1 слайд
Қазақтың ұлттық тағамы
“ТАЛҚАН”
2 слайд
Талқанның құрамы
1.БИДАЙ 500 г
2.ҚАНТ 150 г
3.СҮТ 100 г
4.САРЫ МАЙ 200 г
3 слайд
Жасалу кезеңі
1.Бидайды жуамыз
2. Кептіреміз
3.Пешке немесе ыстық плеткіге табаға
немесе қазанға қызарғанша қуырамыз
4.Ыстық бидайды 15-20 минутқа суытамыз.
5.Ет тартатын машинкаменұнтақтап тартамыз
6.Дайын ұнтақталған бидайға қант, сүт, сары
майды қосып, араластырамыз.
4 слайд
Талқанның пішіндері
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз