Материалдар / "Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі " тақырыпта ашық сабақ
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

"Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі " тақырыпта ашық сабақ

Материал туралы қысқаша түсінік
арнай пән оқытушыларына арналған
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады.
Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
21 Мамыр 2019
487
1 рет жүктелген
Бүгін алсаңыз 25% жеңілдік
беріледі
770 тг 578 тг
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері

1 слайд
К ӨКӨНІСТЕН ДАЙЫНДАЛАТЫН ТАҒАМДАР МЕН ГАРНИРЛЕР Картоп массасынан коттлет, зразы дайындау процесі Өндірістік оқыту шебері Жумагалиева Бибигуль МуратовнаТеректі колледжі

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

2 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

3 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Котлет (бір ұшты сүйірленген сопақшалу- жалпақ) формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну

Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосы

4 слайд
Картоп өңдеп, пісіреді Дайын болғанша қуыру шкафында ұстайды Суын құйып алып, құрғатады Ыстықтай үгеді Салқындатып жұмыртқа қосып араластырады Кірпіш формасын беріп Кепкен нан ұнтағында аунатады Ортасына тартымдар салады Шеттерін біріктіріп Екі бетінен қуырады Сыбағаларға бөліп Зразы үшінКотлет үшін Ұсыну Тандыр нан формасын беріп

ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ.

5 слайд
ДАЙЫН КОТЛЕТ ҰСЫНБӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БОЛМАСА КОТЛЕТКЕ БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ПИЯЗ ТҰЗДЫҚТАРЫН ҚҰЯДЫ. ҚАЙМАҚ ПЕН ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙ

6 слайд
ДАЙЫН ЗРАЗАНЫ ҰСЫНАР КЕЗДЕ 2 ДАНАДАН ТӘРЕЛКЕГЕ САЛЫП, НЕ СЫБАҒА ТАБАҚҚА САЛЫП, САРЫ МАЙ НЕ МАРГАРИН ҚҰЯДЫ. БҮЙІРЛЕРІНЕН ҚАЙМАҚ НЕ ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҚ, НЕ САҢЫРАУҚҰЛАҚ, ТОМАТ, ТҰЗДЫҚТАРЫН ТАҒАМҒА ҚҰЙЫП БЕРЕДІ. ҚАЙМАҚ НЕ ТҰЗДЫҚТАРДЫ БӨЛЕК БЕРУГЕ БОЛАДЫ ҰСЫНУ ЕРЕЖЕЛЕРІ

7 слайд

8 слайд

9 слайд

10 слайд

11 слайд

12 слайд

13 слайд

14 слайд

15 слайд

16 слайд

КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:

17 слайд
КАРТОП КОТЛЕТТЕРІН ҰСЫНУ ТҮРЛЕРІ:

18 слайд

САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:  Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы кере

19 слайд
САПАСЫНА ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР:  Картоп көтлетінің беті- тегіс, жарықсыз және қуырма қабығы алқызыл әрі дұрыс формалы болуы керек. Котлет тілінген жерінде – ақ не сірне түсті. Консистенциясы- үлпілдек, созылмалы емес, түйіршіксіз, үгітілмеген болуы тиіс  Дайын зразының бетінде жарықшалар болмағаны жөн, қуырма қабығы алқызыл, өз формасын сақтаулы болуы керек. Консистенциясы- үлпілдек, шырынды. Зразы тілінген жерінде – ақ не сірне түсті, фарш шашылмауы керек