Материалдар / презентация : майлар
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

презентация : майлар

Материал туралы қысқаша түсінік
презентация: майлар оның құрылымы құрамы майдың түрлері күнделікті өмірде майдың құрамы сонымен қатар қызықты мәліметтер............................................................
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
07 Маусым 2022
1498
1 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
  Майлар Тексерген: Турлубекова Умит Орындаған:ЕІ21-1 топ студенті Батан Қарақат

1 слайд
  Майлар Тексерген: Турлубекова Умит Орындаған:ЕІ21-1 топ студенті Батан Қарақат

1 слайд

  Майлар Тексерген: Турлубекова Умит Орындаған:ЕІ21-1 топ студенті Батан Қарақат

Майлар Тоң май Қоймалжың Сұйық май Қаныққан жоғары молекулалы Қаныққан және қанықпаған қышқылдарының қалдықтары шамалас Қа

2 слайд
Майлар Тоң май Қоймалжың Сұйық май Қаныққан жоғары молекулалы Қаныққан және қанықпаған қышқылдарының қалдықтары шамалас Қаныққан жоғары молекулалы Сиыр, қой, түйе, шошқа, кит түлен, какос майы Күнбағыс, мақта жүгері, зәйтүн, балық майыҚаздың, жылқының майы

2 слайд

Майлар Тоң май Қоймалжың Сұйық май Қаныққан жоғары молекулалы Қаныққан және қанықпаған қышқылдарының қалдықтары шамалас Қаныққан жоғары молекулалы Сиыр, қой, түйе, шошқа, кит түлен, какос майы Күнбағыс, мақта жүгері, зәйтүн, балық майыҚаздың, жылқының майы

Майлардың гидролизі: CH 2 -O-OC-C 17 H 35 CH-O-OC-C 17 H 35 +3NaOH CH 2 -O-OC-C 17 H 35 тристеарин(май) CH 2 -OH

3 слайд
Майлардың гидролизі: CH 2 -O-OC-C 17 H 35 CH-O-OC-C 17 H 35 +3NaOH CH 2 -O-OC-C 17 H 35 тристеарин(май) CH 2 -OH CH-OH + C 17 H 35 COONa натрий стеараты (Сабын) CH 2 -OH глицерин

3 слайд

Майлардың гидролизі: CH 2 -O-OC-C 17 H 35 CH-O-OC-C 17 H 35 +3NaOH CH 2 -O-OC-C 17 H 35 тристеарин(май) CH 2 -OH CH-OH + C 17 H 35 COONa натрий стеараты (Сабын) CH 2 -OH глицерин

Майдың гидрленуі:  М  А  Й 

4 слайд
Майдың гидрленуі:  М  А  Й  О  Н  Е  З Маргарин  Сірке қышқылы  Ас тұзы  Қара бұрыш  Қыша (горчица)  Жұмыртқаның сары уызы

4 слайд

Майдың гидрленуі:  М  А  Й  О  Н  Е  З Маргарин  Сірке қышқылы  Ас тұзы  Қара бұрыш  Қыша (горчица)  Жұмыртқаның сары уызы

Майдың тағамдық құндылығы:

5 слайд
Майдың тағамдық құндылығы:

5 слайд

Майдың тағамдық құндылығы:

К а р т о п  Май 0,4 %  Көмірсу 20,0 %  Белок 1,7 %

6 слайд
К а р т о п  Май 0,4 %  Көмірсу 20,0 %  Белок 1,7 %

6 слайд

К а р т о п  Май 0,4 %  Көмірсу 20,0 %  Белок 1,7 %

Ш о к о л а д  Май 37,5 %  Көмірсу 47,5 %  Белок 5,8 %

7 слайд
Ш о к о л а д  Май 37,5 %  Көмірсу 47,5 %  Белок 5,8 %

7 слайд

Ш о к о л а д  Май 37,5 %  Көмірсу 47,5 %  Белок 5,8 %

С и ы р е т і  Май 9,9 %  Көмірсу -  Белок 15,2 %

8 слайд
С и ы р е т і  Май 9,9 %  Көмірсу -  Белок 15,2 %

8 слайд

С и ы р е т і  Май 9,9 %  Көмірсу -  Белок 15,2 %

С а р ы м а й  Май 78,5 %  Көмірсу 0,5 %  Белок 0,4 %

9 слайд
С а р ы м а й  Май 78,5 %  Көмірсу 0,5 %  Белок 0,4 %

9 слайд

С а р ы м а й  Май 78,5 %  Көмірсу 0,5 %  Белок 0,4 %

“ Мен маймын” атты ой толғау

10 слайд
“ Мен маймын” атты ой толғау

10 слайд

“ Мен маймын” атты ой толғау

 Менің есімім май  Әкем – глицерин  Анам – жоғары карбон қышқылының күрделі эфирі  Менің ұлтым органикалық зат  Қан құрамы

11 слайд
 Менің есімім май  Әкем – глицерин  Анам – жоғары карбон қышқылының күрделі эфирі  Менің ұлтым органикалық зат  Қан құрамымда көміртек, оттек, сутек бар.  Мен өсімдіктер мен жануар ауданында тұрамын. Менің жемістерім өте көп. Мінезім ауыр, өзіме тән әртүрлі иісім бар. Менсіз ешқандай ас әзірленбейді. “Ас – адамның арқауы”- демекші адамның организміне керекпін, сондықтан да менімен дос болыңдар.

11 слайд

 Менің есімім май  Әкем – глицерин  Анам – жоғары карбон қышқылының күрделі эфирі  Менің ұлтым органикалық зат  Қан құрамымда көміртек, оттек, сутек бар.  Мен өсімдіктер мен жануар ауданында тұрамын. Менің жемістерім өте көп. Мінезім ауыр, өзіме тән әртүрлі иісім бар. Менсіз ешқандай ас әзірленбейді. “Ас – адамның арқауы”- демекші адамның организміне керекпін, сондықтан да менімен дос болыңдар.

 Есіңізде сақтаңыз! Майдың 1 грамы толығымен тотыққанда 108 г су түзіледі, сондықтан түйелер ұзақ уақыт сусыз жүре

12 слайд
 Есіңізде сақтаңыз! Майдың 1 грамы толығымен тотыққанда 108 г су түзіледі, сондықтан түйелер ұзақ уақыт сусыз жүре алады; олардың өркеш майлары тотығып, су бөліп тұрады.

12 слайд

 Есіңізде сақтаңыз! Майдың 1 грамы толығымен тотыққанда 108 г су түзіледі, сондықтан түйелер ұзақ уақыт сусыз жүре алады; олардың өркеш майлары тотығып, су бөліп тұрады.

Сіз білесіз бе? 1 г май – 40 кДж, 1 г бензин – 42 кДж, 1г тас көмір - 31 кДж. 1 г құрғақ ағаш–15кДж энергия береді. Майд

13 слайд
Сіз білесіз бе? 1 г май – 40 кДж, 1 г бензин – 42 кДж, 1г тас көмір - 31 кДж. 1 г құрғақ ағаш–15кДж энергия береді. Майдың жоғары калориялы тағам екендігін осыдан көруге болады.

13 слайд

Сіз білесіз бе? 1 г май – 40 кДж, 1 г бензин – 42 кДж, 1г тас көмір - 31 кДж. 1 г құрғақ ағаш–15кДж энергия береді. Майдың жоғары калориялы тағам екендігін осыдан көруге болады.

 Майлы аспен әуестенбеу керек, себебі олар жүрек және қан тамырларының ауруына әкеп соғады. Майлар қан тамырларының қаб

14 слайд
 Майлы аспен әуестенбеу керек, себебі олар жүрек және қан тамырларының ауруына әкеп соғады. Майлар қан тамырларының қабырғаларына тұрып қалады.

14 слайд

 Майлы аспен әуестенбеу керек, себебі олар жүрек және қан тамырларының ауруына әкеп соғады. Майлар қан тамырларының қабырғаларына тұрып қалады.