«Сүт және сүт өнімдері»

Тақырып бойынша 11 материал табылды

«Сүт және сүт өнімдері»

Материал туралы қысқаша түсінік
Сүт және сүт өнімдері түрлері,дайындау тәсілдері туралы салыстыра отырып сипаттайды Сүттен тағам дайындауды түсінеді.Сүт және сүт тағамдарының түрлері және қолдану туралы түсіндіреді және сұрақтарға жауап береді. Сүт өнімдерінің сақтау мерзімін біледі,сүт тағамдарын дайындау жолдарын үйренеді.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
«Сүт және сүт өнімдері»

#1 слайд
«Сүт және сүт өнімдері»

1 слайд

«Сүт және сүт өнімдері»

Қайырлы күн, досым,

#2 слайд
Қайырлы күн, досым, Қайырлы күн болсын. Сәрсенбінің сабағы Сәттілікке толсын! Біздің алар бағамыз, Кілең бестік болсын! 1 мин

2 слайд

Қайырлы күн, досым, Қайырлы күн болсын. Сәрсенбінің сабағы Сәттілікке толсын! Біздің алар бағамыз, Кілең бестік болсын! 1 мин

Оқушыларға психологиялық ахуал туғызу: «Мен қандаймын» 1 мин

#3 слайд
Оқушыларға психологиялық ахуал туғызу: «Мен қандаймын» 1 мин

3 слайд

Оқушыларға психологиялық ахуал туғызу: «Мен қандаймын» 1 мин

Манты Тұшпара Қарақұмдық ботқасы Үй жұмысы пысықтау «Менің сүйікті тағамым» 3 мин

#4 слайд
Манты Тұшпара Қарақұмдық ботқасы Үй жұмысы пысықтау «Менің сүйікті тағамым» 3 мин

4 слайд

Манты Тұшпара Қарақұмдық ботқасы Үй жұмысы пысықтау «Менің сүйікті тағамым» 3 мин

Сылдыр сұйық, су емес, Ішсең шөлің қанады

#5 слайд
Сылдыр сұйық, су емес, Ішсең шөлің қанады Ақ болса да, қар емес, Шешуін кім табады? (……….) Аппақ сұйық, Қалса ұйып, Шөлiң қанады, Iшсең құйып. (…………) 1 мин

5 слайд

Сылдыр сұйық, су емес, Ішсең шөлің қанады Ақ болса да, қар емес, Шешуін кім табады? (……….) Аппақ сұйық, Қалса ұйып, Шөлiң қанады, Iшсең құйып. (…………) 1 мин

«Сыйқырлы сандықша» Шұбат тобы Кілегей тобы 1 мин Топқа бөлу

#6 слайд
«Сыйқырлы сандықша» Шұбат тобы Кілегей тобы 1 мин Топқа бөлу

6 слайд

«Сыйқырлы сандықша» Шұбат тобы Кілегей тобы 1 мин Топқа бөлу

7 мин Сірне Постер жасау

#7 слайд
7 мин Сірне Постер жасау

7 слайд

7 мин Сірне Постер жасау

https://www.youtube.com/watch?v=iOzhX1ySsMk Бейне жазба жазба ñ?ò òóðàëû.htm 3-2-1- стратегиясы 3 идея, сізге ұнаған 2 идея,

#8 слайд
https://www.youtube.com/watch?v=iOzhX1ySsMk Бейне жазба жазба ñ?ò òóðàëû.htm 3-2-1- стратегиясы 3 идея, сізге ұнаған 2 идея, сізді ойландырған 1 идея, сіз қолданатын 2 мин

8 слайд

https://www.youtube.com/watch?v=iOzhX1ySsMk Бейне жазба жазба ñ?ò òóðàëû.htm 3-2-1- стратегиясы 3 идея, сізге ұнаған 2 идея, сізді ойландырған 1 идея, сіз қолданатын 2 мин

2 мин

#9 слайд
2 мин

9 слайд

2 мин

Ой қозғау. Сөздік жұмыс.

#10 слайд
Ой қозғау. Сөздік жұмыс. Сүт -малдан алынатын өнім. Уыз — жаңа төлдеген малдың алғашқы қою сүті. Ашқылтым — сүт тағамдарының дәмі Малта — езілген құрттың жұқанасы Меңіреу — қой сүтінен ұйытылған қатық түрі. Ұйытқы — сүтті ұйыту үшін мәйек, айран, сүзбе сияқты ащылар "ұйытқы" деп аталады. Торта — май қайнатқанда шығатын тұнба 3 мин

10 слайд

Ой қозғау. Сөздік жұмыс. Сүт -малдан алынатын өнім. Уыз — жаңа төлдеген малдың алғашқы қою сүті. Ашқылтым — сүт тағамдарының дәмі Малта — езілген құрттың жұқанасы Меңіреу — қой сүтінен ұйытылған қатық түрі. Ұйытқы — сүтті ұйыту үшін мәйек, айран, сүзбе сияқты ащылар "ұйытқы" деп аталады. Торта — май қайнатқанда шығатын тұнба 3 мин

«Балық қаңқасы» әдісі 7мин Сүт өнімдері. 1.Сүтті қайдан аламыз? 2.Қымызды қайдан аламыз? 3.Шұбатты қайдан аламыз? 1.Сүтті

#11 слайд
«Балық қаңқасы» әдісі 7мин Сүт өнімдері. 1.Сүтті қайдан аламыз? 2.Қымызды қайдан аламыз? 3.Шұбатты қайдан аламыз? 1.Сүтті сыйырдан,қойдан, ешкіден аламыз? 2.Қымызды биеден аламыз? 3.Шұбатты түйеден аламыз? Сүт өнімдеріне: Сүт, кымыз, шұбат,құрт, ірімшік,уыз,сыр.

11 слайд

«Балық қаңқасы» әдісі 7мин Сүт өнімдері. 1.Сүтті қайдан аламыз? 2.Қымызды қайдан аламыз? 3.Шұбатты қайдан аламыз? 1.Сүтті сыйырдан,қойдан, ешкіден аламыз? 2.Қымызды биеден аламыз? 3.Шұбатты түйеден аламыз? Сүт өнімдеріне: Сүт, кымыз, шұбат,құрт, ірімшік,уыз,сыр.

3 мин

#12 слайд
3 мин

12 слайд

3 мин

Азық-түлік атауы Мөлшері Дайындау реттілігі Ыдыс аяқ,құрал жабдықтар күріш 4ас қасық Жуамыз,3-5мин қайнатады. тесік ожаумен

#13 слайд
Азық-түлік атауы Мөлшері Дайындау реттілігі Ыдыс аяқ,құрал жабдықтар күріш 4ас қасық Жуамыз,3-5мин қайнатады. тесік ожаумен сүзеді Кастрөл,тесік ожау,ас қ сық сүт 1литр күріш кайнаған сүтке салып 30 мин қайнайды Кастрөл,ас қасық Қант,тұз Дәміне қарайҚант,тұз қосылады Асқасық,шай қас қ Сар май   1 шай қасық Дайын көж ге қосылады Шұңғыл тәрелке, қасық Күріш қосылған сүт көже 3 мин

13 слайд

Азық-түлік атауы Мөлшері Дайындау реттілігі Ыдыс аяқ,құрал жабдықтар күріш 4ас қасық Жуамыз,3-5мин қайнатады. тесік ожаумен сүзеді Кастрөл,тесік ожау,ас қ сық сүт 1литр күріш кайнаған сүтке салып 30 мин қайнайды Кастрөл,ас қасық Қант,тұз Дәміне қарайҚант,тұз қосылады Асқасық,шай қас қ Сар май   1 шай қасық Дайын көж ге қосылады Шұңғыл тәрелке, қасық Күріш қосылған сүт көже 3 мин

Дискриптор Критерий Дискриптор Ұпай Сүт қосылған көже. Ботқаның жасалу жолдары Сүт қосылған көже, жасалу жолдары .

#14 слайд
Дискриптор Критерий Дискриптор Ұпай Сүт қосылған көже. Ботқаның жасалу жолдары   Сүт қосылған көже, жасалу жолдары . 3 Ботқа жасалу жолдары.     2 Сүттен жасалатын ұлттық тағамдар түрлері     1 2 мин

14 слайд

Дискриптор Критерий Дискриптор Ұпай Сүт қосылған көже. Ботқаның жасалу жолдары   Сүт қосылған көже, жасалу жолдары . 3 Ботқа жасалу жолдары.     2 Сүттен жасалатын ұлттық тағамдар түрлері     1 2 мин

Өзіндік жұмыс. Тест сұрақтарын орындау 1. Уыз неден жасалады? а) ашыған сүттен ә) сүттен б) төлдеген малдың алғашқы к

#15 слайд
Өзіндік жұмыс. Тест сұрақтарын орындау 1. Уыз неден жасалады? а) ашыған сүттен ә) сүттен б) төлдеген малдың алғашқы күнгі сүтінен 2. "Лактоза" дегеніміз не? а) сүттің қанты ә) сүттің майы б) сүттің минералды тұздары 3.Шұбатты қай түліктің сүтінен әзірлейді? а)сиыр сүтінен ә)түйе сүтінен б)биенң сүтінен 4.Тағамды дайындамас бұрын ең алдымен нені сақтау керек? а)техника қауіпсіздігін ә)тамақтану мәдиенетін б)тазалық-гигеналық талабын 5. Сәйкестендіріңіз а)қымыз- сиырдан ә) сүт - түйеден б)шұбат - жылқы

15 слайд

Өзіндік жұмыс. Тест сұрақтарын орындау 1. Уыз неден жасалады? а) ашыған сүттен ә) сүттен б) төлдеген малдың алғашқы күнгі сүтінен 2. "Лактоза" дегеніміз не? а) сүттің қанты ә) сүттің майы б) сүттің минералды тұздары 3.Шұбатты қай түліктің сүтінен әзірлейді? а)сиыр сүтінен ә)түйе сүтінен б)биенң сүтінен 4.Тағамды дайындамас бұрын ең алдымен нені сақтау керек? а)техника қауіпсіздігін ә)тамақтану мәдиенетін б)тазалық-гигеналық талабын 5. Сәйкестендіріңіз а)қымыз- сиырдан ә) сүт - түйеден б)шұбат - жылқы

Сүт және сүт тағамдарына ырымдар мен тиымдар. 1. Жерге төгілген ақты(сүт,айран,т.б)басуға болмайды.Сүт төгілген жерге тұз себ

#16 слайд
Сүт және сүт тағамдарына ырымдар мен тиымдар. 1. Жерге төгілген ақты(сүт,айран,т.б)басуға болмайды.Сүт төгілген жерге тұз себеді 2.Сауылған сүттің бетін ашық қоймайды. 3.Сүтті үрлеп ішпейді,майлылығы азаяды. 4.Сүттен жасалған тағамдарды жерге төгіп тастауға болмайды 5.Сүт сауатын шелекті су басына апаруға болмайды,құты кетіп қалады. 6.Түнде тамақтың бетін жауып кояды 7.Қол жумай ақты ішпейді.

16 слайд

Сүт және сүт тағамдарына ырымдар мен тиымдар. 1. Жерге төгілген ақты(сүт,айран,т.б)басуға болмайды.Сүт төгілген жерге тұз себеді 2.Сауылған сүттің бетін ашық қоймайды. 3.Сүтті үрлеп ішпейді,майлылығы азаяды. 4.Сүттен жасалған тағамдарды жерге төгіп тастауға болмайды 5.Сүт сауатын шелекті су басына апаруға болмайды,құты кетіп қалады. 6.Түнде тамақтың бетін жауып кояды 7.Қол жумай ақты ішпейді.

Венн диаграммасы 3 мин

#17 слайд
Венн диаграммасы 3 мин

17 слайд

Венн диаграммасы 3 мин

«Ойлау бутерброды» 1 – бүгін нені жақсы түсіндіңіз?

#18 слайд
«Ойлау бутерброды» 1 – бүгін нені жақсы түсіндіңіз? 2 – өткен сабақпен байланысы бар ма? 3 – нені меңгере алмадыңыз? 1 мин

18 слайд

«Ойлау бутерброды» 1 – бүгін нені жақсы түсіндіңіз? 2 – өткен сабақпен байланысы бар ма? 3 – нені меңгере алмадыңыз? 1 мин

Үй жұмысы: 85 бет оқуға. Сөзжұмбақ

#19 слайд
Үй жұмысы: 85 бет оқуға. Сөзжұмбақ

19 слайд

Үй жұмысы: 85 бет оқуға. Сөзжұмбақ

Файл форматы:
ppt
14.11.2018
1005
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі