Материалдар / 9 сынып ҚМЖ

9 сынып ҚМЖ

Материал туралы қысқаша түсінік
9 сынып ҚМЖ Қоректену
Авторы:
Автор материалды ақылы түрде жариялады. Сатылымнан түскен қаражат авторға автоматты түрде аударылады. Толығырақ
09 Қазан 2024
65
1 рет жүктелген
250 ₸
Бүгін алсаңыз
+13 бонус
беріледі
Бұл не?
Бүгін алсаңыз +13 бонус беріледі Бұл не?
Тегін турнир Мұғалімдер мен Тәрбиешілерге
Дипломдар мен сертификаттарды алып үлгеріңіз!
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
logo

Материалдың толық нұсқасын
жүктеп алып көруге болады

Бөлім

5.1 Қоректену

Педагогтыңаты-жөні

К.Кушербаева

Күні:

10.10.2024


Сынып: 9 «А» «Ә»

Қатысушылар саны

Қатыспағандар саны

Сабақтыңтақырыбы


Өттің әсерінен майлардың эмульгациясы.

3Зертханалық жұмыс "Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу".

Оқубағдарламасынасәйкесоқытумақсаттары

9.1.2.4 өттің әсерінен майлардың эмульгациялануы үдерісін зерттеу

Сабақтыңмақсаттары


Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануы үдерісін зертханалық жұмыс барысында зерттеу

Сабақтыңкезеңі/ уақыты

Мұғалімніңәрекеті

Оқушыныңәрекеті

Бағалау

Ресурстар

Басы

  • Сыныпішіндегітазалық пен сыныпоқушыларыныңсабаққақатысымынқадағалау

  • Ынтымақтастықтықалыптастыру

  • Сабақтыңтақырыбыменоқытумақсаттарынтаныстыру

  • Оқушыларменбіргекүтілетіннәтиженіанықтау

  • Сабақтың тақырыбы мен мақсатын таныстыру


Оқушыларсабақтыңтақырыбыменмақсатыментанысады.

















Ортасы

Ширату жаттығуы . «Конвертке жасырынған сұрақтар» әдісін қолданамын.

1 Адам организмі үшін қореқтік заттардың маңызын түсіндір

2 Қореқтік заттар дегеніміз не?

3 Тамақтың ыдырау процесіндегі ферменттердің рөлі қандай?

4.Ферменттер дегеніміз не?

5.Тағамдық өнімдер мен қоректік заттар.


Зертханалық жұмыс орындау. №3"Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу".

Мақсаты: майлардың эмульгациялау үдерісімен эксперименттік жолмен танысу









3 тапсырма.Кестемен жұмыс.

Асқорыту мүшелері

Асқорыту ферменттері

Өттің жұмысы








Дескриптор


1.Асқорыту мүшелерін сипаттайды.

2.Асқорыту ферменттерін сипаттайды.

3.Өттің майды ыдырату үдерісін сипаттайды.



Оқушылар жасырылған конверттегі сұрақтарға жауап береді.








О қушылар зертханалық жұмысты орындайды.

Кестені толтырады. Қорытынды жасайды.


Қолданылатын

эмульгатор

            Байқалатын  әсер

 

 

 

Шайқаған соң

5 м

7 м

10 м

1

Өт (хилак форте)

 

 

 

 

 

 

2

Нәруыз

 

 

 

 

 

 

3

Сабын

 

 

 

 

 

 

4

Су

 

 

 

 

 

 







ҚБ:«Домбыра»әдісі арқылы бағалаймыз











Оқулық

Конверт















Оқулық






















Сабақтыңсоңы


РЕФЛЕКСИЯ

«Тілек беті» әдісі



Бүгінгісабақтантүйгенойлары мен тұжырымдарынабайланыстыкерібайланысжасайды.


Суреттер








Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Осы аптаның ең үздік материалдары
Педагогтардың біліктілігін арттыру курстары
Аттестацияда (ПББ) 100% келетін
тақырыптармен дайындаймыз
Аттестацияда (ПББ) келетін тақырыптар бойынша жасалған тесттермен дайындалып, бізбен бірге тестілеуден оңай өтесіз
Өткен жылы бізбен дайындалған ұстаздар 50/50 жинап рекорд жасады
Толығырақ