Қазақтың ұмыт болған тағамдары.Талқан
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
1 слайд
Қазақтың ұлттық тағамы
“ТАЛҚАН”
1 слайд
Қазақтың ұлттық тағамы “ТАЛҚАН”
2 слайд
Талқанның құрамы
1.БИДАЙ 500 г
2.ҚАНТ 150 г
3.СҮТ 100 г
4.САРЫ МАЙ 200 г
2 слайд
Талқанның құрамы 1.БИДАЙ 500 г 2.ҚАНТ 150 г 3.СҮТ 100 г 4.САРЫ МАЙ 200 г
3 слайд
Жасалу кезеңі
1.Бидайды жуамыз
2. Кептіреміз
3.Пешке немесе ыстық плеткіге табаға
немесе қазанға қызарғанша қуырамыз
4.Ыстық бидайды 15-20 минутқа суытамыз.
5.Ет тартатын машинкаменұнтақтап тартамыз
6.Дайын ұнтақталған бидайға қант, сүт, сары
майды қосып, араластырамыз.
3 слайд
Жасалу кезеңі 1.Бидайды жуамыз 2. Кептіреміз 3.Пешке немесе ыстық плеткіге табаға немесе қазанға қызарғанша қуырамыз 4.Ыстық бидайды 15-20 минутқа суытамыз. 5.Ет тартатын машинкаменұнтақтап тартамыз 6.Дайын ұнтақталған бидайға қант, сүт, сары майды қосып, араластырамыз.
4 слайд
Талқанның пішіндері
4 слайд
Талқанның пішіндері