Материалдар / Жоба: Шоколадтың пайдасы мен зияны
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Жоба: Шоколадтың пайдасы мен зияны

Материал туралы қысқаша түсінік
Қазіргі кезде шоколадтың түрі өте көп. Шоколад —какао ұнтағына оның дәмін және хош иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компоненттер қосып дайындалынған кондитер өнімдері. Шоколад туралы балаларға мәлімет бере отырып, оның пайдасы мен зиянын да бар екенін дәлелдеу.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
19 Қараша 2021
1701
13 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Павлодар облысы, Екібастұз қаласы «№23 Балауса балабақшасы» Қайыржан Айша Алтынбекқызы «Шоколадтың пайдасы мен зияны» атты з

1 слайд
Павлодар облысы, Екібастұз қаласы «№23 Балауса балабақшасы» Қайыржан Айша Алтынбекқызы «Шоколадтың пайдасы мен зияны» атты зерттеу жұмыс Жоба тақырыбы: «Шоколадтың пайдасы мен зияны» Дайындаған: А.Б.Жусупбаева

Зерттеу жұмысын алу себебім: Мен шоколадты жегенді ұнатамын, бірақ анам көп жеуге болмайтынын, зиян екенін айтады, сондықтан ш

2 слайд
Зерттеу жұмысын алу себебім:  Мен шоколадты жегенді ұнатамын, бірақ анам көп жеуге болмайтынын, зиян екенін айтады, сондықтан шоколад туралы нақты мәліметтер жинақтап, тәжірибеден өткізуді жөн көрдік.   Зерттеудің өзектілігі:  Қазіргі кезде шоколадтың түрі өте көп. Шоколад — какао ұнтағына оның дәмін және хош иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компоненттер қосып дайындалынған кондитер өнімдері. Шоколад туралы балаларға мәлімет бере отырып, оның пайдасы мен зиянын да бар екенін дәлелдеу.   Зерттеудің мақсаты:  Шоколадтың шығу тарихын білу, оның пайдасы мен зиянын ашып көрсету. Зерттеуд ің м індеттері: Шоколадтың шығу тарихын анықтау, оның жасалу жолы мен құрамын білу; Шоколадтың пайдасы мен зияны туралы мәлімет жинау ; Шоколад туралы қызықты мәліметтермен танысу ; Үй жағдайында шоколад жасап, таза, дәмді болатынын дәлелдеу.

Шоколад тарихы өте ертеде басталды. Шамадан біздің жылымызға дейін 1500 жыл біздің ойпаттарда мексикалық шығанақтың жағасында

3 слайд
Шоколад тарихы өте ертеде басталды. Шамадан біздің жылымызға дейін 1500 жыл біздің ойпаттарда мексикалық шығанақтың жағасында  Америкада  ольмек өркениеті туды.

Мен шоколадты жегенді ұнатамын, бірақ анам көп жеуге болмайтынын, зиян екенін айтады, сондықтан шоколад туралы нақты мәліметте

4 слайд
Мен шоколадты жегенді ұнатамын, бірақ анам көп жеуге болмайтынын, зиян екенін айтады, сондықтан шоколад туралы нақты мәліметтер жинақтап, тәжірибеден өткізуді жөн көрдік.

Шоколад қалай жасалады? Шоколад — какао ұнтағына оның дәмін және хош иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компонентт

5 слайд
Шоколад қалай жасалады? Шоколад  —  какао  ұнтағына оның дәмін және хош иісін келтіретін, жұмсақ консистенция беретін компоненттер қосып дайындалынған кондитер өнімдерден жасалады.

Шоколад түрлері

6 слайд
Шоколад түрлері

Шоколадтың адамға пайдасы Шоколадтың адамның қан айналымына, жүректің қалыпты жұмыс істеуіне, миына пайдасы мо

7 слайд
Шоколадтың адамға пайдасы Шоколадтың адамның қан айналымына, жүректің қалыпты жұмыс істеуіне, миына пайдасы мол екенін .

Шоколадтың зияны Шоколадтың зияны да бар екенін ескергеніңіз жөн. Балаға шоколад өнімдерін күнді

8 слайд
Шоколадтың зияны Шоколадтың зияны да бар екенін ескергеніңіз жөн. Балаға шоколад өнімдерін күндізгі уақытта берген дұрыс болады. Өйткені, оның құрамындағы кофейн мен теобромин кешкі уақытта бала ағзасына кері әсер етеді. Егер балада аллергиялық реакциялар үрдісі болса немесе лактаза жетіспеушілігі болған жағдайда шоколадтан мүлдем бас тартқан жөн.

9 слайд