Материалдар / «Жұмыртқа және оның пайдасы»
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

«Жұмыртқа және оның пайдасы»

Материал туралы қысқаша түсінік
тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
25 Желтоқсан 2018
496
2 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммунал

1 слайд
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі Ғылыми жоба авторы: Унгарбаева Ұлжан 6 «Д» сынып оқушысы Ғылыми жобаның тақырыбы: «Жұмыртқа және оның пайдасы» Ғылыми жоба дайындалған бағыты: Жаратылыстану Ғылыми жобаның дайындалған секциясы: Биология Жетекшісі: Нурманова Айгуль Куйчибаевна

Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұ

2 слайд
Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау. Зерттеудің болжамы: тамақ есебінде қолданылып қана жүрген жұмыртқаның химиялық құрамын және оның емдік қасиеттерін жете білетін болсақ, жұмыртқаны жан - жақты тұрмыста да қолдана аламыз. Зерттеу кезеңдері: І. Жоба жұмысының тақырыбы таңдалып, зерттеу жұмысына қажетті материалдар жинақталды. ІІ. Жинақталған материалдарға сараптама жасалды, ғылыми мәліметтер салыстырылды. ІІІ. Зерттеу жұмысының жобасы жазылды, слайдтар жасалды, жұмыртқаның емдік қасиеттері, тұрмыс пен косметология саласындағы пайдасы бар екені анықталды. Жұмыстың нәтижесі және қорытындысы: іздену нәтижесінде жұмыртқаның ең алдымен денсаулыққа пайдалыекенін білдік. Сонымен қатар шаш күтімі, бет күтімі сияқты косметология саласында да пайдасы өте зор екендігі анықталды. Зерттеу жұмысының дереккөздері: зерттеудің материалы ретінде деректер, түсіндірме, оқулықтар мен көркем шығармалар, суреттер, фотодеректер алынды. Зерттеудің әдіс-тәсілдері: зерттеу барысында жинақтау, салыстыру, сараптау, оны тәжірибеде қолдану сияқты әдістер пайдаланылды.

3 слайд

4 слайд

5 слайд

6 слайд

бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса –

7 слайд
бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса – белый налёт. На поверхности яйца появились крупные пузырьки воздуха, на поверхности уксуса образуется пена. 2 день Количество пузырьков увеличивается. От скорлупы отходит белая плёнка и поднимается на поверхность уксуса. Скорлупа начинает растворяться. Происходит то же самое, что и с сырым яйцом, но на 4 часа позже и медленнее. 3 день Яйцо стало больше размером, а объём уксуса уменьшился. Скорлупа растворилась, яйцо стало мягким. Размер яйца и объём уксуса остались такими же. Скорлупа растворилась, яйцо более твёрдое, чем сырое.  

8 слайд

9 слайд

10 слайд

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ

11 слайд
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ