«Жұмыртқа және оның пайдасы»

Тақырып бойынша 11 материал табылды

«Жұмыртқа және оның пайдасы»

Материал туралы қысқаша түсінік
тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммунал

#1 слайд
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі Ғылыми жоба авторы: Унгарбаева Ұлжан 6 «Д» сынып оқушысы Ғылыми жобаның тақырыбы: «Жұмыртқа және оның пайдасы» Ғылыми жоба дайындалған бағыты: Жаратылыстану Ғылыми жобаның дайындалған секциясы: Биология Жетекшісі: Нурманова Айгуль Куйчибаевна

1 слайд

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі «Жамбыл облысы, Байзақ ауданы әкімдігінің, №1 мектеп-гимназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі Ғылыми жоба авторы: Унгарбаева Ұлжан 6 «Д» сынып оқушысы Ғылыми жобаның тақырыбы: «Жұмыртқа және оның пайдасы» Ғылыми жоба дайындалған бағыты: Жаратылыстану Ғылыми жобаның дайындалған секциясы: Биология Жетекшісі: Нурманова Айгуль Куйчибаевна

Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұм

#2 слайд
Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау. Зерттеудің болжамы: тамақ есебінде қолданылып қана жүрген жұмыртқаның химиялық құрамын және оның емдік қасиеттерін жете білетін болсақ, жұмыртқаны жан - жақты тұрмыста да қолдана аламыз. Зерттеу кезеңдері: І. Жоба жұмысының тақырыбы таңдалып, зерттеу жұмысына қажетті материалдар жинақталды. ІІ. Жинақталған материалдарға сараптама жасалды, ғылыми мәліметтер салыстырылды. ІІІ. Зерттеу жұмысының жобасы жазылды, слайдтар жасалды, жұмыртқаның емдік қасиеттері, тұрмыс пен косметология саласындағы пайдасы бар екені анықталды. Жұмыстың нәтижесі және қорытындысы: іздену нәтижесінде жұмыртқаның ең алдымен денсаулыққа пайдалыекенін білдік. Сонымен қатар шаш күтімі, бет күтімі сияқты косметология саласында да пайдасы өте зор екендігі анықталды. Зерттеу жұмысының дереккөздері: зерттеудің материалы ретінде деректер, түсіндірме, оқулықтар мен көркем шығармалар, суреттер, фотодеректер алынды. Зерттеудің әдіс-тәсілдері: зерттеу барысында жинақтау, салыстыру, сараптау, оны тәжірибеде қолдану сияқты әдістер пайдаланылды.

2 слайд

Зерттеудің мақсаты: тағам есебінде пайдаланылатын құстардың сопақ қабығы бар жыныстық клеткасы әрі нәрлі тағамдардың бірі – жұмыртқаның құрылысы, шығу тарихы және оның өмірдегі тигізетін пайдасы туралы түсінік беру, жұмыртқаның пайдасын насихаттау. Зерттеудің болжамы: тамақ есебінде қолданылып қана жүрген жұмыртқаның химиялық құрамын және оның емдік қасиеттерін жете білетін болсақ, жұмыртқаны жан - жақты тұрмыста да қолдана аламыз. Зерттеу кезеңдері: І. Жоба жұмысының тақырыбы таңдалып, зерттеу жұмысына қажетті материалдар жинақталды. ІІ. Жинақталған материалдарға сараптама жасалды, ғылыми мәліметтер салыстырылды. ІІІ. Зерттеу жұмысының жобасы жазылды, слайдтар жасалды, жұмыртқаның емдік қасиеттері, тұрмыс пен косметология саласындағы пайдасы бар екені анықталды. Жұмыстың нәтижесі және қорытындысы: іздену нәтижесінде жұмыртқаның ең алдымен денсаулыққа пайдалыекенін білдік. Сонымен қатар шаш күтімі, бет күтімі сияқты косметология саласында да пайдасы өте зор екендігі анықталды. Зерттеу жұмысының дереккөздері: зерттеудің материалы ретінде деректер, түсіндірме, оқулықтар мен көркем шығармалар, суреттер, фотодеректер алынды. Зерттеудің әдіс-тәсілдері: зерттеу барысында жинақтау, салыстыру, сараптау, оны тәжірибеде қолдану сияқты әдістер пайдаланылды.

#3 слайд

3 слайд

#4 слайд

4 слайд

#5 слайд

5 слайд

#6 слайд

6 слайд

бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса – белы

#7 слайд
бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса – белый налёт. На поверхности яйца появились крупные пузырьки воздуха, на поверхности уксуса образуется пена.   2 день Количество пузырьков увеличивается. От скорлупы отходит белая плёнка и поднимается на поверхность уксуса. Скорлупа начинает растворяться. Происходит то же самое, что и с сырым яйцом, но на 4 часа позже и медленнее.   3 день Яйцо стало больше размером, а объём уксуса уменьшился. Скорлупа растворилась, яйцо стало мягким. Размер яйца и объём уксуса остались такими же. Скорлупа растворилась, яйцо более твёрдое, чем сырое.  

7 слайд

бъекты Дни Сырое яйцо Варёное яйцо 1 день На поверхности яйца появились мелкие пузырьки воздуха, а на поверхности уксуса – белый налёт. На поверхности яйца появились крупные пузырьки воздуха, на поверхности уксуса образуется пена.   2 день Количество пузырьков увеличивается. От скорлупы отходит белая плёнка и поднимается на поверхность уксуса. Скорлупа начинает растворяться. Происходит то же самое, что и с сырым яйцом, но на 4 часа позже и медленнее.   3 день Яйцо стало больше размером, а объём уксуса уменьшился. Скорлупа растворилась, яйцо стало мягким. Размер яйца и объём уксуса остались такими же. Скорлупа растворилась, яйцо более твёрдое, чем сырое.  

#8 слайд

8 слайд

#9 слайд

9 слайд

#10 слайд

10 слайд

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ

#11 слайд
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ

11 слайд

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ

Файл форматы:
pptx
25.12.2018
781
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Жариялаған:
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі