Материалдар / Кәзіргі тандағы "Фаст-Фуд-тын қоғам денсаулығына кері әсері"

Кәзіргі тандағы "Фаст-Фуд-тын қоғам денсаулығына кері әсері"

Материал туралы қысқаша түсінік
Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениеті мен ережелерімен таныстыра отырып. пайдалы және пайдасыз тамақтар туралы түсінік беру
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
27 Шілде 2022
684
4 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
Биология панінен ғылыми жоба «Казіргі тандағы «Фаст-фудтын» қоғам денсаулыгына әсері Орындаган: Джумашев Халед Жамбулови

1 слайд
Биология панінен ғылыми жоба «Казіргі тандағы «Фаст-фудтын» қоғам денсаулыгына әсері Орындаган: Джумашев Халед Жамбулович 10»Б» сынып окушысы Жетекшісі: Нурымхан Р. 2022-2023 оку жылы

1 слайд

Биология панінен ғылыми жоба «Казіргі тандағы «Фаст-фудтын» қоғам денсаулыгына әсері Орындаган: Джумашев Халед Жамбулович 10»Б» сынып окушысы Жетекшісі: Нурымхан Р. 2022-2023 оку жылы

Фаст-Фуд және жеңіл тағам жана заман қатері

2 слайд
Фаст-Фуд және жеңіл тағам жана заман қатері

2 слайд

Фаст-Фуд және жеңіл тағам жана заман қатері

КІРІСПЕ Шығу тарихы  Фастфуд (англ fast food – тез тамактану) тез әзирленетин тамақтар  «Фастфуд» термині ен алғаш рет

3 слайд
КІРІСПЕ Шығу тарихы  Фастфуд (англ fast food – тез тамактану) тез әзирленетин тамақтар  «Фастфуд» термині ен алғаш рет 1951ж Merriam Webster сөздігінде енгізілген

3 слайд

КІРІСПЕ Шығу тарихы  Фастфуд (англ fast food – тез тамактану) тез әзирленетин тамақтар  «Фастфуд» термині ен алғаш рет 1951ж Merriam Webster сөздігінде енгізілген

ЕЖЕЛГИ РИМ • Тез тамақтану Ежелгі Римнан белгілі.Әрбір Римдық базарларда тәтті және тез пісірілетін тамақтар қарапайым халыққ

4 слайд
ЕЖЕЛГИ РИМ • Тез тамақтану Ежелгі Римнан белгілі.Әрбір Римдық базарларда тәтті және тез пісірілетін тамақтар қарапайым халыққа көптеп ұсынылатын болған. Ол кездегі бірден -б ір тамақтың түрі ашытылңан қамырдан жасалған және зәйтүн майы жағылған тандырлар болған. Ол қазіргі италиан пиццасына ұқсайды

4 слайд

ЕЖЕЛГИ РИМ • Тез тамақтану Ежелгі Римнан белгілі.Әрбір Римдық базарларда тәтті және тез пісірілетін тамақтар қарапайым халыққа көптеп ұсынылатын болған. Ол кездегі бірден -б ір тамақтың түрі ашытылңан қамырдан жасалған және зәйтүн майы жағылған тандырлар болған. Ол қазіргі италиан пиццасына ұқсайды

• Қытай базарларында тез пісетін ыстық кеспелер сатылған. • Америкада фастфуд индустриясы 1920 ж қалыптасты. 1921 ж

5 слайд
• Қытай базарларында тез пісетін ыстық кеспелер сатылған. • Америкада фастфуд индустриясы 1920 ж қалыптасты. 1921 ж Канзас штатында White Castle компаниясы ашылды. Басты жасайтын тамақтары сол кезге таңсық болған гамбургер. Кытай. Америка

5 слайд

• Қытай базарларында тез пісетін ыстық кеспелер сатылған. • Америкада фастфуд индустриясы 1920 ж қалыптасты. 1921 ж Канзас штатында White Castle компаниясы ашылды. Басты жасайтын тамақтары сол кезге таңсық болған гамбургер. Кытай. Америка

ТЕЗ ӘЗІРЛЕНЕТІН ТАМАҚТАР  Гамбургер  Фри картобы  Хот-Дог  Сендвич  Пицца  Шаурма  Донер

6 слайд
ТЕЗ ӘЗІРЛЕНЕТІН ТАМАҚТАР  Гамбургер  Фри картобы  Хот-Дог  Сендвич  Пицца  Шаурма  Донер

6 слайд

ТЕЗ ӘЗІРЛЕНЕТІН ТАМАҚТАР  Гамбургер  Фри картобы  Хот-Дог  Сендвич  Пицца  Шаурма  Донер

7 слайд

7 слайд

Гамбургер . Бір гамбургер құрамында 46 % тұз, 45 % майлар ал бұл бір күндік норма. Және бұ дан басқа 25 % калорий және холе

8 слайд
Гамбургер . Бір гамбургер құрамында 46 % тұз, 45 % майлар ал бұл бір күндік норма. Және бұ дан басқа 25 % калорий және холестирин. 15 % көмірсутек , 10 грамм қант, 1, 5 грамм зиянды майлар. Катлетер грилде дай ындалғандықтан құрамында концерогендер болады. Гамбур ге арналған етте арнайы қоспалар болмауыда мүмкін. Бірақ то қаш құрамында борлы бидайлы ұн, зиянды майлар, силикаттар, карбонат және сульфат натрийі, қамыр үшін конденсаторлар, калий пропаны.Гамбурге арналған соус құрамында : қант, сироп , майлар, пропиленгликоль альгинат, бензоаты натрий ж әне калий.  Гамбургер құра мында ондай аса қауіптілігі химиялық қоспалар жоқ екен. Біра қ гамбургерді адам көп қорек етсе онда ол адамның салма қ қосуы әбден мүмкін.

8 слайд

Гамбургер . Бір гамбургер құрамында 46 % тұз, 45 % майлар ал бұл бір күндік норма. Және бұ дан басқа 25 % калорий және холестирин. 15 % көмірсутек , 10 грамм қант, 1, 5 грамм зиянды майлар. Катлетер грилде дай ындалғандықтан құрамында концерогендер болады. Гамбур ге арналған етте арнайы қоспалар болмауыда мүмкін. Бірақ то қаш құрамында борлы бидайлы ұн, зиянды майлар, силикаттар, карбонат және сульфат натрийі, қамыр үшін конденсаторлар, калий пропаны.Гамбурге арналған соус құрамында : қант, сироп , майлар, пропиленгликоль альгинат, бензоаты натрий ж әне калий.  Гамбургер құра мында ондай аса қауіптілігі химиялық қоспалар жоқ екен. Біра қ гамбургерді адам көп қорек етсе онда ол адамның салма қ қосуы әбден мүмкін.

• Адам организімінне өте зиянды фастфуд тағамдарытуралы айтқанда сосиска, шұжықтар және неше түрлі еттен жасалатын қарапайым х

9 слайд
• Адам организімінне өте зиянды фастфуд тағамдарытуралы айтқанда сосиска, шұжықтар және неше түрлі еттен жасалатын қарапайым халық көп тұтынатын тамақтар келеді. Бұндай ас тамақтардың құрамында майлар көптеп кездеседі. Сонымен қатар қуырылған түрде фастфуд өнімдерінде көптеп кездесетін адам ағзасына зиянды еттердің майлы түрлері де жатады ФАСТ-ФУД ТАМАКТАРЫНЫН ДЕНСАУЛЫККА ӘСЕРИ

9 слайд

• Адам организімінне өте зиянды фастфуд тағамдарытуралы айтқанда сосиска, шұжықтар және неше түрлі еттен жасалатын қарапайым халық көп тұтынатын тамақтар келеді. Бұндай ас тамақтардың құрамында майлар көптеп кездеседі. Сонымен қатар қуырылған түрде фастфуд өнімдерінде көптеп кездесетін адам ағзасына зиянды еттердің майлы түрлері де жатады ФАСТ-ФУД ТАМАКТАРЫНЫН ДЕНСАУЛЫККА ӘСЕРИ

ФАСТ-ФУДТЫ ЖЕУ ЖАС КАТЕГОРИЯ БОЙЫНША СТАТИСТИКАСЫ

10 слайд
ФАСТ-ФУДТЫ ЖЕУ ЖАС КАТЕГОРИЯ БОЙЫНША СТАТИСТИКАСЫ

10 слайд

ФАСТ-ФУДТЫ ЖЕУ ЖАС КАТЕГОРИЯ БОЙЫНША СТАТИСТИКАСЫ

«Адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз – құрамында түрлі қоректік заттардың тол

11 слайд
«Адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз – құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету. Жақында американдық ғалымдар зерттеулер жүргізіп, өте жоғары температурада дайындалатын тағамдардың құрамынан адамның денсаулығына өте зиянды «акриламид» деген затты тапқан. Жоғарыда айтылға шаурма, донер-кебабтарға қоса гамбургер, хот-дог, гриль, поп-корн, чипсы, кириешки, картошка фри, қақталған шұжық секілді тағамдар өте жоғары температурада дайындалады. Дәл осы тағамдарды ұзақ күнделікті пайдалану салдарынан асқазан жарасы, созылмалы гастрит, өттің толуы, ұйқы безінің қабынуы, жүрек- қан тамыр аурулары, семіздік пайда болатыны, әсіресе ас қорыту жолдарына өте зиян екені анықталған. Сондықтан мен қалың көпшілікке көшеде даярланатын тағамдарды өте абайлап жеген дұрыс екенін айтар едім».КОРЫТЫНД Ы

11 слайд

«Адамның денсаулығы үшін тиімді тамақтана білу өте маңызды. Тиімді тамақтану дегеніміз – құрамында түрлі қоректік заттардың толық мөлшері бар тамақпен ағзаны дұрыс, уақтылы қамтамасыз ету. Жақында американдық ғалымдар зерттеулер жүргізіп, өте жоғары температурада дайындалатын тағамдардың құрамынан адамның денсаулығына өте зиянды «акриламид» деген затты тапқан. Жоғарыда айтылға шаурма, донер-кебабтарға қоса гамбургер, хот-дог, гриль, поп-корн, чипсы, кириешки, картошка фри, қақталған шұжық секілді тағамдар өте жоғары температурада дайындалады. Дәл осы тағамдарды ұзақ күнделікті пайдалану салдарынан асқазан жарасы, созылмалы гастрит, өттің толуы, ұйқы безінің қабынуы, жүрек- қан тамыр аурулары, семіздік пайда болатыны, әсіресе ас қорыту жолдарына өте зиян екені анықталған. Сондықтан мен қалың көпшілікке көшеде даярланатын тағамдарды өте абайлап жеген дұрыс екенін айтар едім».КОРЫТЫНД Ы

Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ