Шығармашылық жоба Қуаныш Жангүл 8 сынып

Тақырып бойынша 11 материал табылды

Шығармашылық жоба Қуаныш Жангүл 8 сынып

Материал туралы қысқаша түсінік
Тамақ әзірлеу технологиясы бағыты бойынша алынған материал соның ішінде салат әзірлеу ол дәрумендерге толы тағам.
Материалдың қысқаша нұсқасы
img_page_1
Жүктеу
bolisu
Бөлісу
ЖИ арқылы жасау
Слайдтың жеке беттері
Шығармашылық жоба Бағыты: Тамақ әзірлеу технология Тақырыбы: "Құстың ұясы!" салаты

#1 слайд
Шығармашылық жоба Бағыты: Тамақ әзірлеу технология Тақырыбы: "Құстың ұясы!" салаты Дайындаған: Қуаныш Жангүл Жетекшісі: Зербаева Г.А

1 слайд

Шығармашылық жоба Бағыты: Тамақ әзірлеу технология Тақырыбы: "Құстың ұясы!" салаты Дайындаған: Қуаныш Жангүл Жетекшісі: Зербаева Г.А

Таңдау жолы  Жалпы тама қ әзірлеу технологиясын ішінде біз салат даярлауды алдық, себебі салаттың адам ағзасына пайдасы мол,

#2 слайд
Таңдау жолы  Жалпы тама қ әзірлеу технологиясын ішінде біз салат даярлауды алдық, себебі салаттың адам ағзасына пайдасы мол, дәрумендерге бай тағам. Біз салатты түскі аспен және кешкі аспен де қосып жей аламыз.  Мен бүгін салаттардың ішінде "Құстың ұясы" салатын алған мақсатым:  Біріншіден бұл салат өте дәмді. Жасалатын тағамдар құрамын табу өте оңай, барлығы күнделікті және кез келген дүкендерден, базардан табуға болатын тағамдар. Сонымен қатар бұл салат дәмділігімен қоса өте әдемі салат. Бұл салаттың жасалу жолы өте жеңіл. Бұл салатты қонақ келген кезде кез-келген мейрамдарда дастарханға ұялмай ұсынуға болады.

2 слайд

Таңдау жолы  Жалпы тама қ әзірлеу технологиясын ішінде біз салат даярлауды алдық, себебі салаттың адам ағзасына пайдасы мол, дәрумендерге бай тағам. Біз салатты түскі аспен және кешкі аспен де қосып жей аламыз.  Мен бүгін салаттардың ішінде "Құстың ұясы" салатын алған мақсатым:  Біріншіден бұл салат өте дәмді. Жасалатын тағамдар құрамын табу өте оңай, барлығы күнделікті және кез келген дүкендерден, базардан табуға болатын тағамдар. Сонымен қатар бұл салат дәмділігімен қоса өте әдемі салат. Бұл салаттың жасалу жолы өте жеңіл. Бұл салатты қонақ келген кезде кез-келген мейрамдарда дастарханға ұялмай ұсынуға болады.

Құстың ұясы

#3 слайд
Құстың ұясы

3 слайд

Құстың ұясы

Салаттың құрамы

#4 слайд
Салаттың құрамы

4 слайд

Салаттың құрамы

Техникалық қауіпсіздік ережесі  Арнайы киім (алжапқыш және орамал)  Қолды тазалап жуу  Пышақпен жұмыс кезінде абай болу  Ма

#5 слайд
Техникалық қауіпсіздік ережесі  Арнайы киім (алжапқыш және орамал)  Қолды тазалап жуу  Пышақпен жұмыс кезінде абай болу  Маймен , көгілдір отпен жұмыс кезінде сақ болу  Жан-жағымыз, ыдысымыз таза болу керек

5 слайд

Техникалық қауіпсіздік ережесі  Арнайы киім (алжапқыш және орамал)  Қолды тазалап жуу  Пышақпен жұмыс кезінде абай болу  Маймен , көгілдір отпен жұмыс кезінде сақ болу  Жан-жағымыз, ыдысымыз таза болу керек

#6 слайд

6 слайд

Жарнама  " Құстың ұясы "  Көрсетейік бар өнерді мақтанып  Біз білеміз неше түрлі тамақты  Қуаныштан алдарыңда шаттанып  Кө

#7 слайд
Жарнама  " Құстың ұясы "  Көрсетейік бар өнерді мақтанып  Біз білеміз неше түрлі тамақты  Қуаныштан алдарыңда шаттанып  Көрсетейік құс ұясы салатын  Келіңіздер, дәмі татып көріңіздер. Назарларыңызға рахмет

7 слайд

Жарнама  " Құстың ұясы "  Көрсетейік бар өнерді мақтанып  Біз білеміз неше түрлі тамақты  Қуаныштан алдарыңда шаттанып  Көрсетейік құс ұясы салатын  Келіңіздер, дәмі татып көріңіздер. Назарларыңызға рахмет

Өзіндік құны № Пайдалан ған тағамдар Көлемі Құны 1 Тауық еті 0,5 кг 180 m 2 Жүгер 1 құты 250 гр 120 m 3 Картоп 400 гр 50 m 4

#8 слайд
Өзіндік құны № Пайдалан ған тағамдар Көлемі Құны 1 Тауық еті 0,5 кг 180 m 2 Жүгер 1 құты 250 гр 120 m 3 Картоп 400 гр 50 m 4 Жұмыртқа 5 Дана 85 m 5 Майонез 200 гр 100 m 6 Көк шөп 1 бума 35 m Еңбегі Қорытынды 300 m 870 m

8 слайд

Өзіндік құны № Пайдалан ған тағамдар Көлемі Құны 1 Тауық еті 0,5 кг 180 m 2 Жүгер 1 құты 250 гр 120 m 3 Картоп 400 гр 50 m 4 Жұмыртқа 5 Дана 85 m 5 Майонез 200 гр 100 m 6 Көк шөп 1 бума 35 m Еңбегі Қорытынды 300 m 870 m

Дайын салат

#9 слайд
Дайын салат

9 слайд

Дайын салат

#10 слайд

10 слайд

Файл форматы:
pptx
01.11.2020
620
Жүктеу
ЖИ арқылы жасау
Жариялаған:
Бұл материалды қолданушы жариялаған. Ustaz Tilegi ақпаратты жеткізуші ғана болып табылады. Жарияланған материалдың мазмұны мен авторлық құқық толықтай автордың жауапкершілігінде. Егер материал авторлық құқықты бұзады немесе сайттан алынуы тиіс деп есептесеңіз,
шағым қалдыра аласыз
Қазақстандағы ең үлкен материалдар базасынан іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде керек материалды іздеп, жүктеп алып сабағыңызға қолдана аласыз
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Министірлікпен келісілген курстар тізімі