"Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі " тақырыпта ашық сабақ
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
К ӨКӨНІСТЕН
ДАЙЫНДАЛАТЫН
ТАҒАМДАР МЕН
ГАРНИРЛЕР
Картоп массасынан коттлет,
зразы дайындау процесі
Өндірістік оқыту шебері
Жумагалиева Бибигуль
МуратовнаТеректі колледжі
1 слайд
К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері Жумагалиева Бибигуль МуратовнаТеректі колледжі
2 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді
Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады
Ыстықтай үгеді
Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады
Кепкен нан ұнтағында аунатады
Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп
Зразы үшінКотлет үшін
Ұсыну
2 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну
3 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді
Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады
Ыстықтай үгеді
Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады
Котлет (бір ұшты
сүйірленген сопақшалу-
жалпақ) формасын беріп
Кепкен нан ұнтағында аунатады
Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп
Зразы үшінКотлет үшін
Ұсыну
3 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Котлет (бір ұшты сүйірленген сопақшалу- жалпақ) формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну
4 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді
Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады
Ыстықтай үгеді
Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады
Кірпіш формасын беріп
Кепкен нан ұнтағында аунатады Ортасына тартымдар салады
Шеттерін біріктіріп
Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп
Зразы үшінКотлет үшін
Ұсыну Тандыр нан формасын беріп
4 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кірпіш формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Ортасына тартымдар салады Шеттерін біріктіріп Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну Тандыр нан формасын беріп
5 слайд
ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2
ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА
САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БОЛМАСА
КОТЛЕТКЕ БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ
САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ПИЯЗ ТҰЗДЫҚТАРЫН ҚҰЯДЫ.
ҚАЙМАҚ ПЕН ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ
5 слайд
ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БОЛМАСА КОТЛЕТКЕ БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ПИЯЗ ТҰЗДЫҚТАРЫН ҚҰЯДЫ. ҚАЙМАҚ ПЕН ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ
6 слайд
ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ
САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ
МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ
ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ТҰЗДЫҚТАРЫН ТАҒАМҒА
ҚҰЙЫП БЕРЕДІ.
ҚАЙМАҚ НЕ ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ
6 слайд
ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ТҰЗДЫҚТАРЫН ТАҒАМҒА ҚҰЙЫП БЕРЕДІ. ҚАЙМАҚ НЕ ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ
7 слайд
7 слайд
8 слайд
8 слайд
9 слайд
9 слайд
10 слайд
10 слайд
11 слайд
11 слайд
12 слайд
12 слайд
13 слайд
13 слайд
14 слайд
14 слайд
15 слайд
15 слайд
16 слайд
16 слайд
17 слайд
КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН
ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:
17 слайд
КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:
18 слайд
18 слайд
19 слайд
САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:
Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз
және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс
формалы болуы керек. Котлет тілінген
жерінде – ақ не сірне түсті. Консистенциясы-
үлпілдек, созылмалы емес, түйіршіксіз,
үгітілмеген болуы тиіс
Дайын зразының бетінде жарықшалар
болмағаны жөн, қуырма қабығы алқызыл,
өз формасын сақтаулы болуы керек.
Консистенциясы- үлпілдек, шырынды. Зразы
тілінген жерінде – ақ не сірне түсті, фарш
шашылмауы керек
19 слайд
САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР: Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы керек. Котлет тілінген жерінде – ақ не сірне түсті. Консистенциясы- үлпілдек, созылмалы емес, түйіршіксіз, үгітілмеген болуы тиіс Дайын зразының бетінде жарықшалар болмағаны жөн, қуырма қабығы алқызыл, өз формасын сақтаулы болуы керек. Консистенциясы- үлпілдек, шырынды. Зразы тілінген жерінде – ақ не сірне түсті, фарш шашылмауы керек