"Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі " тақырыпта ашық сабақ

Тақырып бойынша 11 материал табылды

"Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі " тақырыпта ашық сабақ

Материал туралы қысқаша түсінік
арнай пән оқытушыларына арналған
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері

#1 слайд
К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері Жумагалиева Бибигуль МуратовнаТеректі колледжі

1 слайд

К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері Жумагалиева Бибигуль МуратовнаТеректі колледжі

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

#2 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

2 слайд

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

#3 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Котлет (бір ұшты сүйірленген сопақшалу- жалпақ) формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

3 слайд

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Котлет (бір ұшты сүйірленген сопақшалу- жалпақ) формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

#4 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кірпіш формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Ортасына тартымдар салады Шеттерін біріктіріп Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну Тандыр нан формасын беріп

4 слайд

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кірпіш формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Ортасына тартымдар салады Шеттерін біріктіріп Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну Тандыр нан формасын беріп

ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ.

#5 слайд
ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БОЛМАСА КОТЛЕТКЕ БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ПИЯЗ ТҰЗДЫҚТАРЫН ҚҰЯДЫ. ҚАЙМАҚ ПЕН ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

5 слайд

ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БОЛМАСА КОТЛЕТКЕ БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ПИЯЗ ТҰЗДЫҚТАРЫН ҚҰЯДЫ. ҚАЙМАҚ ПЕН ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙ

#6 слайд
ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ТҰЗДЫҚТАРЫН ТАҒАМҒА ҚҰЙЫП БЕРЕДІ. ҚАЙМАҚ НЕ ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

6 слайд

ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ТҰЗДЫҚТАРЫН ТАҒАМҒА ҚҰЙЫП БЕРЕДІ. ҚАЙМАҚ НЕ ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

#7 слайд

7 слайд

#8 слайд

8 слайд

#9 слайд

9 слайд

#10 слайд

10 слайд

#11 слайд

11 слайд

#12 слайд

12 слайд

#13 слайд

13 слайд

#14 слайд

14 слайд

#15 слайд

15 слайд

#16 слайд

16 слайд

КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:

#17 слайд
КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:

17 слайд

КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:

#18 слайд

18 слайд

САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:  Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы кере

#19 слайд
САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:  Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы керек. Котлет тілінген жерінде – ақ не сірне түсті. Консистенциясы- үлпілдек, созылмалы емес, түйіршіксіз, үгітілмеген болуы тиіс  Дайын зразының бетінде жарықшалар болмағаны жөн, қуырма қабығы алқызыл, өз формасын сақтаулы болуы керек. Консистенциясы- үлпілдек, шырынды. Зразы тілінген жерінде – ақ не сірне түсті, фарш шашылмауы керек

19 слайд

САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:  Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы керек. Котлет тілінген жерінде – ақ не сірне түсті. Консистенциясы- үлпілдек, созылмалы емес, түйіршіксіз, үгітілмеген болуы тиіс  Дайын зразының бетінде жарықшалар болмағаны жөн, қуырма қабығы алқызыл, өз формасын сақтаулы болуы керек. Консистенциясы- үлпілдек, шырынды. Зразы тілінген жерінде – ақ не сірне түсті, фарш шашылмауы керек

Файл форматы:
pptx
21.05.2019
634
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі