Материалдар / Қазақтың ұмыт болған тағамдары.Талқан
2023-2024 оқу жылына арналған

қысқа мерзімді сабақ жоспарларын

жүктеп алғыңыз келеді ма?
ҚР Білім және Ғылым министірлігінің стандартымен 2022-2023 оқу жылына арналған 472-бұйрыққа сай жасалған

Қазақтың ұмыт болған тағамдары.Талқан

Материал туралы қысқаша түсінік
Қазақтың ұмыт болған тағамдары.Талқанның құрамы туралы.Жасалу жолдары
Авторы:
11 Сәуір 2024
49
1 рет жүктелген
Материал тегін
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Материал жариялап тегін сертификат алыңыз!
Бұл сертификат «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жарияланғанын растайды. Журнал Қазақстан Республикасы Ақпарат және Қоғамдық даму министрлігінің №KZ09VPY00029937 куәлігін алған. Сондықтан аттестацияға жарамды
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Қазақтың ұлттық тағамы “ТАЛҚАН”

1 слайд
Қазақтың ұлттық тағамы “ТАЛҚАН”

Талқанның құрамы 1.БИДАЙ 500 г 2.ҚАНТ 150 г 3.СҮТ 100 г 4.САРЫ МАЙ 200 г

2 слайд
Талқанның құрамы 1.БИДАЙ 500 г 2.ҚАНТ 150 г 3.СҮТ 100 г 4.САРЫ МАЙ 200 г

Жасалу кезеңі 1.Бидайды жуамыз 2. Кептіреміз 3.Пешке немесе ыстық плеткіге табаға немесе қазанға қызарғанша қуырамыз 4.Ыстық би

3 слайд
Жасалу кезеңі 1.Бидайды жуамыз 2. Кептіреміз 3.Пешке немесе ыстық плеткіге табаға немесе қазанға қызарғанша қуырамыз 4.Ыстық бидайды 15-20 минутқа суытамыз. 5.Ет тартатын машинкаменұнтақтап тартамыз 6.Дайын ұнтақталған бидайға қант, сүт, сары майды қосып, араластырамыз.

Талқанның пішіндері

4 слайд
Талқанның пішіндері