылыми ізденіс арқылы дәлелдеу.

Ғылыми жобаның міндеттері: Чипсидің (Қытырлақ картоптың) шығу тарихын анықтау . Қытырлақ картоптың құрамын анықтау. Қытырлақ к

#5 слайд
Ғылыми жобаның міндеттері: Чипсидің (Қытырлақ картоптың) шығу тарихын анықтау . Қытырлақ картоптың құрамын анықтау. Қытырлақ картоптың адам денсаулығына зияны қандай екені туралы мәлімет жинау.

5 слайд

Ғылыми жобаның міндеттері: Чипсидің (Қытырлақ картоптың) шығу тарихын анықтау . Қытырлақ картоптың құрамын анықтау. Қытырлақ картоптың адам денсаулығына зияны қандай екені туралы мәлімет жинау.

Ғылыми жобаның болжамы Егер біз қытырлақ картоптың адам денсаулығына зиян екенін дәлелдер арқылы көрсете білсек, дүкендегі

#6 слайд
Ғылыми жобаның болжамы Егер біз қытырлақ картоптың адам денсаулығына зиян екенін дәлелдер арқылы көрсете білсек, дүкендегі сөрелерден алып тасталынама ...

6 слайд

Ғылыми жобаның болжамы Егер біз қытырлақ картоптың адам денсаулығына зиян екенін дәлелдер арқылы көрсете білсек, дүкендегі сөрелерден алып тасталынама ...

Ғылыми жобаның зерттеу жүйесі - Ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау; - Интернет мәліметтерімен танысу, іріктеу; - Тәжірибелер

#7 слайд
Ғылыми жобаның зерттеу жүйесі - Ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау; - Интернет мәліметтерімен танысу, іріктеу; - Тәжірибелер жүргізу; - Зерттеу жұмысын жинақтау, қорытындылау.

7 слайд

Ғылыми жобаның зерттеу жүйесі - Ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау; - Интернет мәліметтерімен танысу, іріктеу; - Тәжірибелер жүргізу; - Зерттеу жұмысын жинақтау, қорытындылау.

Ғылыми жобаның әдістері іздену бақылау зерттеу ой қорыту тәжірибе жасау жүйелеу

#8 слайд
Ғылыми жобаның әдістері іздену бақылау зерттеу ой қорыту тәжірибе жасау жүйелеу

8 слайд

Ғылыми жобаның әдістері іздену бақылау зерттеу ой қорыту тәжірибе жасау жүйелеу

Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерд

#9 слайд
Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерде көздің жауын алатын қытырлақ картопты көргенде әрине оны жегің келеді, қытырлақ картопты көп мөлшерде жеу адам денсаулығына зиян екеніне зерттеу барысында көзіміз жетті. Сол себепті «Чипсідегі үлкен қауіп» тақырыбын таңдап алдым. Зерттеудің нәтижесінде біз енді дүкеннен қытырлақ картоп сатып алмаймыз деп шештік. Себебі : чипсиді жеген баланың ойлау қабілетті өте төмен болады екен. Чипсиді алғаш жегеннен бастап оны қайта -қайта жегіңіз келе береді . Сол себебті адамды семіздікке ұшыратады және адам ағзасында аллергия пайда болуы әбден мүмкін. Ал дәрумендер мен минералды заттар мүлдем жоқ.Соның салдарынан онкологиялық аурулар пайда болуы мүмкін және қытырлақ картоптың зияндығы туралы сіздерге айтып берсек . Қытырлақ картоптың құрамын зерттедік. Зерттеу барысында қытырлақ картоптың құрамында: C, B1, B2, B6, B9, PP, K дәрумендері, кальций, темір, магний, натрий және фосфор бар. Ал ең басым бөлігін 75% - су құрайды. Қытырлақ картоптың құрамында тұз өте көп Тұздың өте көп мөлшерде болуы сүйектердің дұрыс өсуіне кедіргі келтіреді және жүрекке әсер етеді. Сонымен қатар, чипсіге әр түрлі дәмдеуіштерді қосады. Сондықтанда бүгінгі таңдағы ең маңызды мәселе: Не жеп жатқанымызға назар аудару.  Бұл қызықты да мазмұнды жұмыс.

9 слайд

Түсінік хат Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай дүкендерде көздің жауын алатын қытырлақ картопты көргенде әрине оны жегің келеді, қытырлақ картопты көп мөлшерде жеу адам денсаулығына зиян екеніне зерттеу барысында көзіміз жетті. Сол себепті «Чипсідегі үлкен қауіп» тақырыбын таңдап алдым. Зерттеудің нәтижесінде біз енді дүкеннен қытырлақ картоп сатып алмаймыз деп шештік. Себебі : чипсиді жеген баланың ойлау қабілетті өте төмен болады екен. Чипсиді алғаш жегеннен бастап оны қайта -қайта жегіңіз келе береді . Сол себебті адамды семіздікке ұшыратады және адам ағзасында аллергия пайда болуы әбден мүмкін. Ал дәрумендер мен минералды заттар мүлдем жоқ.Соның салдарынан онкологиялық аурулар пайда болуы мүмкін және қытырлақ картоптың зияндығы туралы сіздерге айтып берсек . Қытырлақ картоптың құрамын зерттедік. Зерттеу барысында қытырлақ картоптың құрамында: C, B1, B2, B6, B9, PP, K дәрумендері, кальций, темір, магний, натрий және фосфор бар. Ал ең басым бөлігін 75% - су құрайды. Қытырлақ картоптың құрамында тұз өте көп Тұздың өте көп мөлшерде болуы сүйектердің дұрыс өсуіне кедіргі келтіреді және жүрекке әсер етеді. Сонымен қатар, чипсіге әр түрлі дәмдеуіштерді қосады. Сондықтанда бүгінгі таңдағы ең маңызды мәселе: Не жеп жатқанымызға назар аудару.  Бұл қызықты да мазмұнды жұмыс.

І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Аннотация. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы.

#10 слайд
І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Аннотация. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы.

10 слайд

І. Кіріспе бөлімі: 1.1. Аннотация. 1.2. Чипсидің (қытырлақ картоптың) шығу тарихы.

1822-1914 ж ыл Саратога-Лейк қаласы, штат Нью-Йорк 24 августа 1853 жылы, Moon’s Lake Lodge мейрамханасының бас аспазшысы

#11 слайд
1822-1914 ж ыл Саратога-Лейк қаласы, штат Нью-Йорк  24 августа 1853 жылы, Moon’s Lake Lodge мейрамханасының бас аспазшысы Корнелиус Вандербильт кәсіпкер

11 слайд

1822-1914 ж ыл Саратога-Лейк қаласы, штат Нью-Йорк  24 августа 1853 жылы, Moon’s Lake Lodge мейрамханасының бас аспазшысы Корнелиус Вандербильт кәсіпкер

Саратога чипс 1932 жылдан бастап Нэшвиллидегі, штат Теннесси, марку Lay's, бірінші бренд чипсиі атағымен әлі күнге дейін дүн

#12 слайд
Саратога чипс  1932 жылдан бастап Нэшвиллидегі, штат Теннесси, марку Lay's, бірінші бренд чипсиі атағымен әлі күнге дейін дүниежүзіне танылып келеді.

12 слайд

Саратога чипс  1932 жылдан бастап Нэшвиллидегі, штат Теннесси, марку Lay's, бірінші бренд чипсиі атағымен әлі күнге дейін дүниежүзіне танылып келеді.

«Чипсы» ағылшын тілінен аударғанда «бөлшек» дегенді білдіреді. 1932 жылы Америкада картоп чипсыларының дәмін түрлендіріп жаса

#13 слайд
«Чипсы» ағылшын тілінен аударғанда «бөлшек» дегенді білдіреді. 1932 жылы Америкада картоп чипсыларының дәмін түрлендіріп жасау үшін тіпті ұлттық институт та құрылған.

13 слайд

«Чипсы» ағылшын тілінен аударғанда «бөлшек» дегенді білдіреді. 1932 жылы Америкада картоп чипсыларының дәмін түрлендіріп жасау үшін тіпті ұлттық институт та құрылған.

ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсидің (қытырлақ картоптың) құрымы. 2.2. Чипсідегі (қытырлақ картоптағы) үлкен қауіп.

#14 слайд
ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсидің (қытырлақ картоптың) құрымы. 2.2. Чипсідегі (қытырлақ картоптағы) үлкен қауіп.

14 слайд

ІІ . Негізгі бөлімі: 2.1. Чипсидің (қытырлақ картоптың) құрымы. 2.2. Чипсідегі (қытырлақ картоптағы) үлкен қауіп.

майлар тұз Дәмдеуіштер Натрий глутоматы бояғыш заттар 550 калл

#15 слайд
майлар тұз Дәмдеуіштер Натрий глутоматы бояғыш заттар 550 калл

15 слайд

майлар тұз Дәмдеуіштер Натрий глутоматы бояғыш заттар 550 калл

1 айда жеген чипси – 5 л май

#16 слайд
1 айда жеген чипси – 5 л май

16 слайд

1 айда жеген чипси – 5 л май

Бір қорап чипсы құрамында 0,7 г. тұз болады, ал, адам үшін тұздың күндізгі қалыпты мөлшері 5-6 грамм. Ағзада тұз мөлшері көб

#17 слайд
Бір қорап чипсы құрамында 0,7 г. тұз болады, ал, адам үшін тұздың күндізгі қалыпты мөлшері 5-6 грамм. Ағзада тұз мөлшері көбейген жағдайда сүйектердің өсуі мен жүректің жұмысы бұзылады. 

17 слайд

Бір қорап чипсы құрамында 0,7 г. тұз болады, ал, адам үшін тұздың күндізгі қалыпты мөлшері 5-6 грамм. Ағзада тұз мөлшері көбейген жағдайда сүйектердің өсуі мен жүректің жұмысы бұзылады. 

#18 слайд

18 слайд

Өзіне тәуелді етіп қояды Семіздікке шалдықтырады Құрамында құнарлы заттар жоқ Сүйектің дамуына әсер етеді, жүрек ауруын туды

#19 слайд
Өзіне тәуелді етіп қояды Семіздікке шалдықтырады Құрамында құнарлы заттар жоқ Сүйектің дамуына әсер етеді, жүрек ауруын тудырады

19 слайд

Өзіне тәуелді етіп қояды Семіздікке шалдықтырады Құрамында құнарлы заттар жоқ Сүйектің дамуына әсер етеді, жүрек ауруын тудырады

Ағзадағы тұздың көлемін арттырады Аллергия тудыруы мүмкін ойлау қабілеттін төмендетеді онкологиялық аурулар туғызады

#20 слайд
Ағзадағы тұздың көлемін арттырады Аллергия тудыруы мүмкін ойлау қабілеттін төмендетеді онкологиялық аурулар туғызады

20 слайд

Ағзадағы тұздың көлемін арттырады Аллергия тудыруы мүмкін ойлау қабілеттін төмендетеді онкологиялық аурулар туғызады

Чипсі адам өміріне өте қауіпті

#21 слайд
Чипсі адам өміріне өте қауіпті

21 слайд

Чипсі адам өміріне өте қауіпті

Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай зерттеу барысында «Қытырл

#22 слайд
Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай зерттеу барысында «Қытырлақ картоптың адам денсаулығына зияны» анықтап оны көп мөлшерде жеу дұрыс емес екендігіне көзім жетті.

22 слайд

Бүгінгі таңда экология лас заманда адамдар ауырып ем іздегенше ауырмайтын жол іздейді. Осыған орай зерттеу барысында «Қытырлақ картоптың адам денсаулығына зияны» анықтап оны көп мөлшерде жеу дұрыс емес екендігіне көзім жетті.

Чипсиді үй жағдайында жасау

#23 слайд
Чипсиді үй жағдайында жасау

23 слайд

Чипсиді үй жағдайында жасау

Фаст-фуд тағамдарынның тұтынушыларға кеңестер. •Тез әзірленетін тағамдар сататын дәмханаларға жиі бармағаныңыз жөн •Өзіңізді ф

#24 слайд
Фаст-фуд тағамдарынның тұтынушыларға кеңестер. •Тез әзірленетін тағамдар сататын дәмханаларға жиі бармағаныңыз жөн •Өзіңізді фаст-фуд өнімдерінің орнына жеміс- жидектер, аз коллориялы йогурт немесе каша жеуге көндіріңіз •Газдалған сусындардың орнына түрлі жемістердің шырынын ішіңіз •Қуырылған тамақтарды көп жемеуге тырысыңыз. Көкөністерден жасалатын тағамдарды жиі қолданыңыз

24 слайд

Фаст-фуд тағамдарынның тұтынушыларға кеңестер. •Тез әзірленетін тағамдар сататын дәмханаларға жиі бармағаныңыз жөн •Өзіңізді фаст-фуд өнімдерінің орнына жеміс- жидектер, аз коллориялы йогурт немесе каша жеуге көндіріңіз •Газдалған сусындардың орнына түрлі жемістердің шырынын ішіңіз •Қуырылған тамақтарды көп жемеуге тырысыңыз. Көкөністерден жасалатын тағамдарды жиі қолданыңыз

Біздің ұсынысымыз •өнімді аларда мұқият этикеткасын қарап танысыңыз •өнімнің тым ашық түстілерін алмаңыз •ұзақ мерзімге созылға

#25 слайд
Біздің ұсынысымыз •өнімді аларда мұқият этикеткасын қарап танысыңыз •өнімнің тым ашық түстілерін алмаңыз •ұзақ мерзімге созылған өнімді алмаңыз •құрамы аз болса, дәмдеуіштері мен қоспалары да аз екенін көрсетеді •егерде сол өнімге қызықсаңыз оны қолдану мөлшерін азайтыңыз •кириешки мен чипсыді кішкентай балаларға ұсынбаңыз •асқазан және ішек аурулары бар оқушыларға мүлдем қолдануға болмайтынын ескеріңіз.

25 слайд

Біздің ұсынысымыз •өнімді аларда мұқият этикеткасын қарап танысыңыз •өнімнің тым ашық түстілерін алмаңыз •ұзақ мерзімге созылған өнімді алмаңыз •құрамы аз болса, дәмдеуіштері мен қоспалары да аз екенін көрсетеді •егерде сол өнімге қызықсаңыз оны қолдану мөлшерін азайтыңыз •кириешки мен чипсыді кішкентай балаларға ұсынбаңыз •асқазан және ішек аурулары бар оқушыларға мүлдем қолдануға болмайтынын ескеріңіз.

ПАЙДАЛЫ ТАҒАМДАР ҚАУІПТІ ТАҒАМДАР

#26 слайд
ПАЙДАЛЫ ТАҒАМДАР ҚАУІПТІ ТАҒАМДАР

26 слайд

ПАЙДАЛЫ ТАҒАМДАР ҚАУІПТІ ТАҒАМДАР

80%-ның қан құрамы шамалы: гемоглобины төмен. 50 % балаларда жәй қабынулар — гастрит, пиелонефрит және т.б. 40 % -да тағамға а

#27 слайд
80%-ның қан құрамы шамалы: гемоглобины төмен. 50 % балаларда жәй қабынулар — гастрит, пиелонефрит және т.б. 40 % -да тағамға аллергиясы бар. 40 % балаларда бронх-өкпе жүйесі  төмендеген. 90 % балалар эндемикалық зобқа шалдыққан – қалқанша безінің дұрыс жасамауынан. Қазіргі балалар денсаулығы

27 слайд

80%-ның қан құрамы шамалы: гемоглобины төмен. 50 % балаларда жәй қабынулар — гастрит, пиелонефрит және т.б. 40 % -да тағамға аллергиясы бар. 40 % балаларда бронх-өкпе жүйесі  төмендеген. 90 % балалар эндемикалық зобқа шалдыққан – қалқанша безінің дұрыс жасамауынан. Қазіргі балалар денсаулығы

Ғылыми жобаның жаңалығы мен дербестік нәтижесі - Қытырлақ картоп адам денсаулығына зияны туралы мәліметтер жиналып жан – жақты

#28 слайд
Ғылыми жобаның жаңалығы мен дербестік нәтижесі - Қытырлақ картоп адам денсаулығына зияны туралы мәліметтер жиналып жан – жақты сипаттама берілді; - Қытырлақ картоп адам денсаулығына зиянын тигізбейтін үй жағдайында түрлі қоспасыз жасап тиімді пайдаланудың жолдары көрсетілді. - Арнайы ұйымдастырылған зерттеу жұмыстары барысында қытырлақ картоп адам денсаулығына зияндығы зерттеліп күнделікті өмірде көп мөлшерде пайдаланбау керектігі дәлелдеген.

28 слайд

Ғылыми жобаның жаңалығы мен дербестік нәтижесі - Қытырлақ картоп адам денсаулығына зияны туралы мәліметтер жиналып жан – жақты сипаттама берілді; - Қытырлақ картоп адам денсаулығына зиянын тигізбейтін үй жағдайында түрлі қоспасыз жасап тиімді пайдаланудың жолдары көрсетілді. - Арнайы ұйымдастырылған зерттеу жұмыстары барысында қытырлақ картоп адам денсаулығына зияндығы зерттеліп күнделікті өмірде көп мөлшерде пайдаланбау керектігі дәлелдеген.

Назар салып тыңдағандарыңызға рахмет!!!

#29 слайд
Назар салып тыңдағандарыңызға рахмет!!!

29 слайд

Назар салып тыңдағандарыңызға рахмет!!!

Файл форматы:
pptx
30.10.2018
547
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі