Материалдар / Сорпа дайындау технологиясы
МИНИСТРЛІКПЕН КЕЛІСІЛГЕН КУРСҚА ҚАТЫСЫП, АТТЕСТАЦИЯҒА ЖАРАМДЫ СЕРТИФИКАТ АЛЫҢЫЗ!
Сертификат Аттестацияға 100% жарамды
ТОЛЫҚ АҚПАРАТ АЛУ

Сорпа дайындау технологиясы

Материал туралы қысқаша түсінік
материал аспаз, кондитер мамандықтарына керек.
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
13 Қараша 2020
1168
0 рет жүктелген
770 ₸
Бүгін алсаңыз
+39 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +39 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
img_page_1
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Материалдың қысқаша түсінігі
АНВАР ИСМАИЛОВ АТЫНДАҒЫ КӘСІПТІК КОЛЛЕДЖІ Сабақтың тақырыбы : « Көжелердің жіктелуі. Рассольник көжесі .» Мамандығы: 0508000-

1 слайд
АНВАР ИСМАИЛОВ АТЫНДАҒЫ КӘСІПТІК КОЛЛЕДЖІ Сабақтың тақырыбы : « Көжелердің жіктелуі. Рассольник көжесі .» Мамандығы: 0508000- Тамақтандыруды ұйымдастыру Пәні: Тамақ дайындау технологиясы Оқушы: Өмірзақова Ұ.Қ

1 слайд

АНВАР ИСМАИЛОВ АТЫНДАҒЫ КӘСІПТІК КОЛЛЕДЖІ Сабақтың тақырыбы : « Көжелердің жіктелуі. Рассольник көжесі .» Мамандығы: 0508000- Тамақтандыруды ұйымдастыру Пәні: Тамақ дайындау технологиясы Оқушы: Өмірзақова Ұ.Қ

Сабақтың мақсаты: Тәрбиелілік: білім алушыларды дұрыс тамақтануға тәрбиелеу. Білімділік: білім алушылардың көже және оның

2 слайд
Сабақтың мақсаты: Тәрбиелілік: білім алушыларды дұрыс тамақтануға тәрбиелеу. Білімділік: білім алушылардың көже және оның ассортименттері бойынша білімін қалыптастыру. Дамытушылық: білім алушылардың көженің жаңа түрлерін тұтыну дағдысын дамыту.

2 слайд

Сабақтың мақсаты: Тәрбиелілік: білім алушыларды дұрыс тамақтануға тәрбиелеу. Білімділік: білім алушылардың көже және оның ассортименттері бойынша білімін қалыптастыру. Дамытушылық: білім алушылардың көженің жаңа түрлерін тұтыну дағдысын дамыту.

Көже - адамның тамақтануында өте маңызды рөл атқарады: тәбетті ашады, организмнің суға қажеттілігінің қомақты бөлігін қанаға

3 слайд
Көже - адамның тамақтануында өте маңызды рөл атқарады: тәбетті ашады, организмнің суға қажеттілігінің қомақты бөлігін қанағаттандырады, сонымен қатар витаминдердің, минералды тұздардың және басқа да биологиялық белсенді заттардың көзі болып табылады.

3 слайд

Көже - адамның тамақтануында өте маңызды рөл атқарады: тәбетті ашады, организмнің суға қажеттілігінің қомақты бөлігін қанағаттандырады, сонымен қатар витаминдердің, минералды тұздардың және басқа да биологиялық белсенді заттардың көзі болып табылады.

Көжелер сұйық негізден және әр түрлі азықтардан тұрады. Көжелердің сұйық негізіндегі сығынды заттар және ашытылған қырыққабат

4 слайд
Көжелер сұйық негізден және әр түрлі азықтардан тұрады. Көжелердің сұйық негізіндегі сығынды заттар және ашытылған қырыққабаттағы, қызанақтағы, тұздалған қиярдағы сонымен қатар құрамында болатын т.б. органикалық қышқылдар, көжені дайындауға арналған азықтардың дәмі мен хош иісі тәбетті ашады. Гарнирдің құрамына кіретін азық- түліктер (көкөністер, жармалар, ет, балық, т.б.) көмірсуларға, майларға және нәруыздарға өте бай болады.

4 слайд

Көжелер сұйық негізден және әр түрлі азықтардан тұрады. Көжелердің сұйық негізіндегі сығынды заттар және ашытылған қырыққабаттағы, қызанақтағы, тұздалған қиярдағы сонымен қатар құрамында болатын т.б. органикалық қышқылдар, көжені дайындауға арналған азықтардың дәмі мен хош иісі тәбетті ашады. Гарнирдің құрамына кіретін азық- түліктер (көкөністер, жармалар, ет, балық, т.б.) көмірсуларға, майларға және нәруыздарға өте бай болады.

Көжелер ыстық және суық болып екіге бөлінеді. Ыстық көжелер температурасы (75-80 С) сорпамен (сүйек, ет, балық және құс),

5 слайд
Көжелер ыстық және суық болып екіге бөлінеді. Ыстық көжелер температурасы (75-80 С) сорпамен (сүйек, ет, балық және құс), сүтпен және қайнатпамен (саңырауқұлақ,жа рма,көкөніс) дайындалады. Суық көжелер температурасы (7-14 С) кваспен , қатықпен, айранмен, қызылша піспе суымен және квасты қызылша піспе суымен дайындалады.

5 слайд

Көжелер ыстық және суық болып екіге бөлінеді. Ыстық көжелер температурасы (75-80 С) сорпамен (сүйек, ет, балық және құс), сүтпен және қайнатпамен (саңырауқұлақ,жа рма,көкөніс) дайындалады. Суық көжелер температурасы (7-14 С) кваспен , қатықпен, айранмен, қызылша піспе суымен және квасты қызылша піспе суымен дайындалады.

Дайындау әдісі бойынша: Тұздықты Пюре тәрізді Мөлдір

6 слайд
Дайындау әдісі бойынша: Тұздықты Пюре тәрізді Мөлдір

6 слайд

Дайындау әдісі бойынша: Тұздықты Пюре тәрізді Мөлдір

ТӘТТІ КӨЖЕ Көжелердін тағы бір ерекше түрі- тәтті көже. Тәтті көженің ерекшелігі, бұл көже екінші тағам ретінде де, десерт р

7 слайд
ТӘТТІ КӨЖЕ Көжелердін тағы бір ерекше түрі- тәтті көже. Тәтті көженің ерекшелігі, бұл көже екінші тағам ретінде де, десерт ретінде де ұсынылады. Тәтті көжеге кептірілген немесе балғын жемістерді, жеміс шырындарын, сироптарын қолдануға болады.

7 слайд

ТӘТТІ КӨЖЕ Көжелердін тағы бір ерекше түрі- тәтті көже. Тәтті көженің ерекшелігі, бұл көже екінші тағам ретінде де, десерт ретінде де ұсынылады. Тәтті көжеге кептірілген немесе балғын жемістерді, жеміс шырындарын, сироптарын қолдануға болады.

Қолданылған әдебиеттер: 1. Г.Бесімбаева, Е.Бесімбаев Аспаздық Астана -2015 2. https://www.youtube.com/watch?v=Qq1fpGFZyD0

8 слайд
Қолданылған әдебиеттер: 1. Г.Бесімбаева, Е.Бесімбаев Аспаздық Астана -2015 2. https://www.youtube.com/watch?v=Qq1fpGFZyD0

8 слайд

Қолданылған әдебиеттер: 1. Г.Бесімбаева, Е.Бесімбаев Аспаздық Астана -2015 2. https://www.youtube.com/watch?v=Qq1fpGFZyD0

НАЗАР АУДАРҒАНДАРЫҢЫЗҒА РАҚМЕТ!

9 слайд
НАЗАР АУДАРҒАНДАРЫҢЫЗҒА РАҚМЕТ!

9 слайд

НАЗАР АУДАРҒАНДАРЫҢЫЗҒА РАҚМЕТ!