«Жұмыртқа және оның пайдасы»
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі
«Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Ғылыми жоба авторы:
Унгарбаева Ұлжан 6 «Д» сынып оқушысы
Ғылыми жобаның тақырыбы:
«Жұмыртқа және оның пайдасы»
Ғылыми жоба дайындалған бағыты: Жаратылыстану
Ғылыми жобаның дайындалған секциясы: Биология
Жетекшісі: Нурманова Айгуль Куйчибаевна
1 слайд
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі Ғылыми жоба авторы: Унгарбаева Ұлжан 6 «Д» сынып оқушысы Ғылыми жобаның тақырыбы: «Жұмыртқа және оның пайдасы» Ғылыми жоба дайындалған бағыты: Жаратылыстану Ғылыми жобаның дайындалған секциясы: Биология Жетекшісі: Нурманова Айгуль Куйчибаевна
2 слайд
Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы
бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы,
шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік
беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау.
Зерттеудің болжамы: тамақ есебінде қолданылып қана жүрген жұмыртқаның
химиялық құрамын және оның емдік қасиеттерін жете білетін болсақ,
жұмыртқаны жан - жақты тұрмыста да қолдана аламыз.
Зерттеу кезеңдері:
І. Жоба жұмысының тақырыбы таңдалып, зерттеу жұмысына қажетті материалдар
жинақталды.
ІІ. Жинақталған материалдарға сараптама жасалды, ғылыми мәліметтер
салыстырылды.
ІІІ. Зерттеу жұмысының жобасы жазылды, слайдтар жасалды, жұмыртқаның
емдік қасиеттері, тұрмыс пен косметология саласындағы пайдасы бар екені
анықталды.
Жұмыстың нәтижесі және қорытындысы: іздену нәтижесінде жұмыртқаның ең
алдымен денсаулыққа пайдалыекенін білдік. Сонымен қатар шаш күтімі, бет күтімі
сияқты косметология саласында да пайдасы өте зор екендігі
анықталды.
Зерттеу жұмысының дереккөздері: зерттеудің материалы ретінде деректер,
түсіндірме, оқулықтар мен көркем шығармалар, суреттер, фотодеректер алынды.
Зерттеудің әдіс-тәсілдері: зерттеу барысында жинақтау, салыстыру, сараптау, оны
тәжірибеде қолдану сияқты әдістер пайдаланылды.
2 слайд
Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау. Зерттеудің болжамы: тамақ есебінде қолданылып қана жүрген жұмыртқаның химиялық құрамын және оның емдік қасиеттерін жете білетін болсақ, жұмыртқаны жан - жақты тұрмыста да қолдана аламыз. Зерттеу кезеңдері: І. Жоба жұмысының тақырыбы таңдалып, зерттеу жұмысына қажетті материалдар жинақталды. ІІ. Жинақталған материалдарға сараптама жасалды, ғылыми мәліметтер салыстырылды. ІІІ. Зерттеу жұмысының жобасы жазылды, слайдтар жасалды, жұмыртқаның емдік қасиеттері, тұрмыс пен косметология саласындағы пайдасы бар екені анықталды. Жұмыстың нәтижесі және қорытындысы: іздену нәтижесінде жұмыртқаның ең алдымен денсаулыққа пайдалыекенін білдік. Сонымен қатар шаш күтімі, бет күтімі сияқты косметология саласында да пайдасы өте зор екендігі анықталды. Зерттеу жұмысының дереккөздері: зерттеудің материалы ретінде деректер, түсіндірме, оқулықтар мен көркем шығармалар, суреттер, фотодеректер алынды. Зерттеудің әдіс-тәсілдері: зерттеу барысында жинақтау, салыстыру, сараптау, оны тәжірибеде қолдану сияқты әдістер пайдаланылды.
3 слайд
3 слайд
4 слайд
4 слайд
5 слайд
5 слайд
6 слайд
6 слайд
7 слайд
бъекты
Дни
Сырое яйцо Варёное яйцо
1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки
воздуха, а на поверхности уксуса – белый налёт.
На поверхности яйца появились крупные пузырьки воздуха, на
поверхности уксуса образуется пена.
2 день Количество пузырьков увеличивается. От скорлупы
отходит белая плёнка и поднимается на
поверхность уксуса. Скорлупа начинает
растворяться.
Происходит то же самое, что и с сырым яйцом, но на 4 часа
позже и медленнее.
3 день Яйцо стало больше размером, а объём уксуса
уменьшился. Скорлупа растворилась, яйцо стало
мягким.
Размер яйца и объём уксуса остались такими же. Скорлупа
растворилась, яйцо более твёрдое, чем сырое.
7 слайд
бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса – белый налёт. На поверхности яйца появились крупные пузырьки воздуха, на поверхности уксуса образуется пена. 2 день Количество пузырьков увеличивается. От скорлупы отходит белая плёнка и поднимается на поверхность уксуса. Скорлупа начинает растворяться. Происходит то же самое, что и с сырым яйцом, но на 4 часа позже и медленнее. 3 день Яйцо стало больше размером, а объём уксуса уменьшился. Скорлупа растворилась, яйцо стало мягким. Размер яйца и объём уксуса остались такими же. Скорлупа растворилась, яйцо более твёрдое, чем сырое.
8 слайд
8 слайд
9 слайд
9 слайд
10 слайд
10 слайд
11 слайд
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА
РАХМЕТ
11 слайд
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ